Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Computerele Apple, atacate de hackeri

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 20 Februarie 2013, ora 08:57
2563 citiri
Computerele Apple, atacate de hackeri

Apple a anuntat ca in computerele sale au patruns aceiasi hackeri care au atacat si Facebook. Producatorul iPhone a precizat ca mai multe din dispozitivele sale mici au fost afectate, insa nu exista dovezi ca s-au furat date.

Saptamana trecuta, Facebook anunta ca a depistat un atac cibernetic ale carui urme duc in China. Hackerii s-au infiltrat in laptopurile angajatilor retelei de socializare, scrie BBC.

Apple a aratat ca va produce un upgrade al software-ului, pentru a proteja clientii de programele utilizate in atac.

Intr-un comunicat, compania a precizat: "Apple a identificat malware ce a infectat un numar limitat de sisteme Mac printr-o vulnerabilitate in plug-in-ul Java pentru browsere. Programul a fost implicat intr-un atac impotriva Apple si altor companii si s-a raspandit printr-un website pentru dezvoltatorii de software.

Am identificat un numar mic de sisteme Apple care au fost infectate si le-am izolat de reteaua noastra. Nu exista dovezi ca au fost furate informatii de la Apple".

Atacul are loc dupa ce o firma americana de securitate cibernetica a anuntat ca a descoperit o anumita cladire din Shanghai care a gazduit unul din cele mai prolifice grupuri de spionaj cibernetic din lume.

Mandiant a aratat ca Unitatea 61398, parte a Armatei chineze de Eliberare, a furat sistematic sute de "terabiti de date" din cel putin 141 de organizatii din lume.

China neaga implicarea intr-un astfel de atac cibernetic.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Apple atac cibernetic, #Apple hackeri , #iPhone
Comentarii