Apple nu vrea sa deblocheze telefonul unui terorist. Autoritatile acuza o "strategie de marketing"

Autor: Ana Ilie
Sambata, 20 Februarie 2016, ora 14:11
6275 citiri
Apple nu vrea sa deblocheze telefonul unui terorist. Autoritatile acuza o "strategie de marketing"
Foto: Pexels

Departamentul american de Justitie, frustrat de refuzul companiei Apple de a debloca telefonul atacatorului de la San Bernardino, a denuntat "strategia de marketing" a companiei.

Refuzul Apple "pare sa se bazeze pe grija pentru modelul sau de business si strategia de marketing" decat pe un motiv legal, arata procurorii americani, scrie The New York Times.

"Nu este sfarsitul protectiei intimitatii", a continuat Departamentul de Justitie, facand aluzie la argumentul Apple pentru a contesta ordinul judecatoresc ce obliga compania sa ajute procurorii sa "sparga" telefonul atacatorului.

Departamentul de Justitie a solicitat vineri unui tribunal federal sa oblige Apple sa deschisa un iPhone folosit de unul din atacatorii de la San Bernardino.

Apple reactioneaza: Solicitarile Guvernului american sunt socante

Un director Apple a reactionat si a declarat ca Guvernul american solicita acces prea mare la software-ul Apple.

Impuscaturi in San Bernardino, SUA: Cel putin 14 morti UPDATE

Compania a refuzat sa se supuna ordinului, spunand ca altfel ar stabili un precedent care ar forta-o sa acceseze telefonul unui suspect de fiecare data cand autoritatile emit un mandat. Apple sustine ca astfel ar incalca increderea utilizatorilor, normele de protectie a intimitatii si ar slabi securitatea telefonului mobil.

Marturii cutremuratoare din timpul atacului armat din California, soldat cu 14 morti

Un director executiv Apple a vorbit cu jurnalistii pe aceasta tema, dar sub protectia anonimatului. El a aratat ca cererea Departamentului de Justitie este atat de socanta cu cat nicio alta tara, nici macar China, nu a solicitat un acces similar.

Guvernul american doreste sa aiba acces la telefonul atacatorului Syed Farook, care este proprietatea angajatorului acestuia - compania pe care a atacat-o acesta. Astfel, autoritatile ar obtine acces la fisierele lui Farook si la mesajele lui, trimise pana in momentul atacului.

Atac armat in SUA: Autorul avea legaturi cu teroristi islamisti (Video)

La 2 decembrie, Tashfeen Malik si sotul sau, Syed Farook (foto), au comis un masacru la un centru de servicii sociale din San Bernardino, la 100 km est de Los Angeles, lasand in urma lor 14 morti si 21 de raniti. Ei au fost ucisi ulterior intr-un schimb de focuri cu politia.

Ulterior s-a descoperit ca femeia jurase credinta gruparii extremiste Statul Islamic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#Apple acuzatie Departament Justitie, #Apple disputa securitate telefon , #stiri Apple