Cu cine ar putea sa bata palma Apple intr-un domeniu nou pentru companie

Miercuri, 29 Octombrie 2014, ora 14:21
1917 citiri
Cu cine ar putea sa bata palma Apple intr-un domeniu nou pentru companie
Foto: 365rundown.com

Americanii de la Apple ar putea incheia un parteneriat cu chinezii de la Alibaba in ceea ce priveste sistemul de plati de pe dispozitivele mobile.

Directorii executivi ai celor doua companii au precizat ca sunt deschisi la o colaborare in acest domeniu, informeaza ZDNet.com.

"Sunt foarte interesat. Ca de obicei, un mariaj fericit necesita munca multa din partea ambilor parteneri. Respect Apple si il respect pe Tim Cook (directorul executiv al Apple - n.red.) foarte mult", a spus CEO-ul Alibaba, Jack Ma.

Apple Pay Q&A: Cum poate fi folosit noul sistem de plata

La randul sau, Tim Cook, care a incheiat recent o vizita in China, unde spera sa deschida mai multe magazine Apple, a sustinut ca apreciaza munca lui Ma.

"Imi plac lucrurile pe care le-a facut si cred ca e genial. Cred ca are si niste angajati geniali, astfel ca sunt de parere ca am putea gasi niste interese comune, mi-ar placea asta", a mentionat seful Apple.

"Ne place sa incheiem parteneriate cu oameni care au o inteligenta iesita din comun, care au angajati flexibili si produse ce ridica stafeta foarte sus. Consider ca Jack are o companie care poate fi descrisa cu acesti termeni", a adaugat Tim Cook.

Anul trecut, tranzactiile realizate prin sistemele de plati mobile au urcat cu peste 300% in China, la 9,64 de trilioane de yuani (1,58 trilioane de dolari).

Sistemul dezvoltat de Alibaba, Alipay Wallet, a fost lansat in ianuarie 2013 si are aproape 190 de milioane de utilizatori activi, care fac peste 45 de milioane de plati in fiecare zi.

Recent, Apple a introdus un sistem similar, denumit Apple Pay, care poate fi folosit pe smartphone-urile noi iPhone 6 si iPhone 6 Plus, iar in curand va fi disponibil si pe tabletele iPad Air 2 si iPad Mini 3.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#parteneriat Apple Alibaba, #Apple sistem plati, #Apple Pay , #Tim Cook