Apple: Baidu, un nou motor de cautare pentru iOS?

Marti, 27 Martie 2012, ora 23:15
4263 citiri
Apple: Baidu, un nou motor de cautare pentru iOS?
Foto: Webnews

Apple ar putea adauga Baidu pe lista motoarelor de cautare la nivel de iOS, initiativa constituind o provocare adresata grupului Google, prin impunerea progresiva a unei prezente active in China.

Portalul Baidu se bucura de o popularitate indiscutabila pe continentul asiatic, astfel incat masura de includere a acestuia in optiunile disponibile ca motor de cautare pentru iOS, nu ar fi tocmai surprinzatoare, relateaza Webnews.

Decizia ar putea avea insa la baza nu doar motivatia atragerii unor procente importante de pe piata din China, ci chiar eliminarea ulterioara a motorului de cautare Google de la nivelul iOS.

Desi sistemul de operare Android al casei din Mountain View inregistreaza vanzari importante in China, strategia grupului Apple ar putea modifica semnificativ situatia, mai cu seama in conditiile in care nu toate dispozitivele bazate pe robotelul verde au ales Google ca motor de cautare predefinit.

Sprijinul pe care marul tehnologic din Cupertino l-a acordat motorului Bing, introducerea Siri si aceasta ultima masura vizand introducerea Baidu la nivel de iOS, reprezinta trei mutari relevante pentru tabla de sah pe care Apple intentioneaza sa izoleze Google, prin tentative de reducere a utilizarii serviciilor acestuia la nivelul propriilor produse.

Baidu si iPhone ar putea deveni asadar un amestec exploziv: milioanele de utilizatori interesati reprezinta o colosala oportunitate de ascensiune pentru Apple, iar slabirea fortelor Unchiului G in acest context constituie elementul cel mai important inainte de a trece la atac, subliniaza sursa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Apple introduce Baidu iOS, #Baidu motor cautare iOS , #stiri Apple