Apple pierde procesul cu Amazon pentru numele Appstore

Vineri, 04 Ianuarie 2013, ora 18:38
1743 citiri
Apple pierde procesul cu Amazon pentru numele Appstore
Foto: Arhiva

Apple a pierdut procesul deschis impotriva magazinului online Amazon, pentru numele dat departamentului de aplicatii pentru dispozitive mobile - Appstore.

Un judecator federal din Statele Unite a dat dreptate Amazon, respingand acuzatiile Apple ca magazinul si-ar face reclama falsa folosit numele App Store, relateaza Wall Street Journal.

Pentru magazinul sau de aplicatii, Amazon foloseste numele Appstore, scris legat, in schimb ce Apple foloseste App Store, scris despartit. Potrivit judecatorului, nu exista dovezi ca utilizatorii ar fi inselati, crezand ca intra pe magazinul Apple, din cauza faptului ca numele celor doua sunt similare.

In plus, judecatorul a observat o distinctie clara: App Store vinde aplicatii doar pentru produsele Apple, iar Appstore vinde aplicatii pentru dispozitivele dotate cu sistemul de operare Android.

Totusi, inca nu s-a luat o hotarare in privinta celei de-a doua acuzatii, privind utilizarea marcii App Store, prin utilizarea alaturata a cuvintelor "app" (aplicatie) si "store" (magazin).

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#proces Apple Amazon, #App Store magazin Apple, #Appstore magazin Amazon , #stiri Apple