Apple si Nokia isi extind programele de reciclare

Vineri, 29 Februarie 2008, ora 11:58
1237 citiri
Apple si Nokia isi extind programele de reciclare

Apple si Nokia au lansat ample campanii de protejare a mediului, informeaza PC Advisor. Astfel, Apple a decis sa recicleze iPod-uri si telefoane mobile, apartinand oricarei marci, fara sa pretinda vreo taxa.

Totodata, gigantul IT va primi inapoi telefoane mobile si iPod-uri fara sa ceara alte achizitii si va oferi, de asemenea, o reducere de 10% pentru orice iPod nou la unul reciclat. Apple va primi si baterii de la produse Apple la orice magazine, gratuit. Procesul de reciclare se va desfasura, deocamdata, doar in Statele Unite.

Anuntul privind campania vine la scurt timp dupa ce compania a fost trecuta, de catre revista Conde Nast Portfolion, in topul celor mai toxice 10 companii, in principal din cauza programului sau limitat de reciclare.

La randul sau, Nokia isi extinde programul de reciclare oferind astfel de serivicii in mai multe locuri. Compania a lansat un program de primire a telefoanelor si accesoriilor in Africa de Est. Clientii pot duce produse ale oricarui producator de telefoane la centre de colectare din Kenya, Rwanda, Somalia, Tanzania si Uganda. Produsele vor fi transportate si reciclate in Europa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apple lucrează la un model de ochelari inteligenți. Pot înlocui căștile AirPods
Apple lucrează la un model de ochelari inteligenți. Pot înlocui căștile AirPods
Apple se află în plin proces de dezvoltare a unei noi game de produse inteligente alimentate de inteligență artificială, inclusiv ochelari inteligenți, căști AirPods cu camere și inele...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#iPod, #reciclare, #apple, #Nokia , #Nokia