Apple isi umfla muschii si vrea sa schimbe modul in care ascultam muzica

Marti, 09 Iunie 2015, ora 11:25
3992 citiri
Apple isi umfla muschii si vrea sa schimbe modul in care ascultam muzica

Apple a lansat Apple Music, luni seara, un serviciu de streaming muzical, care costa 10 dolari pe luna. Desi nu e foarte diferit de rivalii sai, are avantajul experientei indelungate pe care compania o are in domeniu, precum si sute de milioane de clienti iTunes.

Intrarea gigantului IT in aceasta piata va schimba modul in care utilizatorii vor asculta cantecele, in contextul in care industria muzicala se confrunta cu piraterie, scaderea numarului de descarcari digitale, astfel ca e nevoie de o noua forma de a face bani din piese, arata Reuters.

Apple va face o serie de anunturi majore: Ce pregateste gigantul IT

"Numele Apple nu are nevoie de nicio prezentare si va avea un impact urias, va fi ca un cutremur pentru industria muzicala", sustine Daniel Ives, analist la FBR Markets.

Ce anunturi importante a mai facut compania

Serviciul de streaming muzical a fost prezentat la conferinta dedicata dezvoltatorilor, care a avut loc luni seara.

Zi uriasa pentru Apple: Cu ce imbunatatiri vine cel mai nou sistem de operare

In cadrul evenimentului, compania a adus imbunatatiri semnificative la sistemul de operare cu care functioneaza ceasul inteligent Apple Watch, astfel ca vor fi mai multe aplicatii native, care se vor baza mai putin pe iPhone, la care se conecteaza dispozitivul.

Mai mult, compania a anuntat ca numele noului sistem de operare pentru laptopurile Mac va fi "El Capitan".

Apple a facut cateva precizari si in ceea ce priveste platforma cu care vor functiona viitoarele iPhone-uri si iPad-uri, iOS 9, care va fi lansata in aceasta toamna. Cea mai importanta schimbare este extinderea serviciului de plati mobile Apple Pay, care va ajunge in Marea Britanie luna viitoare.

Vedeta evenimentului

Cu toate ca au fost prezentate multe noutati, luni seara, serviciul de streaming muzical a fost vedeta. In timpul prezentarii au urcat pe scena rapperul Drake si cantaretul The Weeknd.

Apple Music va permite artisilor sa distribuie fanilor direct cantecele, include un radio global, care functioneaza non-stop, numit Beats 1, si are intreg portofoliul regasit pe iTunes. Principalii rivali ai serviciului sunt Spotify si Pandora.

Mai mult, in primele trei luni accesul la acest serviciu este gratuit, iar abia apoi vei fi taxat cu cei 10 dolari. De asemenea, un singur cont poate fi folosit de mai multe persoane (maxim 6), in cadrul unui abonament "de familie", ce costa 15 dolari.

Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Un pachet important de legi, care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, a fost adoptat miercuri, 24 aprilie, de Parlamentul...
OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom a informat piaţa de capital că adunarea generală ordinară a acţionarilor societăţii a decis pe 24 aprilie distribuirea unui dividend brut de 0,0414 lei pe acţiune din profitul...
#Apple streaming muzica, #Apple serviciu muzica, #Apple muzica, #Apple Music, #lansari Apple , #lansare