Apple schimba din mers scopul unui proiect - ce teste face in secret

Luni, 12 Septembrie 2016, ora 10:54
4196 citiri
Apple schimba din mers scopul unui proiect - ce teste face in secret
Foto: Pixabay/bar2marcin

Apple, care tocmai a lansat un nou model de iPhone, realizeaza in secret teste cu masini autonome in scopul dezvoltarii de solutii software pentru acestea.

Cu numele de cod Titan, proiectul Apple de dezvoltare de masini autonome a trecut la etapa de testare in secret pe drumuri publice. Insa, conform unui articol publicat de New York Times, Apple a schimbat scopul proiectului din cauza numeroaselor probleme cu care s-a confruntat.

Initial, Apple a dorit sa creeze un produs complet, care sa includa masina si software-ul necesar. Odata cu venirea la conducere a lui Bob Mansfield, directia de dezvoltare s-a schimbat, iar Apple a fost nevoita sa taie mai multe locuri de munca.

Mansfield a schimbat focusul de la dezvoltarea unei masini autonome la crearea de software pentru masinile autonome.

Inainte de aceasta decizie, timp de 18 luni, Apple a lucrat si a angajat peste 1.000 de oameni pentru dezvoltarea unei masini autonome. Conform celor de la New York Times, compania condusa de Tim Cook s-a lovit de probleme "de nerezolvat" care au facut ca pretentiile Apple sa se rezume, cel putin pentru moment, la software-ul pentru masini autonome.

Sefii Apple au concluzionat ca produsul cu care vor iesi pe piata nu aduce nimic in plus fata de ceea ce pot oferi rivalii. In schimb, software-ul Apple ar putea fi folosit de producatorii traditionali de masini autonome care au pierdut startul in cursa condusa de Tesla.

In afara de compania lui Elon Musk, piata masinilor autonome mai are pretendenti precum Uber, care deja a lansat un program pilot de drive sharing cu masini autonome, sau Google, care testeaza deja de multi ani software-ul necesar conducerii autonome.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei PlayStation 5
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei PlayStation 5
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei sale de gaming, PlayStation 5 Pro, care ar urma să ajungă pe piață până la finalul acestui an. Noua consolă va...
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro, o variantă mai accesibilă a seriei sale flagship, care promite performanțe de top cu mici compromisuri pentru a menține prețul accesibil....
#Apple masini autonome, #Apple teste masini, #Apple masini , #stiri Apple