acte de identitate

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Romani arestati in Marea Britanie - cum au profitat de ridicarea restrictiilor de munca

Romani arestati in Marea Britanie - cum au profitat de ridicarea restrictiilor de munca

Trei romani au fost arestati in Marea Britanie dupa ce au condus o afacere prin care ofereau acte de identitate false celor care imigrau ilegal, prin care acestia puteau beneficia de ajutor din partea statului, precum si asigurare medicala gratuita.

Conducatorul afacerii, Vasile Gheorghe, alaturi de complicii Valentin Babtan si Andreea Necula au exploatat legile de frontiera ale Uniunii Europene pentru a oferi celor care imigrau ilegal in Marea Britanie acte de identitate false, precum si permise de conducere, la pretul de 2.000 de lire sterline, scrie Daily Mail.

Actele de identitate erau de obicei create folosind datele unor cetateni romani aflati in Bucuresti care aveau dreptul legal de a imigra in Marea Britanie, in conformitate cu legile Uniunii Europene, privind libera circulatie a persoanelor si erau vandute, de cele mai multe ori, persoanelor care nu aveau drept de sedere, venite din Afganistan, Irak sau Iran.

Afacerea a pornit dupa ce pe 1 ianuarie, au fost ridicate restrictiile cu privire la migratia in Marea Britanie a romanilor si a bulgarilor, conferindu-le cetatenilor din aceste doua state drept de munca, precum si accesul la ajutoarele sociale oferite de statul britanic.

Cei trei au fost prinsi in urma unui flagrant organizat de catre autoritatile britanice. Ei au pledat vinovati, Vasile Gheorghe a fost condamnat la 14 luni de inchisoare iar complicii sai Babtan si Andreea Necula la 12 luni, respectiv 10 luni de inchisoare. mai mult


Miercuri, 01 Octombrie 2014, ora 15:02

2 comentarii
Alegeri europarlamentare 2014: Bucurestenii pot sa-si faca acte de identitate si in weekend

Alegeri europarlamentare 2014: Bucurestenii pot sa-si faca acte de identitate si in weekend

Bucurestenii care vor dori sa voteze la alegerile europarlamentare dar care au probleme din cauza valabilitatii actului de identitate isi vor putea procura un astfel de document chiar si duminica, pana la ora 21.00.

Programul de lucru al serviciilor publice comunitare de evidenta a persoanelor din Capitala a fost extins, pentru eliberarea actelor de identitate pentru persoanele cu drept de vot care nu au sau care au act de identitate cu temen de valabilitate expirat, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Primariei municipiului Bucuresti.

Astfel, sambata, programul de lucru cu publicul va fi intre orele 08.00 si 16.00, iar duminica, atunci cand vor avea loc alegerile europarlamentare, programul de lucru cu publicul va fi intre orele 08.00 si 21.00, mai transmite comunicatul.

Cartea de identitate se intocmeste si se elibereaza pe baza cererii scrise a persoanei si a documentelor cu care, potrivit legii, se face dovada numelui, starii civile, cetateniei romane si a domiciliului, mai informeaza Primaria municipiului Bucuresti.

Costul producerii si eliberarii cartii de identiatate este de 7 lei, in timp ce costurile pentru eliberarea unei carti de identitate provizorii este de 1 leu. In plus, cetatenii vor prezenta la eliberarea unui nou act de identitate si un timbru fiscal in valoare de 5 lei.

F.N. mai mult


Sambata, 24 Mai 2014, ora 15:43

Referendum 2012: 13.485 de acte de identitate eliberate duminica, pana la ora 13.00

Referendum 2012: 13.485 de acte de identitate eliberate duminica, pana la ora 13.00

Un numar de 13.485 de acte de identitate au fost eliberate, duminica, pana la ora 13.00, la nivel national, a anuntat purtatorul de cuvant al MAI, Marius Militaru, duminica, intr-o declaratie de presa.

"Astazi (duminica - n.red.), pana la ora 13.00, la nivelul Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date si al Serviciilor Publice Comunitare de Evidenta a Persoanelor de la nivelul tarii, inclusiv municipiul Bucuresti, a fost eliberat un numar total de 13.485 de acte de identitate, dintre care 12.369 carti de identitate si 1.116 carti de identitate provizorii", a declarat Militaru.

Potrivit acestuia, la nivelul municipiului Bucuresti, inclusiv la sediul Directiei de Evidenta a Populatiei, au fost eliberate 1.431 de acte de identitate, dintre care 1.284 carti de identitate si 147 carti de identitate provizorii, iar la nivelul celorlalte judete ale tarii 12.054 acte de identitate, dintre care 11.085 carti de identitate si 969 carti de identitate provizorii. mai mult


Duminica, 29 Iulie 2012, ora 17:15

12 comentarii
Alegeri locale 2012 15.000 de acte de identitate emise duminica

Alegeri locale 2012 15.000 de acte de identitate emise duminica

Aproape 15.000 de acte de identitate au fost eliberate duminica dimineata la nivelul Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date din cadrul MAI si al serviciilor publice comunitare judetene de evidenta a persoanelor, inclusiv in Bucuresti, a informat MAI.

