Lansare iPhone 6 Cinci lucruri importante pe care Apple le-ar putea anunta

Duminica, 07 Septembrie 2014, ora 12:19
8540 citiri
Lansare iPhone 6 Cinci lucruri importante pe care Apple le-ar putea anunta
Foto: Business Insider

Lansarea viitoarei generatii de iPhone va fi insotita de o serie de schimbari marcante, anticipeaza analistii.

Marele eveniment va avea loc pe 9 septembrie la Flint Center, langa sediul din Cupertino, California, al companiei americane, unde, in urma cu 30 de ani, Steve Jobs dezvaluia unui public extaziat Apple Macintosh. Reintoarcerea in acest loc simbolic indica faptul ca Apple ascunde in maneca ceva indraznet, scrie Forbes.

Apple confirma data lansarii iPhone 6: Am vrea sa va putem spune mai multe (Foto)

Desi, ca de obicei, compania a fost evaziva in anuntul oficial, jurnalistii de specialitate au reusit sa adune numeroase informatii, astfel incat este posibil ca surprizele pregatite cu aceasta ocazie sa fie putine.

Iata cinci dintre noutatile pe care Apple le-ar putea prezenta marti publicului:

1. iPhone-uri mai mari

Este aproape o certitudine ca iPhone 6 va fi disponibil in doua variante, una de 4,7 inch si alta de 5,5 inch. Ecranul actualului iPhone 5S are diagonala de 4 inch.

In 2010, Jobs a ridiculizat Samsung pentru ca a facut un telefon cu un ecran atat de mare incat nu il poti cuprinde in mana. "Nimeni nu va cumpara asta", a spus atunci fondatorul Apple.

Nu a avut insa dreptate, aceste "phablete" - hibrid intre telefon si tableta - avand un succes atat de mare incat vanzarile ar putea depasi, in acest an, vanzarile de laptopuri, conform companiei de cercetare IDC. De asemenea, aceasta estimeaza ca telefoanele cu ecrane mari vor ajunge la o cota de peste 32% in 2018 pe piata smartphone-urilor, de la 14% in acest an.

In plus, sondajele online arata ca utilizatorii isi doresc iPhone-uri cu ecrane mai mari.

2. Un ceas inteligent

Pe langa noul iPhone, Apple ar putea anunta marti o categorie distincta de produse, ceasul inteligent cunoscut deja sub denumirea de iWatch.

Ai da 400 de dolari pentru ceasul inteligent iWatch de la Apple?

Conform celor mai recente zvonuri, pretul acestuia va fi de 400 de dolari. Dispozitivul va avea un ecran curbat OLED, insa nu va sta prea bine in ceea ce priveste autonomia bateriei.

Cel mai probabil, iWatch se va sincroniza cu noul serviciu HealthKit. Desi Apple intra tarziu in industria fitness-ului, iWatch ar putea avea un succes mai mare decat alte produse similare datorita designului sau, la care compania americana a lucrat cu sefii Yves Saint Laurent si Burberry, potrivit sursei citate.

3. Plati cu telefonul

Tehnologia NFC (Near Field Communication), prin care poti plati printr-o simpla atingere, este deja incorporata de telefoane HTC, Google, LG si Nokia, insa nu s-a bucurat de prea mult sprijin din partea comerciantilor.

Daca pana acum Apple s-a rezumat la Passbook, aplicatia care stocheaza cupoane sau bilete de avion pe iOS, multi analisti se asteapta sa fie lansat un nou serviciu de plati pentru iPhone 6 si, probabil, pentru iWatch, bazat pe NFC.

Conform unor surse, au avut loc deja discutii intre Apple si companiile American Express si Visa. iPhone s-ar putea transforma, astfel, intr-un portofel.

4. Ecran de safir

Lansare iPhone 6: Smartphone-ul Apple va avea ecran de safir?

Safirul este unul dintre cele mai dure si mai rezistente minerale de pe pamant, iar observatorii din industrie se asteapta ca Apple sa echipeze noul iPhone cu panouri din sticla de safir pentru protejarea ecranului.

5. Un accent mai mare pe securitate

Cu produse ca iWatch, HealthKit si un nou serviciu de plati, Apple ar putea ajunge sa detina mai multe date despre utilizatori, de o mai mare sensibilitate. De aceea, perceptia clientilor cu privire la securitatea serviciilor companiei este esentiala.

Ce face Apple dupa ce vedetele si-au vazut pozele nud postate pe Internet

Acest aspect este dezbatut intens in prezent, dupa ce hackerii au reusit recent sa obtina din serviciul de stocare iCloud fotografii nud ale mai multor celebritati.

Dupa incidentul "Antennagate" din 2010, care a vizat problemele de semnal ale telefonului iPhone 4, de-abia lansat pe piata, Steve Jobs a asigurat ca Apple receptioneaza criticile din partea publicului intr-un mod foarte personal si serios.

Ca si atunci, Apple va acorda atentie acestei situatiei si va raspunde subtil, dar eficient, mai scrie sursa citata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#Apple anunt iPhone 6, #lansare iPhone 6, #iWatch, #eveniment Apple , #iPhone