Apple reduce ingrijorator de mult productia de iPhone 6S si 6S Plus

Miercuri, 06 Ianuarie 2016, ora 11:08
4063 citiri
Apple reduce ingrijorator de mult productia de iPhone 6S si 6S Plus
Foto: Apple

Grupul american Apple va reduce cu aproape 30% productia de telefoane iPhone 6S si 6S Plus in cursul primului trimestru din acest an, ca urmare a acumularii stocurilor.

Informatia apare intr-un articol publicat, marti, in cotidianul financiar japonez Nikkei, anunt care a dus la scaderea actiunilor furnizorilor asiatici de componente pentru Apple, informeaza Reuters.

Nikkei sustine ca Apple si-a avertizat deja furnizorii de componente japonezi si sud-coreeni: Japan Display, Sharp si LG pentru ecrane, Sony pentru camerele foto si video precum si TDK, Alps Electric si Kyocera pentru alte componente, de intentia sa de a reduce productia pentru a permite comerciantilor sa epuizeze actualele stocuri de telefoane iPhone 6S si 6S Plus.

Cea mai mare problema pe care o are iPhone 6S

Productia ar urma sa revina la un nivel normal in al doilea trimestru al acestui an, dupa ce "ajustarea" stocurilor se va finaliza. Nikkei reaminteste ca nu este prima data cand Apple a recurs la aceasta strategie, pe care a aplicat-o si in 2013.

"Este vorba de o reducere semnificativa a productiei, care scoate in evidenta cererea redusa pentru telefoanele iPhone 6S si 6S Plus. Analistii se asteptau la o reducere, insa una de asemenea amploare este ingrijoratoare", a declarat analistul Capital Markets, Daniel Ives.

Unde a gresit Apple cu iPhone 6S

Articolul publicat de Nikkei a dus la scaderea cu 2,5% a cotatiei actiunilor Apple, care au pierdut un sfert din valoare comparativ cu maximele inregistrate in luna aprilie 2015.

De asemenea, actiunile producatorilor asiatici de ecrane si chipuri pentru telefoanele Apple erau in scadere miercuri. Actiunile Japan Display au scazut cu 4,7% in timp ce titlurile LG Display Co Ltd au pierdut 3,4%.

De asemenea, actiunile TSMC, care furnizeaza o parte din chipurile utilizate de telefoanele iPhone, au scazut cu 1,8% in timp ce actiunile altor furnizori precum Murata Manufacturing Co Ltd, Alps Electric Co Ltd si TDK Corp au inregistrat scaderi cuprinse intre 3% si 4%.

iPhone 6S si iPhone 6S Plus, disponibile oficial in Romania

In luna septembrie a anului trecut, Apple a lansat pe piata smartphone-urile iPhone 6s si iPhone 6s Plus care au pastrat dimensiunile si rezolutiile display-ului - 4,7 inch, respectiv 5,5 inch-, dar care au venit cu multiple imbunatatiri. Camera principala are acum 12 megapixeli, oferind o redare a culorilor mai buna, chiar si in conditii de luminozitate slaba.

De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
#Apple reduce productie iPhone, #iPhone 6S productie , #iPhone
Comentarii