iPad, multa zarva pentru nimic (Video)

Joi, 28 Ianuarie 2010, ora 12:13
3490 citiri
iPad, multa zarva pentru nimic (Video)
Foto: Daylife

Anuntata cu mare fast, dupa ce, mai mult de un an, au umblat zvonuri despre noul produs Apple, tableta iPad nu reuseste sa impresioneze si nu este "revolutionara", dupa cum o laudase Steve Jobs, directorul executiv al gigantului IT.

Noul dispozitiv de la Apple se vrea un hibrid intre un smartphone si un netbook, insa nu face prea multe lucruri in plus fata de acestea.

IPad are un touchscreen de 9,7 inchi, cu o rezolutie maxima de 1024X768 de pixeli, un procesor de Apple A4 de 1 Ghz si poate avea hard disk de 16, 32 sau 64 GB.

Dispozitivul functioneaza pe baza sistemului de operare iPhone si este capabil sa redea toate aplicatiile pentru acesta, gasite in App Store, lucru pe care il pot face, evident, si iPod Touch si iPhone. Insa, pe iPad, aplicatiile respective devin pixelate, avand in vedere ca, deocamdata, toate sunt produse pentru ecranul mai mic al iPhone.

In schimb, Apple a anuntat o platforma pentru dezvoltarea aplicatiilor special pentru acest dispozitiv, care s-ar potrivi mai bine la rezulutia sa. De altfel, analistii internationali sunt de parere ca iPad nu este un computer, ci un iPod Touch mai mare.

De asemenea, poate reda filme HD si poate fi utilizat pe post de e-reader, putand fi un concurent pentru Kindle al celor de la Amazon. De altfel, Apple a lansat si un nou magazin pentru carti in format electronic, iBook.

Partile bune includ si faptul ca pe ecran se poate afisa si folosi o tastatura de marime aproape standard si se poate naviga in voie pe Internet.

Pe de alta parte, iPad are multe minusuri. In primul rand, nu ruleaza Flash pentru web, ceea ce inseamna ca o mare parte din site-uri nu pot fi vizualizate, si nu permite multitasking, adica nu poate rula decat o singura aplicatie la un moment dat.

De asemenea, nu are port USB, ceea ce inseamna ca nu puteti conecta un hard disk extern, o tastatura sau mouse standard sau un stick. Avand in vedere ca nu are nici slot pentru card SD, nu veti putea vizualiza pozele direct de pe acesta, ceea ce este posibil, de exemplu, in cazul majoritatii televizoarelor LCD, plasma sau LED. Iar acest aspect este deosebit de important, deoarece unul din punctele forte ale marketingului pentru acest produs il reprezinta tocmai vizualizarea si organizarea fotografiilor.

Multi analisti au crezut, inainte de lansare, ca iPad o sa fie dotat cu o camera video, pentru a putea deveni o platforma de videoconferinta la indemana oricui. Insa, camera lipseste cu desavarsire.

De ce am cumpara iPad?

In ciuda valvei create in jurul acestui nou produs Apple, primul de dupa iPhone, care a fost lansat in urma cu trei ani, sunt putine motive pentru care si-ar merita banii.

Unul ar fi chiar pretul, considerat foarte bun pentru un astfel de gadget. Varianta cea mai slaba, cu hard disk de 16 GB, costa 499 de dolari, iar cea cu 64 GB ajunge la 699 de dolari, la care se adauga eventualele accesorii pentru 3G, de exemplu. Astfel, dispozitivul este mai ieftin decat un iPhone fara abonament si are aproximativ acelasi pret cu un netbook performant.

Astfel, iPad si-ar putea gasi nisa pe segmentul clientilor care nu detin nici iPhone, nici netbook sau laptop si vor sa citeasca ziarul de dimineata si sa se uite la cateva poze fara sa stea la calculator. De asemenea, nu este de ignorat nici segmentul de fani adevarati si iubitorii de gadget-uri, care vor dori, mai mult ca sigur, sa cumpere acest dispozitiv.

Prin urmare, piata calculatoarelor tip tableta va ramane, probabil, neschimbata. Acestea exista pe piata inca din anii 1990, insa nu au avut deloc succes la public. IPad, cu siguranta, va castiga ceva mai multi adepti decat predecesoarele sale, insa nu este, nici pe departe, produsul revolutionar pe care toti l-am asteptat timp de un an.

Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
#dezavantaje iPad, #lansare iPad, #lansare iPad Apple, #Steve Jobs iPad , #Steve Jobs