acte recalculare pensii

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
MApN: FMI nu a spus ca pensiile pentru militari nu vor depasi 350 de lei

MApN: FMI nu a spus ca pensiile pentru militari nu vor depasi 350 de lei

Conditia ca pensiile speciale ale militarilor sa nu depaseasca 350 de lei nu a fost discutata in cadrul intalnirii cu oficialii FMI si CE, care au precizat, in schimb, ca trebuie indreptate lucrurile in cazul pensiilor militare calculate gresit, potrivit reprezentantilor Ministerului Apararii Nationale.

"La discutiile cu reprezentantii FMI si ai CE, la care a participat si ministrul apararii nationale, Corneliu Dobritoiu, nu a fost niciodata luata in discutie conditia ca pensiile militare sa nu depaseasca 350 de lei. Mai mult, oficialii celor doua organisme internationale au precizat ca trebuie indreptate lucrurile in cazul pensiilor militare care au fost calculate gresit", se arata intr-un comunicat MApN, remis joi Ziare.com.

De asemenea, reprezentantii Ministerului precizeaza ca, desi revenirea pensiilor diminuate la cuantumul pensiile din decembrie 2010 este un act reparatoriu, astfel de masuri nu pot fi luate decat dupa luarea in calcul a tuturor posibilelor implicatii si, mai ales, fara sa afecteze in vreun fel angajamentele luate de tara in domeniul fiscal-bugetar.

"Pensiile militare au fost recalculate sau revizuite, conform prevederilor Legii nr. 119/2010 si ale OUG nr. 1/2011, acte normative care, de altfel, au bulversat sistemul pensiilor militare, au creat mari nedreptati si in loc sa aduca economii la buget au crescut cheltuielile cu aproximativ 30 la suta", a apreciat ministrul Dobritoiu.

Ce a cerut Guvernul FMI

Guvernul a cerut FMI, cu ocazia... mai mult


Joi, 15 Noiembrie 2012, ora 19:06

4 comentarii
Guvernul recalculeaza peste 5.500 de pensii contestate in instanta

Guvernul recalculeaza peste 5.500 de pensii contestate in instanta

Guvernul va recalcula peste 5.500 de pensii contestate in instanta. Este vorba despre pensii de parlamentari, pensiile personalului diplomatic si consular si pensiile personalului auxiliar din justitie.

Ministerul Muncii, familiei si protectiei sociale a initiat revizuirea pensiilor recalculate in temeiul legii 119/2010, art. 1 lit.c)-h).

Prin Ordonanta de urgenta aprobata miercuri la sedinta de Guvern, urmeaza sa fie revizuite dosarele personalului auxiliar din justitie, personalului diplomatic si consular, functionarilor publici parlamentari, deputatilor si senatorilor, personalului aeronautic civil navigant, personalului de la Curtea de Conturi. In total, sunt 5.522 de dosare care vor fi revizuite, se arata intr-un comunicat al Ministerului Muncii.

Reprezentantii Casei Nationale de Pensii prin Casele Teritoriale de Pensii vor revizui dosarele din oficiu in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta.

Pensiile pot fi revizuite si la cererea beneficiarilor. Conditia este ca acestia sa depuna in termen de 20 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, noi acte care vor fi luate in calcul la stabilirea stagiului de cotizare si a punctajului mediu anual.

L.S. mai mult


Miercuri, 29 Iunie 2011, ora 22:08

3 comentarii
Recalcularea pensiilor militarilor, oprita de Tribunalul Teleorman

Recalcularea pensiilor militarilor, oprita de Tribunalul Teleorman

Tribunalul Teleorman a aprobat cererile militarilor disponbilizati de a anula deciziile de recalculare a pensiilor.

Sute de militari s-au adresat instantei, dupa ce Guvernul a decis recalcularea pensiilor, iar multi militari care au fost disponibilizati in urma reformelor din armata sau nu au avut stagiu complet de cotizare au avut pensii mai mici, informeaza Antena 3.

Militarii nemultumiti de reducerea pensiilor in urma procesului de recalculare au organizat la inceputul lunii martie un protest in Bucuresti.

OUG 1/2011 privind recalcularea pensiilor militare a provocat probleme in sistemul de pensii, in conditiile in care multi militari nu mai gasesc actele necesare pentru a dovedi ca au efectuat stagiul militar, astfel incat sa le fie recalculate pensiile. mai mult


Vineri, 25 Martie 2011, ora 14:39

14 comentarii
Ordonanta de recalculare a pensiilor militarilor, respinsa de senatorii juristi

Ordonanta de recalculare a pensiilor militarilor, respinsa de senatorii juristi

Ordonanta de recalculare a pensiilor militarilor a fost respinsa, marti, la comisia juridica a Senatului, informeaza Antena 3.

