Batalia pentru piata smartphone-urilor in China

Duminica, 03 Februarie 2013, ora 12:19
2817 citiri
Batalia pentru piata smartphone-urilor in China
Foto: macorg.net

China este o tara vizata atat de Apple, cat si de Samsung pentru a-si vinde cat mai multe smartphone-uri, aceasta piata fiind una foarte profitabila. Compania americana a inregistrat o crestere pe piata din China, dar Samsung domina in continuare.

Apple are acum o cota de piata de 12% in China, fata de doar 7,5%, atat cat avea anul trecut, scrie inquisitr.com. In aceste calcule nu au intrat vanzarile de iPhone 5, telefon care a fost lansat in China abia in decembrie 2012.

In China s-au vandut in 2012 nu mai putin de 53 de milioane de smartphone-uri, cresterea anuala a vanzarilor fiind de 64%. In aceasta tara, fiecare operator de telefonie are peste 100 de milioane de abonati in randul populatiei.

Apple nu se impune deocamdata

Americanii de la Apple nu s-au impus pe aceasta piata pana acum. Motivul este dat si de esecul negocierilor cu marele operator de telefonie mobila China Mobile. Aceasta companie are nu mai putin de 703 milioane de clienti, insa nu a ajuns pana acum la un acord cu Apple, in ciuda negocierilor indelungate.

In acelasi timp, o versiune specializata a programului de operare Google Android domina piata de telefonie din China. Marele ei avantaj este personalizarea programului conform dorintei regimului comunist. Aceasta lipsa a compromisului i-a tinut si ii tine pe cei de la Apple pe o pozitie inferioara in China, oferind un avantaj celor de la Samsung.

Cum recupereaza Apple terenul pierdut

In aceste conditii, Apple si-a marit punctele de vanzare din China cu 10.000 in fiecare an. Astfel, numarul magazinelor Apple Store a crescut mult. In China, ei au reusit sa vanda telefoane in valoare de 7,3 miliarde de dolari in ultimul trimestru al anului trecut. In plus, americanii spera sa vanda in 2013 40 de milioane de telefoane iPhone in regiunea Asia-Paicifc. O eventuala intelegere cu China Mobile le-ar aduce o crestere substantiala a vanzarilor in China.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#iphone apple samsung china, #sistem operare google android , #stiri Apple