Palm lanseaza smartphone-ul Pre

Vineri, 05 Iunie 2009, ora 18:14
1088 citiri
Palm lanseaza smartphone-ul Pre
Foto: Palm

Compania Palm, care a lansat, pentru prima data, un telefon mobil cu multiple functiuni (SmartPhone), asemenea unui computer, revine prin intermediul unui nou model, Pre, despre care specialistii cred ca ar putea rivaliza cu succes iPhone-ul celor de la Apple.

Noul dispozitiv va fi scos la vanzare pe 6 iunie. "Pre face fata cu bine best-seller-ului de la Apple si, din anumite puncte de vedere, il depaseste pe acesta", spune specialistul Edward Baig, in USA Today.

"Este un computer portabil foarte frumos, inovator si cu functii variate, care intra cu usurinta in categoria iPhone", estimeaza Walt Mossberg, unul dintre cei mai cunoscuti analisti IT, in The Wall Street Journal.

Principalul avantaj al Pre, potrivit lui Mossberg, il reprezinta tastatura fizica, pe langa cea virtuala de pe touch screen, un lucru ce lipseste de la iPhone. De asemenea, interfata touch screen este considera superioara celei rivalului de la Apple.

"Design-ul sau este mult peste ceilalti concurenti ai iPhone, HTC de la G1, primul telefon care functioneaza cu sistemul de operare Android, de la Google, si BlackBerry Storm, a canadienilor de la Research in Motion", spune Mossberg.

Un alt specialist, David Pogue, spune, in The New York Times, ca Pre este "un smartphone elegant, vesel si tactil, un remix al iPhone-ului".

Pre are memorie integrata de 8 gigabiti si un propriul sau sistem de operare, webOS, are o camere de 3 MP, dar care nu inregistreaza si video, si se poate conecta prin Wi-Fi.

In prima faza, Pre va fi comercializat doar de compania de telefonie mobila Sprint, al treilea jucator pe piata din Statele Unite, la pretul de 200 de dolari, cu conditia de prelungi abonamentul pe doi ani. Astfel, pretul dispozitivului este similar cu cel al iPhone-ului.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#lansare Palm Pre, #lansare smartphone Palm, #Pre rivalizeaza iPhone , #iPhone