Apple a lansat iPad Air, cea mai usoara tableta din lume - Ce specificatii are si cat costa noul model

Marti, 22 Octombrie 2013, ora 22:02
6272 citiri
Apple a lansat iPad Air, cea mai usoara tableta din lume - Ce specificatii are si cat costa noul model

Apple a lansat, marti, noile modele iPad, in cadrul unui eveniment organizat in San Francisco.

Este vorba de noile iPad Air cu ecran de 9,7 inci si de iPad Mini cu ecran Retina Display si diagonala de 7,9 inci, potrivit CNN.

Ambele modele sunt mai usoare, mai subtiri si mai puternice decat modelele anterioare. De asemenea, Apple a anuntat ca noul sistem de operare Mac OS X Mavericks este disponibil, gratuit, incepand de marti.

In plus, Apple a prezentat noua linie de laptopuri MacBook Pro, precum si pretul pentru sistemul desktop Mac Pro.

iPad Air este cea de-a cincea generatie a tabletei iPad. Noul model are o grosime de 7,5 milimetri (fata de 9,4 milimetri la iPad 4). iPad Air are un chip A7, care se gaseste si pe iPhone 5S. Are o greutate de 453 de grame (fata de 662 grame la iPad 4), fiind cea mai usoara tableta din lume,

Preturile pleaca de la 499 de dolari in SUA, pentru modelul cu Wi-Fi si 16 GB de memorie, iar tabletele iPad Air vor incepe sa fie livrate incepand cu data de 1 noiembrie. Durata de viata a bateriei va ramane aproximativ aceeasi (in jur de 10 ore).

In plus, iPad Air pastreaza ecranul Retina Display cu diagonala de 9,7 inci, insa are o rama mult mai subtire. Design-ul iPad Air a fost inspirat de la iPad Mini.

Camera FaceTime 720 p de 1,2 megapxeli a fost inlocuita cu una care poate filma in FullHD, la o rezolutie de 1920 x 1080 pixeli. Mai mult, iPad Air va avea doua microfoane, pentru o mai buna calitate video.

Toto marti, Apple a lansat Apple si doua generatie de iPad Mini. Noul model are un ecran de 7,9 inci, dar de data aceasta este de tip Retina Display (2048 x 1536 pixeli). Tableta iPad Mini 2 este dotata si ea cu procesorul A7.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Apple lasant ipad Air, #apple ipad mini , #stiri Apple