Astfel, duminica, intre orele 8.00 si 12.000, au fost emise 14.991 de acte de identitate, din care 14.036 carti de identitate si 955 carti provizorii de identitate.

In Bucuresti, au fost emise 869 de acte de identitate, din care 766 carti de identitate si 103 carti provizorii de identitate.

Alegeri Locale 2012

Alegeri Bucuresti 2012

Alegeri locale 2012 - Urmareste minut cu minut

Romanii cu drept de vot isi aleg primarii, consilierii locali, judeteni si presedintii de CJ. Sectiile de votare s-au deschis la ora 07:00 si se vor inchide la 21:00.

Noutatea acestui scrutin o constituie alegerea dintr-un singur tur a primarilor si singura exceptie, pentru ca alegatorii sa fie chemati din nou la urne, este situatia in care doi candidati vor obtine acelasi scor. In acest caz, vor fi organizate din nou alegeri pe 24 iunie. mai mult


Duminica, 10 Iunie 2012, ora 16:16

2 comentarii
Alegeri locale 2012: Peste 22.000 de acte de identitate, eliberate sambata

Alegeri locale 2012: Peste 22.000 de acte de identitate, eliberate sambata

Peste 22.000 de acte de identitate au fost eliberate sambata, la nivelul Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date (D.E.P.A.B.D.) din cadrul MAI si al serviciilor publice comunitare judetene de evidenta a persoanelor, inclusiv in Bucuresti, a informat MAI.

Potrivit MAI, sambata, pana la ora 16.00, au fost eliberate 22.917 acte de identitate, din care 21.679 carti de identitate si 1.238 carti de identitate provizorii.

In Bucuresti, au fost emise 1.889 acte de identitate, din care 1.754 carti de identitate si 135 carti de identitate provizorii.

In ziua de duminica, D.E.P.A.B.D. a luat masura asigurarii conditiilor necesare rezolvarii in mod operativ a solicitarilor privind eliberarea documentelor de identitate pentru persoanele cu drept de vot, programul de lucru cu publicul desfasurandu-se intre orele 08.00 - 21.00, precizeaza MAI.

Alegeri Locale 2012

Potrivit Legii nr.67/2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, dreptul de vot se exercita de cetatenii romani, care au implinit 18 ani sau implinesc aceasta varsta in data de 10 iunie a.c. Astfel, conform datelor puse la dispozitie de D.E.P.A.B.D., 757 persoane implinesc, la data de 10 iunie 2012, varsta de 18 ani si isi pot exercita dreptul de vot.

Informam ca 627.951 persoane isi pot exercita dreptul de vot pentru prima data, acestia implinind varsta de 18 ani in perioada 7 decembrie 2009 - 10 iunie 2012.

De asemenea, urmare a actiunii desfasurate, la... mai mult


Sambata, 09 Iunie 2012, ora 23:47

8 comentarii
Romanii vor avea un Sistem National Integrat privind actele de identitate

Romanii vor avea un Sistem National Integrat privind actele de identitate

Ministrul de Interne si cel al Comunicatiilor au semnat un contract de finantare pentru un proiect privind Sistemul National Integrat al actelor de identitate.

Valoarea totala a proiectului este de aproape 27 milioane lei, iar perioada de implementare este de 19 luni, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Obiectivul proiectului "Sistem National Integrat de Introducere si Actualizare a Informatiilor Legate de Evidenta Persoanelor" este emiterea si gestiunea actelor de identitate in conformitate cu legislatia Romaniei si cu recomandarile Uniunii Europene.

Sistemul va oferi posibilitatea interconectarii cu celelalte sisteme informatice nationale, din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, dar si ale beneficiarilor externi.

Prin intermediul portalului se vor asigura si verificari de catre structurile din domeniul apararii, ordinii publice si sigurantei nationale, in bazele de date centrale de evidenta a persoanelor privind forma si continutul pasapoartelor, permiselor de conducere, actelor de identitate.

Totodata, prin aplicatia de emitere a certificatelor de cazier judiciar, implementata la nivelul judetelor si localitatilor, se urmareste eficientizarea actualelor fluxuri de informatii, prin modificarea arhitecturii sistemului si a bazelor de date, se mai arata in comunicat.

Pentru utilizarea sistemului vor fi instruite 70 de persoane.

I.O. mai mult


Miercuri, 02 Martie 2011, ora 11:08

Hot prins de politisti, dupa ce si-a uitat actele de identitate in masina furata

Hot prins de politisti, dupa ce si-a uitat actele de identitate in masina furata

Un tanar a fost arestat preventiv, marti, de Judecatoria Targu Jiu, dupa ce a furat un autoturism cu care a provocat un accident, dupa care a abandonat masina pe marginea unui drum, uitandu-si in ea actele de identitate.

