Dezvaluiri de la Apple: Ce date au cerut guvernele despre utilizatori

Miercuri, 06 Noiembrie 2013, ora 16:56
2454 citiri
Dezvaluiri de la Apple: Ce date au cerut guvernele despre utilizatori
Foto: bgr.com

Compania Apple a dat publicitatii un document in care arata ce informatii i-au cerut guvernele despre utilizatori. Documentul detaliaza numarul exact de cereri primite pentru informatii si date din partea SUA sau altor tari.

Raportul subliniaza si cat de dure sunt regulile pentru Apple in Statele Unite, din partea carora are cele mai multe cereri, scrie Techcrunch.com.

Pe langa acest raport, Apple s-a alaturat altor companii ca Dropbox, Linkedin si Yahoo, cerand mai multa transparenta pentru a putea dezvalui cererile facute de guvernul SUA.

Apple ar avea acces la datele utilizatorilor iMessage, spun unii experti

In aceasta cerere, Apple raspunde marilor publicatii "care in mod eronat au relatat ca Apple si alte companii participa la PRISM, programul agentiei Nationale de Securitate de interceptare si supraveghere a corespondentei electronice si activitatii online".

"Noi am dat toate datele pe care era legal sa le oferim iar Apple va continua sa pledeze pentru o mai mare transparenta legata de cererile pe care le primim", arata raportul.

"La acest moment, guvernul SUA nu permite Apple sa dezvaluie decat intr-o maniera aproximativa numarul de cereri primite din partea serviciilor, numarul conturilor utilizatorilor afectate de aceste cereri, si ce continut, de pilda emailuri, a fost dezvaluit", se arata in raportul Apple.

Apple a dezvaluit ca a avut 719 cereri venite din parte guvernelor din strainatate si intre 1.000 si 2.000 venite doar din partea SUA. Aceste cereri au avut ca tinta 769 de conturi din intreaga lume si intre 2.000 si 3.000 in Statele Unite.

Apple a trebuit sa asigure dezvaluirea completa a datelor unor utilizatori in 225 de cazuri in lume si pana intr-o 1.000 in Statele Unite.

Spre deosebire de alte companii confruntate cu cereri din partea guvernului pentru dezvaluirea datelor utilizatorilor lor, "activitatea principala a companiei Apple nu este colectarea", se arata in scrisoarea companiei, "ca urmare, cererile pe care le primim din partea autoritatilor se refera la echipamente vandute sau pierdute".

"Pe noi nu ne intereseaza sa colectam informatii personale despre clientii nostri. Noi protejam conversatiile personale ale acestora asigurand criptarea datelor pe iMessage si FaceTime. Noi nu pastram date despre locatie sau istoricul cautarilor pe harti", spune Apple.

Apple a dezvaluit ca a primit 12.442 de cereri din partea politiei americane referitoare la 36.464 aparate si a oferit anumite date despre 9.250 dintre acestea.

Aceste cereri venite din partea guvernului au devenit un subiect fierbinte de cand au aparut informatii despre programele NSA de colectare a informatiei, programe care au avut ca tinta si cetateni americani, pe langa foarte multi cetateni ai altor tari.

Informatiile au fost furnizate de catre fostul consultant al NSA si CIA Edward Snowden si au fost publicate pe larg de ziare ca Guardian si Washington Post.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#Apple NSA SUA informatii, #Apple raport obligare informatii, #Apple marturisire informatii servicii, #Apple NSA Snowden informatii , #stiri Apple