iPhone 6S a fost o dezamagire crunta pentru Apple - Va reusi iPhone 7 sa sparga ghinionul?

Joi, 28 Aprilie 2016, ora 10:23
9061 citiri
iPhone 6S a fost o dezamagire crunta pentru Apple - Va reusi iPhone 7 sa sparga ghinionul?
Foto: Apple

iPhone 6S a fost o mare dezamagire pentru Apple, avand in vedere vanzarile slabe.

Cifrele arata o realitate dura: in primul trimestru al anului au fost comercializare 51,2 milioane de iPhone-uri, cu 10 milioane mai putin decat in aceeasi perioada din 2015, arata CNN Money.

Mai mult, seful companiei, Tim Cook, a precizat ca numarul utilizatorilor Apple care si-au lasat smartphone-ul vechi pentru unul nou realizat de gigantul IT pe care il conduce a scazut ingrijorator de mult.

"Daca iPhone 6S ar fi mers atat de bine ca iPhone 6... Atunci am fi avut un motiv de sarbatoare", a spus seful Apple, la o conferinta.

Premiera nedorita de Apple: Primul declin al vanzarilor de iPhone-uri din istorie

De ce a dezamagit iPhone 6S

CNN Money arata ca, intr-un fel, era de asteptat ca 6S sa nu aiba parte de acelasi succes ca modelele anterioare.

Apple reduce ingrijorator de mult productia de iPhone 6S

Principalul motiv este ca smartphone-ul lansat de Apple in toamna anului 2015 nu aduce multe imbunatatiri fata de generatia anterioara. 3D Touch - care deschide meniuri diferite in functie de cat de tare apesi pe ecran - a fost functia cea mai interesanta, alaturi de o camera foto imbunatatita.

Se pare ca multi utilizatori nu au simtit ca aceste schimbari sunt suficiente pentru a scoate din buzunar 650 de dolari pentru a achizitiona un 6S.

In plus, per total, piata smartphone-urilor e in scadere, iar cel mai mare declin se observa in China.

Totusi, Richard Windwso, analist la Edison Investment Research, considera ca nu e corect sa comparam iPhone 6S cu iPhone 6, pentru ca generatia anterioara a satisfacut o nevoie a utilizatorilor: un iPhone cu ecran mare.

Poate iPhone 7 sa opreasca declinul vanzarilor?

Compania nu mai are incotro, asa ca pariaza totul pe iPhone 7, modelul ce va fi prezentat in aceasta toamna.

Noi zvonuri despre iPhone 7 (Video)

De obicei, utilizatorii Apple isi schimba telefonul o data la doi ani, sarind o generatie de telefoane, asa ca proprietarii de iPhone 6 ar putea lua in considerare sa-si achizitioneze noul telefon.

In plus, Tim Cook a mentionat ca exista unii utilizatori cu modele mai vechi care nu au fost impresionati de iPhone 6S si asteapta lansarea lui iPhone 7 pentru a face upgrade.

O raza de speranta exista, dar sunt si multe semne de intrebare. In primul rand, Apple a acoperit deja aproape toate segmentele pietei in ultima vreme: iPhone SE e destinat nostalgicilor ce vor un telefon cu ecran mic (4 inchi), in timp ce 6S si 6S Plus e perfect pentru cei ce isi doresc un smartphone cu display mare.

De unde poti sa cumperi deja noul iPhone in Romania si cat

"Apple nu mai face inovatii ca inainte", a explicat analistul Neil Saunders. "Impresia mea este ca a devenit o companie care a ramas fara idei noi", a adaugat acesta.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#iPhone 6S dezamagire Apple, #vanzari iPhone 6S , #iPhone