Ordonanta a fost respinsa cu sase voturi "impotriva", ale reprezentantilor PSD si PNL, si doua abtineri, ale UDMR si PD-L, adoptand insa trei amendamente ce ar putea fi dezbatute in plen, informeaza NewsIn.

Ordonanta de recalculare a pensiilor militarilor a fost respinsa, marti, si la comisia de munca din Senat, dupa ce senatorii juristi au dat la randul lor un vot de respingere.

Raportul comsiilor va ajunge in Senat, unde se va lua o decizie, legea urmand sa ajunga apoi la Camera Deputatilor, care este camera decizionala.

Unul dintre amendamente prevede ca, in cazul in care actele necesare stabilirii pensiei nu sunt gasite de Guvern, sa se puna in plata pensia ce rezulta din functia reala potrivit clasei de salarizare ca incadrare, si nu pe salariul mediu, ca in prezent, pana in momentul in care toate documentele sunt gasite.

Comisia de munca se intruneste la Parlament pentru a intocmi propriul raport asupra ordonantei.

Guvernul a aprobat, in sedinta speciala de vineri seara, ordonanta de urgenta care reglementeaza metodologia de recalculare a pensiilor militare.

Ordonanta stabileste ca pensiile vor fi calculate pe baza salariului mediu brut pe economie, nu pe baza veniturilor individuale, iar procesul de recalculare va fi prelungit pana la sfarsitul acestui an.

Recalcularea va continua luandu-se in calcul actele... mai mult


Marti, 01 Martie 2011, ora 11:31

1 comentariu
Vezi cum se vor recalcula pensiile militare: Guvernul a aprobat metodologia

Vezi cum se vor recalcula pensiile militare: Guvernul a aprobat metodologia

Guvernul a aprobat, vineri seara, in sedinta speciala, Ordonanta de urgenta privind metodologia de recalculare a pensiilor militare.

Pensiile militare pentru care s-a luat in calcul salariul mediu brut vot fi revizuite pana la 31 decembrie 2011, pe baza actelor doveditoare ale veniturilor lunare, potrivit noi ordonante de urgenta, a declarat premierul Emil Boc.

In plus, institutiile din sistemul de aparare vor avea obligatia ca, pana cel tarziu la 31 octombrie 2011, sa identifice si sa transmita catre casele de pensii adeverintele privind veniturile obtinute de militari.

Vezi cum se recalculeaza pensiie

Pentru cei carora pensia s-a recalculat corect, pe baza veniturilor individuale lunare, nu se schimba nimic.

Pentru pensiile recalculate pe baza salariului mediu brut pe economie si ale caror cuantumuri sunt mai mari decat cele din decembrie, se mentin in plata cuantumurile primite in urma recalcularii, pana la data emiterii deciziei de revizuire.

Daca nu au fost depuse adeverintele si prin recalcularea stabilita in decembrie, pensia este mai mare, se mentine pensia mare pana cand se revizuieste.

Pensiile recalculate in baza salariului mediu brut pe economie, dar ale caror cuatumuri sunt mai mici in ianuarie decat in decembrie, se vor plati in februarie la nivelul lunii decembrie pana la momentul revizuirii deciziei de recalculare pe baza contributiei, a spus Emil Boc.

Cei care in urma recalcularii au primit in ianuarie mai putini bani, vor intra in... mai mult


Vineri, 28 Ianuarie 2011, ora 20:48

82 comentarii
Guvernul schimba Legea de recalculare a pensiilor militare - vezi noile prevederi

Guvernul schimba Legea de recalculare a pensiilor militare - vezi noile prevederi

Pensionarii militari nu vor mai fi obligati sa caute si sa duca ei insisi adeverintele privind veniturile obtinute, iar procesul de recalculare va fi prelungit pana la sfarsitul lui 2011, conform proiectului de lege prin care Guvernul modifica procesul de recalculare a pensiilor.

Pensiile vor fi recalculate prin determinarea stagiilor de cotizare si punctajelor medii anuale, pe baza veniturilor realizate lunar de beneficiari, utilizand algoritmul de calcul prevazut de legislatia in vigoare la data recalcularii, conform proiectului de ordonanta de urgenta pentru completarea Legii 119/2010, obtinut de Mediafax.

Pensiile militare recalculate vor putea fi insa revizuite si la cererea beneficiarului, in baza actelor doveditoare prezentate de acesta, din care sa rezulte alte date decat cele utilizate la recalculare, referitoare la drepturi cu caracter salarial si perioade suplimentare la vechimea in serviciu.

Drepturile de pensii revizuite se acorda de la 1 ianuarie 2011 daca cererea, impreuna cu actele doveditoare, a fost depusa in termenul general de prescriptie sau de la data intai a lunii urmatoare celei in care cererea a fost depusa la casa de pensii peste acest termen general.