Tanarul nu avea permis de conducere.

Furtul a avut loc in cursul noptii de duminica spre luni, dupa ce proprietarul masinii a uitat cheile in contact, noteaza Mediafax, care il citeaza pe purtatorul de cuvant al Politiei Gorj, inspector principal Daniel Tica.

Dupa ce a furat autoturismul, tanarul a produs un accident, intrand cu masina intr-un pom, mai arata sursa citata. El a parasit locul faptei, insa politistii au reusit sa dea de urma lui dupa ce in masina furata au descoperit o haina a acestuia, precum si cartea de identitate.

Oamenii legii au aflat astfel ca autorul furtului este Constantin Dobrescu, in varsta de 28 de ani. Barbatul si-a recunoscut faptele doar dupa ce i-au fost prezentate lucrurile sale descoperite in masina furata.

Tanarul a oprimit mandat de arestare preventiva pentru o perioada de 15 zile. mai mult


Marti, 25 Ianuarie 2011, ora 18:30

Ministerul de Interne ii ajuta pe notari sa depisteze actele de identitate false

Ministerul de Interne ii ajuta pe notari sa depisteze actele de identitate false

Actele de identitate falsa vor fi depistate de Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania (UNNPR) prin accesarea, prin internet, cu sprijinul Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA), a bazei de date privind evidenta populatiei.

"In cursul anului 2008, au avut loc la sediul Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA) o serie de reuniuni ale grupului de lucru comun Ministerul de Interne - Uniunea Notarilor, referitoare la stabilirea unei solutii de accesare a bazei de date privind evidenta populatiei de catre notarii publici, in scopul depistarii actelor de identitate false ce pot fi prezentate notarilor", se arata in raportul Consiliului Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania, informeaza NewsIn.

Initial, s-a incercat verificarea prin linii telefonice securizate, idee la care s-a renuntat din cauza costurilor mari. "

In raportul Consiliului Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania, se precizeaza ca Ministerul Internelor si Reformei Administrative isi va da acordul final, pentru punerea in executie a proiectului, conditia fiind ca Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania sa suporte toate cheltuielile necesare implementarii programului.

La nivelul UNNPR, au fost demarate o serie de actiuni vizand crearea sistemului informatizat securizat la nivelul tuturor birourilor notariale, potrivit raportului Consiliului UNNPR, prezentat in cadrul Congresului notarilor publici.

Al VIII-lea Congres al... mai mult


Vineri, 21 Noiembrie 2008, ora 11:58

Vom avea carti noi de identitate

Vom avea carti noi de identitate

Ministerul Internelor a depus vineri la Guvern un proiect de lege pentru modificarea cartii de identitate. Astfel, conform noului proiect, pe noua carte de identitate sa nu mai figureze numele parintilor, mentiune care nu este facuta nici in actele de identitate din Uniunea Europeana.

Rubricile care se vor gasi pe noua carte de identitate propusa de MIRA au ramas cele referitoare la datele de identitate ale titularului. S-a introdus si o rubrica ce arata cetatenia acestuia.

Actul de identitate va fi tip cartela si va avea aceleasi dimensiuni precum cel care se elibereaza in prezent: lungimea - 105 mm si latimea - 74 mm. Grosimea va fi de 0,7 mm.

Fotografia va fi color, cu dimensiunile de 38x30 mm, si va fi executata cu mijloace informatice direct pe suportul cartii de identitate. In act se vor mai gasi, ca si pina acum, stema tarii, drapelul Romaniei si sigla "evp", a "evidentei persoanelor", noteaza Cotidianul in editia electronica.

MIRA a mai propus marirea termenului de depunere a cererii pentru schimbarea cartii de identitate de la 15 la 30 de zile si sa fie trecute pe noua carte localitatile in care posesorul are interdictie. mai mult


Sambata, 19 Aprilie 2008, ora 14:20

17 comentarii
Alte articole despre: schimbare, MIRA, carte de identitate

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Papusa masculina: A investit in el o avere pentru a arata asa (Foto)
  2. Fenomen inedit in Marea Britanie: Ninsoare cu fulgere
  3. Bill Gates, moment de maxima sinceritate: Ma simt destul de prost
  4. Puppy Love contraataca - Viralul care a impresionat milioane de oameni (Video)
  5. Se pregatea de razboi? Politisti uluiti de ce au descoperit intr-un garaj, a intervenit Armata
  6. Caz incredibil: O pisica data moarta si ingropata a "inviat" dupa cinci zile (Video)
  7. Ce face un iepure care are un stapan cu imaginatie (Video)
  8. Un barbat a fost prins de politie dupa ce s-a laudat pe Facebook cu numarul mandatelor de arestare
  9. Scandal provocat de aparitia lui Michelle Obama fara val in Arabia Saudita (Foto & Video)
  10. Cum ar arata printesele Disney cu parul unei femei obisnuite (Galerie foto)