Ziare.com

Apple are "la saltea" de trei ori mai multi bani decat Romania

de Constantin Pescaru
Marti, 08 Aprilie 2014, ora 16:37

   

Apple are "la saltea" de trei ori mai multi bani decat Romania
Apple are in visterie de trei ori mai multi bani cash decat Romania, se arata intr-un raport recent.

Companiile americane nu au uitat perioada de criza, asa ca multe dintre ele au incercat sa se pregateasca pentru "zile negre".

In consecinta, Apple a strans 159 miliarde de dolari, o suma uriasa, care depaseste rezervele valutare ale multor tari, inclusiv cele ale Romaniei, arata Business Insider.


Foto: U.S. Trust

Comparativ, rezervele valutare ale tarii noastre, in valoare de 45 miliarde de dolari, sunt de 3,5 ori mai mici decat "muntele" de cash acumulat de Apple.

"Printre atatea incertitudini la nivel mondial, un lucru este sigur: companiile americane au mult capital la indemana", a spus Joseph Quinlan de la U.S. Trust, care a realizat acest clasament.

Agentia de rating Moody's a estimat ca cele mai mari firme americane aveau in total 1,6 trilioane de dolari in bani cash la finalul lui 2013, o crestere de 12% fata de anul precedent. Mai mult, aceasta suma este de doua ori mai mare decat cea acumulata in 2008, inainte de izbucnirea crizei.

"Intr-adevar, cifra este mai mare decat rezervele internationale ale Japoniei (1,2 trilioane de dolari), a doua cea mai bogata tara din lume", a continuat Joseph Quinlan.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 975 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor