10 intrebari despre ce va face Apple in 2012

Sambata, 07 Ianuarie 2012, ora 09:09
3460 citiri
10 intrebari despre ce va face Apple in 2012

Apple se va confrunta cu multe incercari in 2012, in conditiile in care trebuie sa se ridice la nivelul anilor precedenti, cand Steve Jobs conducea compania.

Pentru aceasta perioada, Apple se pregateste de intrarea pe piata televiziunii si urmeaza sa lanseze o noua generatie de telefoane iPhone si de tablete iPad.

Publicatia Business Insider a facut o lista cu cele mai mari provocari cu care Apple se va confrunta in 2012.

1. Tim Cook va reusi sa-l egaleze pe Steve Jobs?

Lui Tim Cook ii va fi foarte greu sa pastreze imaginea companiei Apple creata de Steve Jobs. Desi noul sef nu este nici pe departe atat de inovator precum regretatul fondator al firmei, el poate indrepta compania in directia cea buna. Insa ii va fi extrem de dificl sa pastreze misterul produselor Apple si sa surprinda consumatorii. Inca nu se poate anticipa daca oamenii vor continua sa iubeasca la fel de mult gadget-urile acestei firme.

2. Apple va reusi sa revolutioneze televiziunea?

Exista multe incertitudini privind ambitia celor de la Apple de a lansa o televiziune revolutionara. S-a speculat ca firma americana este in discutii cu marile posturi TV americane, cum ar fi ABC, NBC, ESPN, pentru a oferi emisiunile lor celor de la Apple.

3. Oare Android va creste si mai mult?

Sistemul de operare Android, dezvoltat de Google, a avut in 2011 cea mai mare cota de piata. Iar daca aceasta tendinta se va pastra si in 2012, oare va afecta profitul companiei Apple?

4. Cum va fi afectata Apple de cresterea Android?

Desi sistemul de operare Android are cea mai mare cota de piata, Apple inca atrage cei mai importanti investitori, deci inca este o masina de facut bani. Insa in conditiile in care Android va creste si mai mult, oare actiunile companiei vor avea de suferit?

5. Apple va face schimbari radicale la iPhone?

Strategia Apple privind iPhone era, pana acum, una simpla: era lansat in fiecare an un smartphone nou. Insa oare compania va fi nevoita sa intre si pe piata telefoanelor ieftine, prin oferirea unui gadget la un pret de 100$? In plus, iubitorii de Android sunt extrem de incantati de ecranele mari ale smartphone-urilor, iar Apple ar putea fi nevoita sa lanseze un iPhone cu un display de 10,2 cm.

6. Apple isi va continua dominatia pe piata tabletelor?

Timp de doi ani consecutivi, Apple a dominat piata tabletelor. Insa in conditiile in care rivalii de la Amazon au lansat o tableta ieftina, de 100$, noul iPad 3 va reusi sa cucereasca aceasta piata?

7. Apple va scadea pretul tabletelor iPad2?

Este posibil ca dupa lansarea tabletei iPad 3, pretul tabletei anterioare sa scada sub 300$. Insa aceasta decizie va fi una profitabila pentru Apple?

8. Cat de mult va mai creste Apple in 2012?

In anul 2010, Apple a avut o crestere de 52% fata de anul precedent, iar in 2011, avansarea a fost de 52%. Previziunile pentru acest an sunt pozitive, asteptandu-se ca vanzarile companiei sa mai creasca cu 28%. Insa oare acest lucru se va adeveri?

9. Cum va evolua piata tabletelor?

Piata tabletelor este una relativ noua, insa reprezinta punctul forte al companiei Apple. Insa inca nu se stie ce se va intampla in acest an, daca oamenii vor renunta la PC-uri in favoarea lor, sau cat de des isi vor schimba tableta.

10. Ce va face Apple cu atatia bani?

Compania se asteapta sa aiba un profit de 100 miliarde de dolari in acest an. Insa ce va face cu atatia bani? Va cumpara companii mai mici pentru a-si asigura dominatia pe piata, va cumpara actiuni sau va investi mai mult in produsele sale?

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#produse Apple 2012, #Apple 2012, #ipad 3, #iPhone 5, #Tim Cook Apple, #Steve Jobs Apple , #stiri Apple