Branduri pe care le iubim - AQUA Carpatica

Joi, 20 Septembrie 2012, ora 14:13
4743 citiri
Branduri pe care le iubim - AQUA Carpatica

S-a dus vremea cand brandurile ajungeau la consumatori prin manipulare si prin atragerea lor cu orice pret. Acum, asa cum face si AQUA Carpatica, accentul se pune pe componenta emotionala pe care o ating brandurile si prin felul in care acestea imbogatesc viata consumatorilor sai.

Astfel de marci care beneficiaza nu doar de respect pentru produse, dar si de dovezi de apreciere sunt numite in industria de publicitate lovemarks.

AQUA Carpatica - un "lovemark" in devenire

Inca de la intrarea pe piata, in 2010, AQUA Carpatica a atras atentia prin mesaj - "Intoarcerea la puritate" - slogan sustinut si prin design si prin modul de comunicare. Brandul s-a pozitionat ca un sustinator al valorilor romanesti, al unui stil de viata activ si sanatos, al mamelor si copiilor. Lipsa compromisului in ceea ce priveste calitatea, precum si faptul ca au luat in considerare in mod real feedback-ul primit de la consumatori, au plasat AQUA Carpatica printre preferintele unui numar din ce in ce mai mare de oameni.

AQUA Carpatica, in viata de zi cu zi

La baza unui lovemark sta mereu respectul pe care acesta il genereaza, dar si apropierea acestuia de cei care cumpara produsele aflate sub umbrela brandului. Exista trei ingrediente care se adauga respectului si care, in cantitati generoase, il transforma intr-un produs cu care consumatorii se mandresc si caruia ii fac reclama fara sa astepte nimic in schimb. Acestea sunt:

Misterul - creeaza povesti in jurul produselor. Atunci cand nu totul este la vedere, brandul se mitizeaza: un izvor misterios, descoperit din intamplare, unde, in mod aproape inexplicabil nu s-au infiltrat nitratii, poate fi o poveste creatoare de mici legende care sunt pe placul consumatorilor.

AQUA Carpatica a strans 40.000 de semnaturi pentru "Voteaza Legea Apei"

Senzorialitatea - toate simturile noastre au nevoie sa fie stimulate, iar cand un brand reuseste sa le trezeasca pe toate, ramane fara indoiala in mintalul colectiv. O sticla transparenta, fara etichete colorate, care ia infatisarea mediului care ne inconjoara, o apa racoroasa cu gust bun si fara miros, zgomotul produs de carbonul natural din apa "cu bule" - simturile sunt asaltate la fiecare noua sticla.

Intimitatea - un brand care e alaturi de tine in toate momentele importante ale vietii, care empatizeaza cu stilul tau de viata si care e suficient de sigur sa fie impartit si cu copiii tai, dar si intr-o aventura, e unul pe care il vei alege fara sa stai pe ganduri si pe care il vei cauta din priviri in orice magazin.

Aceste ingrediente transforma un brand intr-o prezenta permanenta in comportamentul consumator al fiecarui client. Se creeaza o complicitate tacita produs-client si creste in mod natural dorinta de a fi vazuti cu ambalajul, eticheta, pet-ul in cat mai multe ipostaze. Respectul duce la dragoste, iar dragostea are nevoie de cat mai multe dovezi in fata lumii.

Dovezi de iubire

Totul a inceput cu o fotografie la Colosseum-ul din Roma, trimisa de un turist pe contul de Facebook al brandului, in octombrie 2011. La scurt timp dupa ce aceasta a fost postata pe wall-ul AQUA Carpatica, a strans sute de like-uri si zeci de comentarii.

Aceasta fotografie a creat un precedent si a constituit un exemplu pentru zecile de ipostaze in care fanii paginii au imortalizat sticlele de apa in vietile lor: in calatorii, acasa, alaturi de copii si animale de companie, idei de refolosire a pet-urilor si diverse declaratii cu privire la aprecierea pe care i-o poarta acestui produs. Interesant e ca aceste dovezi au venit si din afara tarii, sticlele de apa fiind "surprinse" in Grecia, Spania, Italia, Anglia si Ungaria.

Numarul lor a inceput sa creasca in fiecare zi, ajungand pana la aproape 5 pe zi in timpul vacantei de vara. Brandul a reactionat mereu prompt, postand fotografiile zilnic, intrebandu-i despre context, facand urari si punand in practica sugestiile venite "pe adresa redactiei."

Mai mult decat atat, oamenii au asteptari de la felul in care AQUA comunica - vor informatii optimiste, de actualitate, sustin impreuna promovarea valorilor romanesti si s-a ajuns intr-un moment in care au inceput sa apere brandul in fata oricarei obiectii din partea non-consumatorilor, exact in felul in care iti aperi un prieten despre care auzi ca se spune ceva pe nedrept. AQUA Carpatica a patruns in casele lor, intre jocurile copiilor, in bagajele lor de calatorie si in special in inima lor, devenind incet, dar sigur, un lovemark autohton.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#AQUA Carpatica, #stiri AQUA Carpatica , #stiri AQUA Carpatica