Razboiul tabletelor noi: iPad Air de la Apple contra Nokia Lumia 2520 - Care e mai tare (Video)

Duminica, 27 Octombrie 2013, ora 08:36
7372 citiri
Razboiul tabletelor noi: iPad Air de la Apple contra Nokia Lumia 2520 - Care e mai tare (Video)
Foto: firstpost.in

Apple si Nokia au lansat in aceeasi zi tabletele noi iPad Air si Lumia 2520, ceea ce arata ca rivalitatea dintre companiile IT a trecut la un nou nivel.

In aceste conditii, publicatia First Post a realizat o comparatie intre cele doua dispozitive.

Dimensiuni si forma: iPad Air are un ecran cu diagonala de 9,7 inchi, cu rezolutie de 264 pixeli per inch si cantareste doar 450 de grame, iar compania sustine ca este cea mai usoara tableta de pe piata.

Pe de alta parte, Nokia Lumia 2520 are un ecran mai mare ca iPad Air, de 10,1 inchi, este full HD si are 1.920x1.080 pixeli, ceea ce traduce printr-o densitate de 218 pixeli per inch.

Asa ca, cel putin in ceea ce priveste calitatea imaginilor, tableta produsa de Apple iese castigatoare. Insa compania finlandeza compenseaza acest handicap prin filtrul ClearBlack Display, care ar trebui sa faciliteze vizualizarea documentelor si pozelor in timpul zilei sau in conditii de lumina puternica.

Camera: Nokia este cunoscuta pentru faptul ca a ridicat stacheta in ceea ce priveste hardware-ul si nici de data aceasta nu a dezamagit. Tableta Lumia 2520 are o camera principala de 6,7 MP cu lentile Zeiss si una frontala, de 2 MP.

Producatorul finlandez iese castigator la acest aspect, deoarece iPad Air are camera principala standard, de doar 5 MP, iar cea frontala, de 1,2 MP. Insa avand in vedere ca lumea nu cumpara tablete pentru a face fotografii, avantajul Nokia nu este decisiv.

Sistem de operare: Lumia 2520 foloseste platforma Windows 8.1 RT, special conceputa pentru sistemele mobile. Printre functiile preinstalate se numara Microsoft Office, Mail, Xbox Music si SkyDrive.

Insa acest sistem de operare nu intrece mult-aclamatul iOS 7, care are o interfata noua si o multitudine de aplicatii. Iar pentru a compensa lipsa pachetului Office, producatorul american a dat gratis alternativa proprie a acestuia, iWork. Astfel, Apple detine un avantaj major.

Procesor si capacitate de stocare: iPad Air este alimentata de noul cip A7, asa ca tableta este de opt ori mai rapida ca versiunea precedenta. Desi are 64 de biti, procesorul isi va arata cu adevarat valoarea atunci dezvoltatorii vor face aplicatii special pentru acest tip de procesor.

In plus, la fel ca in cazul iPhone 5S, iPad Air are un co-procesor M6, responsabil pentru functiile ce monitorizeaza miscarea utilizatorului.

Tableta de la Apple vine in patru versiuni, 16, 32, 64 si 128 GB.

Lumia 2520 are un procesor de 2,2 GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 800, cu 2 GB de RAM si are o memorie interna de 32 GB, care poate fi extinsa cu un card microSD de 32 GB.

iPad Air obtine, astfel, un alt punct decisiv.

Autonomia bateriei: Apple sustine ca bateria dureaza 10 ore, in timp ce la Nokia, autonomia este de 11 ore. In plus, Lumia 2520 vine la pachet cu un stylus si o tastatura atasabila Power Keyboars, care extinde durata bateriei cu inca cinci ore.

Concluzie: iPad Air ramane probabil cea mai buna tableta de pe piata, deoarece imbina excelent un procesor puternic si rapid cu un ecran capabil sa arate imagini la o calitate superioara. In plus, dispune de o gama variata de aplicatii.

Insa nici Nokia nu este de neglijat, iar pentru prima sa tableta, Lumia 2520 este una chiar reusita. Desi are o camera foto performanta, dispune de tastatura detasabila, stylus si o autonomie mai mare a bateriei, toate acestea nu pot compensa faptul ca sistemul de operare Windows este inca unul limitat.

Apple ar putea lansa iPad-uri noi în luna mai. Cu ce vor fi dotate cele mai performante tablete ale companiei
Apple ar putea lansa iPad-uri noi în luna mai. Cu ce vor fi dotate cele mai performante tablete ale companiei
În luna mai, două noi generaţii de tablete Apple sunt pregătite pentru lansare, vizate fiind seriile iPad Pro şi iPad Air. Apple va lansa, în luna mai, noi tablete iPad Pro şi iPad Air,...
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
#Nokia Lumia 2520 iPad Air Apple, #comparatie Lumia 2520 iPad Air, #Nokia Lumia 2620, #iPad Air , #Nokia