Claudia Boghicevici: Guvernul PSD condamna romanii la statutul de asistati social

   

Deputata PDL de Arad Claudia Boghicevici acuza Guvernul PSD ca ar condamna romanii la statutul de asistati social. "Romania are nevoie de masuri urgente pentru crearea de locuri de munca. Sub guvernarea PSD tara merge spre prapastie in ceea ce priveste ocuparea pe piata muncii. Actualul guvern nu a luat nicio masura pentru a stimula crearea de locuri de munca, preferand sa ii condamne pe romani la statutul de asistati social. Cifrele oficiale ale Statisticii arata foarte clar ca veniturile din impozitul pe salarii scad cu peste 2 puncte procentuale, semn ca rata somajului este chiar mai mare decat cea de 7,1% consemnata de INS pentru aprilie 2014, oricum mult mai mare decat cea din aprilie 2012, cand era de 6,9%", a declarat deputatul Claudia Boghicevici, coordonatorul portofoliului Muncii si Protectiei Sociale in Guvernul Alternativa PDL.

Deputata PDL considera ca "haosul" guvernarii PSD se evidentiaza si prin cifrele oficiale anuntate de INS, conform carora rata natalitatii a ajuns la cel mai mic nivel de dupa Revolutie. "Pentru prima data numarul de nou-nascuti la nivelul populatiei rezidente a scazut sub 180 mii. Tot pentru prima data dupa Revolutie avem o populatie totala rezidenta in Romania sub 20 de milioane. Toti acesti indicatori se vor rasfrange si asupra ocuparii pe piata muncii iar guvernul PSD nu are nicio viziune pentru a opri acest trend extrem de ingrijorator", a declarat Claudia Boghicevici (foto).

Boghicevici aminteste in acest context si de "alte gafe ale guvernarii PSD in ceea ce priveste ocuparea pe piata muncii, multe dintre ele fiind consemnate si in avertizarile Comisiei Europene". "PSD a promis romanilor 1 milion de locuri de munca, dar nu le-a oferit decat mai mult somaj si mai multa nepasare pentru categoriile vulnerabile. Rata de ocupare a populatiei in varsta de 20-64 de ani era, in aprilie 2012, de 64,3%, dupa 2 ani de guvernare Ponta ea scazand la 63,7%. In acelasi timp, rata de angajare la grupa de varsta 55-64 de ani este cu aproape 10% mai mica decat media europeana, fiind in Romania de doar 41,5%. Si mai dezastruos este orizontul pentru ocuparea tinerilor in guvernarea PSD, cifra somajului ajungand pentru aceasta categorie la aproape 25%. Comisia Europeana si alte institutii internationale trag permanent semnale de alarma care vizeaza incompetenta actualului guvern. Zilele trecute oficialii europeni au avertizat din nou ca sarcina fiscala suportata de persoanele cu venituri salariale mici si medii ramane ridicata si incurajeaza munca nedeclarata si nedeclararea integrala a veniturilor, dar si ca guvernul nu a luat nicio masura pentru a reforma sistemul de pensii si nici nu are vreo masura pe termen lung. In acelasi timp, Comisia Europeana a avertizat ca rata de inactivitate este ingrijorator de mare, mai ales in randul tinerilor, desi Romania are la dispozitie 700 de milioane euro pentru 2014 si 2015 pentru a stimula ocuparea tinerilor prin programe ca *Garantia pentru Tineri*. Guvernul PSD nu tine insa cont de aceste observatii si prefera sa creasca numarul asistatilor social pe care sa ii controleze electoral. Este inacceptabil ca un stat membru al UE sa numere in acest moment peste 7 milioane de persoane asistate social dintr-o populatie rezidenta de sub 20 de milioane", considera Claudia Boghicevici.

"Toate aceste realitati ingrijoratoare ale guvernarii PSD arata ca Romania are nevoie de masuri urgente pentru stimularea ocuparii pe piata muncii, si in primul rand de reducerea fiscalitatii pe forta de munca. Inainte de a inventa tot felul de masuri electorale fara nicio eficienta economica, guvernul trebuie sa implementeze reducerea CAS-ului, pe care PDL o cere de 2 ani de zile, dar si sa absoarba banii europeni alocati pentru crearea de locuri de munca", a conchis Claudia Boghicevici. ...
Joi, 05 Iunie 2014, ora 18:05
Sursa: News Arad

Articol citit de 204 ori


News Arad
Cele mai citite stiri
Soc in Vama Nadlac! Ce numar de inmatriculare avea un sofer care si-a facut rovinieta
De doua zile, angajatii tonetelor Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere ...
Sanctiuni extreme in noul Cod Rutier: atentionare de calatorie pentru Grecia!
NAEsIONAL. Atentionarea de calatorie a fost emisa marti, 17 iulie. Republica Elena - Grecia, a decis ...
Bestia cu chip de om: barbatul care a bagat in spital o aradeanca de 72 de ani
Sub aburii alcoolului, un aradean trecut de prima tinerete si-a lovit vecina, care s-a ales, dupa ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor