Ce face Apple dupa ce vedetele si-au vazut pozele nud postate pe Internet

Autor: Ana Ilie
Sambata, 06 Septembrie 2014, ora 12:42
5637 citiri
Ce face Apple dupa ce vedetele si-au vazut pozele nud postate pe Internet

Compania Apple a anuntat ca a decis sa sporeasca securitatea iCloud, dupa ce mai multe fotografii in ipostaze nud ale catorva celebritati au fost furate si publicate pe Internet.

Directorul executiv Apple, Tim Cook, a precizat ca securitatea sporita va include alerte trimise utilizatorilor, inclusiv pentru acele momente cand datele sunt stocate pe un nou dispozitiv, scrie BBC.

"Cand ma detasez de acest scenariu teribil care s-a desfasurat si spun ce am fi putut face mai mult, ma gandesc la problema constientizarii. Cred ca avem responsabilitatea sa o marim. Nu este o chestiune de inginerie", a explicat Cook.

Oficialul a dat asigurari ca securitate Apple nu a fost compromisa. Conturile iCloud ar fi fost sparte pentru ca hackerii fie au ghicit corect parolele, fie prin phishing, a explicat Cook.

Compania Apple avertizeaza si in acest moment utilizatorii, printr-un e-mail, cand un dispozitiv nou incearca sa obtina accesul la date si cand cineva incearca sa schimbe o parola.

Apple va incepe sa trimita noile notificari cu privire la activitatile noi pe conturile clientilor peste doua saptamani.

Fotografii in ipostaze intime ale celebritatilor au fost postate in cursul acestei saptamani pe Internet.

Poze nud cu Jennifer Lawrence si alte vedete postate pe Internet de un hacker

In fotografii apar Jennifer Lawrence, Ariana Grande, Kate Upton, Victoria Justice si alte celebritati. Responsabil este un hacker care a intrat in telefoanele vedetelor, dupa ce a atacat serviciul de stocare iCloud de la Apple.

Un purtator de cuvant al lui Jennifer Lawrence a confirmat ca pozele sunt reale.

"Este o incalcare flagranta a vietii private. Autoritatile au fost contactate si vor urmari in justitie pe oricine posteaza fotografiile furate de la Jennifer Lawrence", a declarat reprezentantul actritei.

Nu toate vedetele au recunoscut autenticitatea pozelor. Un purtator de cuvant al Arianei Grande si actrita Victoria Justice au negat existenta unor poze de acest fel.

Cazul fotografiilor nud cu vedete continua: FBI intervine

Biroul Federal de Investigatii (FBI) a inceput cercetarile in cazul publicarii pe retelele de socializare a zecilor de fotografii nud ale vedetelor.

Se pare ca o problema de securitate in aplicatia Apple "Find my iPhone" a permis accesul la fotografii.

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#iCloud securitate sporita poze nud, #Apple securitate poze vedete , #iPhone