Zvonuri fierbinti despre iPhone 7, cel mai asteptat smartphone din 2015 (Foto)

Duminica, 14 Decembrie 2014, ora 09:33
23419 citiri
Zvonuri fierbinti despre iPhone 7, cel mai asteptat smartphone din 2015 (Foto)
Foto: Business Insider

Cu toate ca mai e mult pana la lansare, au inceput deja sa apara o multime de zvonuri legate de iPhone 7, smartphone-ul Apple ce va fi prezentat anul viitor.

MacWorld a adunat cele mai interesante informatii legate de succesorul iPhone 6 si iPhone 6 Plus.

Un telefon cu totul nou sau doar o actualizare?

Daca va pastra traditia, Apple va lansa anul viitor o versiune imbunatatita a iPhone 6. De asemenea, el s-ar putea numi fie iPhone 6S, fie iPhone 6C. O alta varianta luata in considerare este iPhone Air, daca compania americana va adopta si la gama de smartphone-uri denumirea de la cea de tablete.

Cel mai probabil, telefonul va fi lansat in septembrie 2015. "Fratii" sai mai mici au fost prezentati in aceeasi luna. iPhone 6 si iPhone 6 Plus au fost lansate pe 9 septembrie 2014 (si au ajuns in magazine pe 19 septembrie), iPhone 5S si iPhone 5C au fost lansate pe 10 septembrie 2013, in timp ce iPhone 5 a vazut lumina zilei pe 12 septembrie.

Unele informatii arata, totusi, ca gigantul IT va rupe traditia si va lansa doua telefoane pe an: unul in primavara si unul in toamna, pentru a putea tine pasul cu competitia.

Ce dimensiune va avea ecranul?

Exista mai multe teorii legate de dimensiunea ecranului. Momentan, dintre cele trei modele vandute in prezent de Apple, cel mai mare succes printre fani il are iPhone 6, de 4,7 inchi. iPhone 6 Plus e prea mare (5,5 inchi) pentru unii, in timp ce iPhone 5S (4 inchi) este prea demodat.

Publicatia MacWorld prezice ca in urmatorul an si ceva, Apple va prezenta trei telefoane: o varianta imbunatatita pentru iPhone 5S cu un ecran de 4 inchi, pe care sursa citata l-a botezat iPhone 6C, o varianta imbunatatita pentru iPhone 6 de 4,7 inchi, botezat iPhone 6S, si una pentru iPhone 6 Plus, de 5,5 inchi, denumita iPhone 7 de MacWorld.

Functie noua

iPhone 7 s-ar putea incarca wireless. Desi aceasta functie a fost luata in calcul de unii analisti si pentru iPhone 6, ea nu a fost regasita la acest smartphone. In schimb, a aparut la ceasul inteligent Apple Watch, asa ca Apple ar putea lua in considerare sa o implementeze si la telefonul de anul viitor.

Design

Cel mai probabil, telefonul nu va avea un design foarte diferit fata de iPhone 6, deoarece Apple nu face schimbari atat de des. Totusi, este posibila implementarea unei modificari: ecranul s-ar putea prelungi si pe partile laterale ale telefonului, conform unui patent al companiei.

De asemenea, avand in vedere ca Apple nu a folosit safirul pentru ecranul iPhone 6, asa cum se zvonea, display-ul iPhone 7 ar putea fi realizat, totusi, din acest material. El este mai durabil decat cel de sticla folosit in prezent, asa ca ar fi ideal pentru viitorul telefon la companiei americane.

Apple sustinea o uzina ce fabrica acest material in Arizona, fiind condusa de GT Advanced Technologies, care putea scoate anual 200 de milioane de ecrane de 5 inchi din safir.

Insa aceasta a dat faliment si nu a putut indeplini cerintele Apple. Totusi, asiaticii de la Foxconn, parteneri de lunga traditie ai gigantului IT, s-ar putea reorienta catre ecranele de safir, asa ca ar putea sa ii ia locul fabricii GT.

Uzina unde ar fi realizate aceste display-uri ar urma sa fie construita in Taiwan si va costa 2,6 miliarde de dolari.

Pe de alta parte, carcasa ar putea fi realizata din "metal lichid" (Liquidmetal, in engleza), un aliaj care are o structura asemanatoare sticlei, doar ca este mai flexibil si mai durabil decat aceasta.

Ecran 3D?

Economic Daily News a sustinut ca iPhone 7 va avea un ecran 3D. TPK, partenerul Apple, ar lucra la un proiect care ar permite vizualizarea imaginilor tridimensionale cu ochiul liber, adica fara ajutorul ochelarilor.

Mai mult, smartphone-ul va fi dotat cu o camera foto mult mai buna, care ar urma sa faca fotografii la calitatea celor realizate cu aparatele DSLR, dar si cu un procesor puternic.

Cum ar putea arata

Pentru a ne putea face o idee despre cum va arata iPhone 7, Martin Hajek a realizat un concept.

Foto: Martin Hajek

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#zvonuri iPhone 7, #informatii iPhone 7, #iPhone 7 , #iPhone