iOS 10 va fi disponibil din aceasta seara - ce noutati aduce noul sistem de operare

Marti, 13 Septembrie 2016, ora 19:15
11695 citiri
iOS 10 va fi disponibil din aceasta seara - ce noutati aduce noul sistem de operare
Foto: Facebook/ IPhones

Posesorii de telefoane si tablete Apple compatibile vor putea instala cea mai noua versiune a sistemului de operare iOS incepand din seara acestei zile.

Miercuri, 13 septembrie, la ora 20.00, se da startul actualizarii sistemului de operare care sta la baza a milioane de iPhone-uri si iPad-uri din toata lumea.

iOS 10, desi nu vine cu o schimbare de design, aduce cateva noutati importante, majoritatea dintre acestea venind chiar din partea aplicatiilor dezvoltate de Apple.

Este prima versiune care va permite utilizatorului eliminarea de pe ecranul principal a aplicatiilor Apple care nu sunt folosite, o optiune pe care Apple s-a decis cu mare dificultate sa o ofere intr-un final.

Dezvoltatorii de aplicatii vor avea acces la Siri, putand integra functionalitatea asistentului virtual creat de Apple in propriile aplicatii. In practica, unele facilitati, in functie de disponibilitatea dezvoltatorilor, vor putea realizate pe baza comenzilor vocale.

Facebook, spre exemplu, ar putea permite utilizatorului sa dicteze postarile prin intermediul Siri. WhatsApp ar putea permite dictarea si expedierea mesajelor exclusiv prin comenzi vocale. Scrierea de mail-uri sau functii precum trimiterea unui raspuns ori stergerea unui mesaj in cadrul unor clienti de mail dezvoltati de terti ar putea, de asemenea, sa fie realizate prin intermediul Siri.

Toate aplicatiile importante Apple, de la Music si Photos la Messages si Maps vor primi binevenitele actualizari, odata cu noua versiune de iOS. Apple Music, de exemplu, va primi un design cu totul nou, in urma numeroasele critici primite in primul an de existenta, iar iMessage va avea propriul magazin de aplicatii, ce vor putea fi instalate pentru a extinde functionalitatea aplicatiei de chat dezvoltata de Apple.

Desi nu este o noutate in materie de smartphone-uri, Raise to wake este o alta facilitate binevenita in iOS 10. Aceasta va aprinde automat ecranul telefonului in momentul in care este ridicat de pe birou sau scos din buzunar, fara a mai fi necesara apasarea butonului in acest sens.

iOS 10 va putea fi instalat pe toate telefoanele Apple de la iPhone 5 pana in prezent si pe toate tabletele de la iPad Mini 2 si iPad gen 4 incoace.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#iOS 10 lansat marti, #noutari iOS 10, #Apple iOS 10 , #stiri Apple