Marele razboi Apple-Samsung, din nou la tribunal

Marti, 12 Noiembrie 2013, ora 22:50
2276 citiri
Marele razboi Apple-Samsung, din nou la tribunal
Foto: finantistii.ro

Ultimul episod al bataliei gigantilor Apple si Samsung a inceput marti la un tribunal aflat la doar cativa kilometri de sediul Apple din Silicon Valley.

Acest razboi are ca miza piata globala a smartphone-urilor, care se ridica la un total de 300 de miliarde de dolari, scrie CBS News. Cei de la Apple sustin ca telefoanele produse de Samsung copiaza trasaturi esentiale ale iPhone.

La randul lor, cei de la Samsung sustin ca Apple nu a patentat asa cum trebuie unele caracteristici ale telefoanelor si, in plus, ar fi copiat tehnologia dezvoltata de ei. Cele doua parti sunt la o distanta uriasa de a ajunge la o intelegere. Analistii in domeniu cred ca acest nou conflict va dura cateva luni.

Ultimul episod se desfasoara in San Jose, California (SUA). La proces sunt citati multi martori, printre ei gasindu-se si experti angajati de Apple si Samsung pentru a calcula valoarea pagubelor suferite de cele doua companii.

Un alt proces mult mai mare este programat pentru luna martie 2014, care se va concentra asupra unor produse lansate in ultimul timp de Apple si Samsung.

Concret, Apple cere acum ca unele produse lansate de Samsung in trecut sa fie retrase de pe piata din SUA. Miza financiara a conflictul este de sute de milioane de dolari.

Apple a lansat iPhone in 2007, insa Samsung a reusit apoi sa devina lider la vanzarile de smartphone-uri, in anul 2011. Sud-coreenii detin acum o cota de piata de 31%, Apple avand mai putin, 13%.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#apple samsung iphone smartphone, #samsung coreea sud sua, #proces tribunal sua , #iPhone