iPhone 6 - cat de bun este, de fapt (Video)

Sambata, 27 Septembrie 2014, ora 09:05
9944 citiri
iPhone 6 - cat de bun este, de fapt (Video)
Foto: Apple

iPhone 6 este unul dintre cele mai bune smartphone-uri care se afla in acest moment pe piata, insa nu este perfect.

CNN Money a testat noul telefon al celor de la Apple si i-a descoperit punctele tari, dar si pe cele slabe.

Marginile rotunjite

iPhone 6 este simplu de manevrat, avand in vedere ca e foarte subtire si usor, iar marginile sunt rotunjite. Mai mult, chiar daca este mai mare decat precedentele versiuni, are dimensiunea perfecta pentru a putea fi folosit chiar si cu o singura mana.

Totusi, el vibreaza atunci cand este atins, astfel ca poate fi deranjant pentru unii utilizatori.

Camera foto

Apple a decis sa scoata camera foto putin in afara carcasei, iar acest lucru ii poate irita pe unii proprietari de iPhone 6. Insa acest lucru este un detaliu nesemnificativ, avand in vedere calitatea foarte buna a pozelor facute cu acest smartphone, care se descurca foarte bine atat in conditii de luminozitate puternica, cat si in semi-intuneric.

Care face poze mai bune: iPhone 6, iPhone 5S, Samsung Galaxy S5 sau Moto X? (Galerie foto)

Mai mult, functiile video precum slow-motion si time-lapse sunt amuzante si utile pentru profesionisti. De asemenea, camera frontala va multumi pasionatii de selfie-uri.

Ecranul

CNN Money sustine ca ecranul telefonului este superb, iar pozele si videoclipurile se vad foarte clar.

Senzorul de amprenta

In ciuda faptului ca exista plangeri referitoare la functionarea senzorului de amprenta TouchID, cei de la CNN Money sustin ca functia este foarte utila. Prin intermediul acestuia, Apple iti permite sa deblochezi telefonul, sa descarci aplicatii si sa cumperi muzica din iTunes printr-o simpla apasare de buton.

Iar odata cu lansarea serviciului Apple Pay, vei putea face cumparaturi drect de pe iPhone 6, doar atingand senzorul de amprenta, ceea ce va duce lucrurile la un alt nivel.

Acestea au fost cele mai importante atuuri ale iPhone 6. Iata si cele mai putin bune lucruri legate de telefonul Apple, in viziunea celor de la CNN Money.

iCloud

Serviciul de stocare in cloud de la Apple, iCloud, nu este deloc usor de folosit. La configurarea iPhone 6, jurnalistii citati s-au chinuit cateva ore bune sa actualizeze acest serviciu.

Ulterior, au incarcat o poza si un document pe iCloud.com, dar nu au descoperit cum sa le vizualizeze pe telefon. Nici macar nu exista o aplicatie prin care sa accesezi serviciul.

iOS 8

Noul sistem de operare iOS 8 are functii noi si interesante, cum ar fi Spotlight, care iti permite sa cauti orice oriunde, notificarea pentru SMS-uri iti permite sa raspunzi direct fara a mai deschide iMessage, precum si aplicatiile utile pentru camera foto, care include - printre altele - si integrarea cu Facebook.

Insa exista si aplicatii inutile, cum ar fi busola, rubrica cu "sfaturi utile", harti prost gandite si alte lucruri irelevante pentru utilizatori. Un alt lucru deranjant este ca nu le poti sterge, ci le poti muta de pe ecran intr-un folder special.

Concluzie

iPhone 6 arata bine, este usor de folosit, iar camera foto este una de calitate. Insa software-ul realizat de Apple il trage destul de mult in jos.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#recenzie iPhone 6 Apple, #iPhone 6 Apple, #iPhone 6 , #iPhone