iPhone 4S, lansat oficial de Apple

Marti, 04 Octombrie 2011, ora 21:12
10584 citiri
iPhone 4S, lansat oficial de Apple
Foto: Wired

iPhone4S a fost lansat, marti seara, de catre noul CEO al Apple, Tim Cook, la sediul companiei din Cupertino, California.

Initial, au existat zvonuri privind lansarea unui nou model de iPhone, mai precis iPHone5. In timpul conferintei de presa, dupa anuntarea iPhone4S, actiunile Apple au scazut cu 2,1%, iar pana la sfarsitul conferintei, au scazut cu pana la 3%.

Nici fostul CEO al Apple, Steve Jobs, nu si-a facut aparitia, desi presa specula ca acesta va participa la lansare.

Noul iPhone 4S are un design similar cu iPhone4, procesor A5, dual core. Bateria rezista la opt ore de conversatie, cu conexiune 3G si noua ore WiFi. Viteza de download ajunge pana la 14.4 mbps.

Telefonul este dotat cu o camera foto de 8 MP cu senzor care permite realizarea unor fotografii de trei ori mai rapid decat iPhone4 si surprinde cu 73% mai multa lumina, pentru o claritate superioara.

O noua optiune este Asistentul Siri (denumit dupa compania Siri, achizitionata anul trecut de Apple, producator de software pentru functii vocale), care permite un foarte bun control al iPhone-ului prin comenzi vocale.

Phil Schiller, vicepresedintele Apple, a demonstrat in cadrul conferintei modul in care Siri functioneaza ca un asistent personal: intrebat ce este Siri, sistemul raspunde ca este un umil asistent personal.

Siri permite utilizatorului ca, folosind comenzi vocale, sa efectueze o serie intreaga de actiuni pe iPhone: sa asculte o melodie, sa trimita mesaje, sa initieze apeluri, sa programeze intalniri, sa afle ruta de navigatie, sa trimita e-mail-uri, sa afle cum va fi vremea sau cum au variat cotatiile actiunilor la bursa.

Noul sistem, care a reusit sa impresioneze jurnalistii de specialitate din sala de conferinte, va fi lansat in varianta beta, fiind disponibil initial doar in limbile engleza, franceza si germana, urmand ca mai multe optiuni sa fie adaugate ulterior.

Noua bijuterie Apple, la 199 de dolari

Apple a anuntat si preturile pentru urmatorul telefon: acesta va costa 199 de dolari (aproape 150 de euro) versiunea cu memorie de 16 GB, 299 de dolari versiunea de 32 de GB (225 de euro) si 399 de dolari (300 de euro) cea de 64 GB. IPhone 4 va costa 99 de dolari (75 de euro), daca este achizitionat contractand si un abonament. Noul smartphone iPhone4S va fi disponibil in Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Australia, Franta, Germania si Japonia incepand cu 14 octombrie.

Tim Cook a vorbit despre realizarile Apple

Tim Cook a vorbit despre realizarile Apple din ultima perioada si a prezentat si planuri de viitor, spunand ca recent s-au deschis inca doua magazine in China si ca se vor deschide alte 357 in 11 tari.

Acesta a vorbit si despre performantele smartphone-urilor de la Apple, sustinand ca, in prezent, compania detine 5% din piata globala de telefoane, peste 70% dintre clienti spun ca sunt multumiti de iPhone si aproape jumatate dintre modelele de iPhone vandute sunt iPhone4.

CEO-ul companiei s-a mandrit si cu performantele iPad-ului, care "a inceput sa inlocuiasca peste tot hartia, in avioane, spitale si universitati".

Tim Cook a anuntat si o noua aplicatie pentru iPhone, iPad sau iPod Touch, numita "Cards", care ar urma sa permita utilizatorilor sa creeze felicitari care sunt tiparite pe hartie de calitate si apoi trimise la destinatar - aplicatia va fi disponibila pe 12 octombrie.

A fost lansata si aplicatia Newsstand, care permite o mai buna organizare a aplicatiilor destinate presei (utilizatorii pot citi publicatii precum The New Yorker, Esquire, GQ, Vanity Fair), dar si un sistem de notificari nou si functia de integrare a mesajelor de pe Twitter.

Noul sistem de operare iOS 5, care va fi disponibil gratuit incepand cu 12 octombrie, ar urma sa premita utilizatorilor sa isi editeze fotografiile direct in sistem, fara un program special, iar controlul camerei telefonului a fost imbunatatit.

Apple a mai lansat si un nou sistem de stocare a informatiilor numit iCloud, care permite accesarea continutului de pe toate dispozitivele (iPhone, iPad sau iPod).

Prima lansare fara Steve Jobs

Este prima lansare Apple din august, cand managerul Steve Jobs si-a dat demisia in urma problemelor de sanatate. Insa demisia lui Steve Jobs nu ar urma sa umbreasca succesul noului model de telefon.

Sprint, una dintre cele mai puternice companii americane de telecomunicatii, ar fi semnat un contract de achizitie cu Apple, urmand sa comercializeze urmatorul iPhone, scria Wall Street Journal, citand o sursa din interiorul companiei. Intelegerea ar aduce exclusivitate companiei pentru iPhone 5 si ar valora aproape 20 de miliarde de dolari.

Presa asteapta insa de mai multe luni lansarea noului tip de telefon, dupa ce in august, Apple a redus drastic pretul la iPhone 4. Site-ul Gizmodo a lansat, marti, ipoteza potrivit careia Apple ar putea lansa modelul iPhone 4S, si nu iPhone 5, argumentand ca, la lansarile precedente, detalii despre telefon au aparut pe surse in presa de fiecare data, ceea ce acum nu s-a intamplat.

Ultimele informatii despre iPhone 5 - o lansare fara Steve Jobs

Evenimentul organizat de aceasta data de Apple este diferit, fata de altele similare organizate de companie, lipsit de fastul cu care erau altadata anuntate noile modele de smartphone si nu a fost transmis nici prin streaming live.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Aproape jumătate dintre români susţin că temperatura ideală din locuinţă trebuie să fie cuprinsă între 22 şi 24°C şi chiar peste, în timp ce doar 3,8% susţin că se simt confortabil...
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
#iPhone 4S, #lansare iPhone4S, #Apple iPhone4S , #iPhone