Seful Apple continua ofensiva impotriva FBI: Comparatii cu cancerul si discutii cu Obama

Joi, 25 Februarie 2016, ora 10:50
4474 citiri
Seful Apple continua ofensiva impotriva FBI: Comparatii cu cancerul si discutii cu Obama
Foto: Twitter/Tim Cook

Seful Apple, Tim Cook, a acuzat Guvernul Statelor Unite ca le cere inginerilor sai sa creeze echivalentul cancerului in domeniul software, pentru a ajuta autoritatile sa decripteze iPhone-ul unui terorist.

"Nu e vorba doar de un singur telefon", a explicat directorul executiv al gigantului IT, in cadrul unui interviu acordat postului de televiziune american ABC, difuzat miercuri, transmite The Guardian.

"Trebuie sa privim in perspectiva. Poate Guvernul sa oblige Apple sa realizeze un software despre care noi credem ca va face vulnerabili sute de milioane de utilizatori din intreaga lume?", s-a intrebat Tim Cook, care apoi a comparat programul respectiv cu cancerul.

Seful Apple: FBI vrea sa incalcam libertatile civile ale utilizatorilor

Remarca vine pe fondul unui razboi al declaratiilor pe care compania americana il poarta cu FBI despre confidentialitatea datelor.

Pe 16 februarie, un tribunal federal a cerut Apple sa creeze un program care sa slabeasca securitatea unui telefon (iPhone 5C) care a apartinut unuia dintre teroristii din San Bernardino. De atunci, reprezentantii companiei au avertizat ca s-ar stabili un precedent periculos.

Apple nu vrea sa deblocheze telefonul unui terorist. Autoritatile acuza o "strategie de marketing"

Totusi, surse citate de The Guardian arata ca angajatii Apple au avut mai multe intalniri cu experti in securitate digitala pentru a gasi o alta modalitate de a da curs cererii FBI, fara a realiza un software care sa ajute la decriptarea dispozitivului.

Ce spune Tim Cook

Ca seful celei mai valoroase companii din SUA, e evident ca Tim Cook are mai multi asi in maneca in negocierile cu autoritatile. In interviul acordat jurnalistilor de la ABC, el a precizat ca inca nu a vorbit cu presedintele Barack Obama, insa a promis ca va face asta in viitorul apropiat.

"Trebuie sa ne aparam principiile", a mentionat Tim Cook.

Apple declara razboi FBI: Se va crea un precedent periculos? Hackerii vor primi o mana de ajutor?

Dar Apple se afla intr-o pozitie dificila. Autoritatile americane sustin ca producatorul de iPhone-uri sta in calea unei investigatii impotriva terorismului, iar unele sondaje de opinie arata ca majoritatea populatiei SUA crede ca Apple ar trebui sa dea curs solicitarii FBI.

Cu toate acestea, Cook sustine ca poate atrage lumea de partea lui daca tot mai multi vor afla despre acest caz.

Seful Apple a mai spus ca, intr-o zi, compania sa ar putea fi nevoita sa faca un program care sa activeze camera foto-video de pe telefonul unui suspect de terorism, de exemplu.

"Iar lista poate continua. Nu stiu unde s-ar ajunge cu toate astea", a punctat Cook.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#Tim Cook cancer FBI, #Tim Cook razboi FBI, #Apple razboi FBI, #Apple FBI , #Tim Cook