"Pensiile recalculate pe baza veniturilor lunare individuale realizate pentru intreaga perioada care constituie stagiu de cotizare raman in plata in cuantumul rezultat in urma recalcularii", se arata in document.

Cu toate astea, punctajele pensiilor militarilor nu vor fi plafonate... mai mult


Vineri, 28 Ianuarie 2011, ora 11:58

13 comentarii
Revista presei: Recalcularea pensiilor militare, blocata de justitie

Revista presei: Recalcularea pensiilor militare, blocata de justitie

Inca o zi, aceleasi scandaluri si realitati, alte dezvoltari. Subiectul care a tinut capul de afis al presei din ultimele zile, adica recalcularea pensiilor militarilor, ne-a adus vineri ceva nou - Inalta Curte de Casatie si Justie a decis sa admita cererile in instanta ale celor care au cerut stoparea procesului.

"Victorie!", au strigat militarii care se opun modificarii pensiei lor. "Ba nu", zice Guvernul, care e de parere ca acest proces trebuie sa continue si ca el a fost oprit doar pentru militarii care au castigat in justitie. Inca o data haos, asadar.

Revenind la celalalt subiect omniprezent in ziarele din ultimele zile, adica negocierile pentru formarea unei aliante intre PSD si PNL plus noua sa anexa mediatica PC, avem, ca de obicei, propuneri.

Propuneri de paritate, mai ales de la Crin Antonescu, cel care vrea egalitate intr-un eventual guvern cu PSD, chiar daca ar accepta un premier social-democrat. Dincolo de sperante, mai avem si stiri care aduc certitudini. Negative, din pacate. Astfel, Finlanda a anuntat si ea ca se opune aderarii Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen in luna martie.

Ultima stire a zilei vine tot din domeniul tulburarilor pe care le are de suportat Guvernul, care se confrunta acum si cu o alianta intre patronate si sindicate pentru un nou Cod al Muncii. Diferit de al Executivului, se intelege.

Gandul:RECALCULAREA PENSIILOR MILITARE, BLOCATA DE JUSTITIE. Decizia ICCJ: Pensia este un drept patrimonial

Militarii isi pot... mai mult


Sambata, 22 Ianuarie 2011, ora 08:30

14 comentarii
PNL vrea ancheta in cazul recalcularii pensiilor militarilor

PNL vrea ancheta in cazul recalcularii pensiilor militarilor

Senatorii liberali vor solicita, la inceputul sesiunii parlamentare, Biroului Permanent al Senatului sa demareze o ancheta care sa vizeze modul in care s-a facut recalcularea pensiilor, propunere facuta initial de deputatul Horea Uioreanu.

Biroul Politic Central al PNL a luat , luni, in discutie si a aprobat propunerea domnului deputat Horea Uioreanu privind anchetarea modului in care au fost recalculate pensiile militare, informeaza un comunicat remis Ziare.com.

La inceperea sesiunii parlamentare parlamentarii PNL vor solicita Biroului Permanent al Senatului demararea unei anchete care sa vizeze modul de aplicare a legislatiei privind recalcularea pensiilor militare.

"Este vorba aici de Legea 119/2010, coroborata cu prevederile HG 735/2010, acte normative a caror aplicare a determinat scaderea cu pana la 60% a pensiilor fostilor militari. Ancheta va fi realizata de Comisia de aparare, ordine publica si siguranta din Senat.

Sper ca in acest fel se va pune capat nedreptatilor si umilentelor la care sunt supuse fostele cadre militare de catre actualul Guvern. Pentru ca e vorba de zeci de mii de oameni care s-au trezit cu pensile necalculate, dar taiate. Mai sper ca asa se va pune capat si haosului din sistem ", a precizat deputatul Horea Uioreanu la finalul sedintei BPC. mai mult


Luni, 17 Ianuarie 2011, ora 16:31

11 comentarii
Perioada de depunere a actelor de studii pentru recalcularea pensiilor, prelungita

Perioada de depunere a actelor de studii pentru recalcularea pensiilor, prelungita

Ministerul Muncii a decis sa prelungeasca, pana la 31 ianuarie 2011, perioada de depunere a actelor pentru dovedirea vechimii in munca in procesul de recalculare a pensiilor.

Conform MMFPS, pensionarii au obligatia ca, pana la sfarsitul lunii ianuarie 2011, sa intreprinda toate demersurile necesare pentru a prezenta Casei teritoriale de pensii documentul original care atesta indeplinirea conditiilor privind forma de
invatamant si durata studiilor.

Documentul este necesar in vederea recalcularii pensiei. mai mult


Vineri, 08 Ianuarie 2010, ora 15:34

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  2. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  3. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  4. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  5. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  6. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  7. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  8. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  9. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  10. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae