Apple si Samsung, singurii producatori care obtin profit din vanzarea de smartphone-uri

Marti, 23 August 2016, ora 12:20
4390 citiri
Apple si Samsung, singurii producatori care obtin profit din vanzarea de smartphone-uri
Foto: Arhiva Ziare.com

Dintre marii producatori de smartphone-uri, doar Apple si Samsung au realizat profit in al doilea trimestru din 2016.

In spatele stralucirii si reclamelor, industria de smartphone-uri ascunde multe esecuri. De fapt, conform unui raport realizat de Cannaccord Genuity, Apple si Samsung sunt singurii producatori care realizeaza profit in momentul de fata.

Apple a avut un profit operational de 38% in al doilea trimestru din 2016, o usoara crestere de la cele 37 de procente inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut.

Apple, primul declin al vanzarilor din 2003: Lumea nu mai vrea iPhone-uri?

Samsung, in schimb, a crescut profitul operational de la 11% in al doilea trimestru din 2015 la 17% in ultimul trimestru. Cresterea Samsung este pusa pe seama succesului reprezentat de varfurile de gama de anul acesta, Galaxy S7 si S7 Edge.

In rest, toti ceilalti mari producatori merg in pierdere sau, in cel mai bun caz, nu au profit. Microsoft, care a ajuns la o cota de piata subunitara, are o pierdere operationala de 22 de procente. La fel si HTC, cei doi fiind cei mai mari pierzatori la capitolul profit operational.

Apple va face o schimbare majora la iPhone 7, iar Samsung ii va da o mana de ajutor

Lenovo, companie care detine brandul Motorola, pierde 10%, LG 5%, iar BlackBerry 3%. Sony a reusit sa ajunga la 0% profit operational, dar asta doar dupa ce nu a mai lansat niciun dispozitiv nou mai bine de un an.

Fara sa releve schimbari majore fata de ultimii ani, datele celor de la Cannaccord Genuity ne arata inca o data cat de dificil este pentru producatorii de telefoane cu Android sa obtina profit intr-o piata supraaglomerata, unde sunt nevoiti sa concureze aproape exclusiv la nivel de pret.

Dusmani de moarte, dar fac afaceri impreuna: Samsung a obtinut un contract gras de la Apple

Practic, Samsung este singurul producator de telefoane cu Android care a reusit sa-si construiasca un brand puternic avand la baza varfurile de gama din sera Galaxy S. Niciun alt producator de smartphone-uri cu Android nu a reusit acest lucru.

Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
În toată Europa, munca agricolă este dependentă de migrație. Încă dinainte de aderarea la Uniunea Europeană, sezonierii români mergeau la culesul recoltelor în Spania sau Italia. Intrarea...
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ”E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ”E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
În 2022, piața de jocuri de noroc din țara noastră era considerată ca având cea mai mare rată de creștere din Europa de Est, mai ales în contextul în care, în România, numărul sălilor...
#Apple Samsung profit smartphone, #Apple samsung profit, #Apple Samsung vanzari , #iPhone