actiuni rompetrol

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Cristian Sima: Tariceanu stia de ilegalitatile din dosarul Rompetrol. Patriciu avea de platit spagi

Cristian Sima: Tariceanu stia de ilegalitatile din dosarul Rompetrol. Patriciu avea de platit spagi

Calin Popescu Tariceanu nu ar fi fost strain de ilegalitatile comise in cazul tranzactionarii Rompetrol care l-au adus pe Sorin Rosca Stanescu in spatele gratiilor, sustine Cristian Sima, brokerul care a fugit din Romania in 2012 dupa ce a pierdut mai multe milioane de euro din banii clientilor.

Intr-o ampla postare pe blog, Cristian Sima relateaza discutiile pe care le-a avut cu Tariceanu in urma cu aproape opt ani si explica de ce doar Sorin Rosca Stanescu a ajuns acum la inchisoare.

"Nu cu mult timp inainte de listarea Rompetrol, m-am trezit in birou cu C.P. Tariceanu. (...) Ca orice politician versat m-a luat prin invaluire. M-a intrebat cum merg bursa, economia si alte politeturi. Apoi, a dorit sa-si deschida un cont si a si transferat 2 miliarde de lei vechi. Cu cateva saptamani inainte de listare a venit sa-mi dea simultan un ordin si un pont. Sa cumpar actiuni Rompetrol, pentru el de toti banii pe care ii avea la mine, ba chiar si de mai multi bani, si sa cumpar si pentru mine. Mi-a dat si pretul: 116 lei. Mi-a sugerat ca la sfarsitul zilei le vom vinde cu 480. Exact asa s-a petrecut in prima zi de tranzactionare Rompetrol", dezvaluie Cristian Sima.

Senatorul Sorin Rosca Stanescu, inchisoare cu executare - 10 condamnari in Dosarul Rompetrol

Sorin Rosca Stanescu a ajuns la inchisoare: S-a predat singur

Acesta precizeaza ca la Bursa de Valori Bucuresti "decontarile se fac la trei zile de la data tranzactiei".

"Adica, cumperi azi si platesti peste... mai mult


Miercuri, 08 Octombrie 2014, ora 14:14

18 comentarii
Statul roman vinde 26% din actiunile Rompetrol, pentru 200 de milioane de dolari

Statul roman vinde 26% din actiunile Rompetrol, pentru 200 de milioane de dolari

Guvernul a aprobat, prin proiect de lege, Memorandumul de Intelegere dintre statul roman si The Rompetrol Group N.V. (TRG), semnat la Bucuresti la 15 februarie, potrivit caruia TRG va cumpara de la Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) 26,6969% din actiunile emise de RRC, in schimbul a 200 milioane de dolari.

Din aceasta suma, 175 milioane de dolari reprezinta pretul actiunilor de vanzare, iar 25 de milioane de dolari prima convenita de parti pentru dobandirea, de catre TRG, a majoritatii absolute de vot in RRC (Rompetrol Rafinare-Petromidia - n.red.) care ii va permite, conform Legii 31/1990 a societatilor comerciale, sa adopte orice decizie referitoare la RRC.

"Memorandumul reglementeaza termenii generali ai unei tranzactii complexe intre statul roman si The Rompetrol Group N.V. (TRG), detinut de grupul KazMunayGas, care este structurata pe trei componente majore: un angajament de cumparare printr-o procedura competitiva a unui pachet de actiuni reprezentand 26,6959% din capitalul social al SC Rompetrol Rafinare SA (RRC), detinut in prezent de Ministerul Economiei prin Oficiul Participatiilor Statului Privatizarii in Industrie, la un pret minim garantat de 200 milioane dolari SUA; statul roman isi va mentine o participatie nediluabila de 18% pe o perioada de 3 ani, iar dupa expirarea acestei perioade va avea posibilitatea sa implementeze o noua procedura de privatizare pentru vanzarea acesteia", detaliaza Biroul de presa al... mai mult


Miercuri, 08 Mai 2013, ora 21:04

1 comentariu
Ponta: Am solicitat Rompetrol sa aiba aproape un miliard de dolari pentru investitii

Ponta: Am solicitat Rompetrol sa aiba aproape un miliard de dolari pentru investitii

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca discutiile privind solutionarea diferendului cu Rompetrol au avansat foarte mult si ca, dincolo de suma pentru pachetul de actiuni rascumparat, care va alimenta bugetul, Rompetrol trebuie sa aiba aproape un miliard de dolari pentru investitii.

"Am avansat foarte mult si maine (marti - n.red.) vom avea o discutie pe tema solutionarii diferendului privind Rompetrol. Acolo Guvernul si statul roman pot sa incaseze o suma importanta pentru o parte din pachetul de actiuni si mai ales dincolo de suma pe care o incasam si care, sigur, intra la buget, cel mai important este solicitarea noastra catre cei de la Rompetrol de a avea un volum important, aproape un miliard de dolari, de investitii in perioada urmatoare. Pana la urma, repet, banii intra la buget, se cheltuie, insa investitiile sunt partea cea mai importanta", a spus Ponta, dupa sedinta USL.

Grupul Rompetrol a anuntat saptamana trecuta ca a incheiat un memorandum cu Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) prin care s-a angajat ca va rascumpara o parte din actiunile statului la compania Rompetrol Rafinare.

Potrivit unor surse apropiate discutiilor, statul ar putea vinde actiunile pe care le detine la Rompetrol Rafinare prin licitatie, companiei care ar oferi cel mai bun pret, iar Rompetrol vrea sa rascumpere intr-o prima etapa 25% din titluri, care la cotatia bursiera actuala valoreaza aproximativ 273 milioane de lei (62,1 milioane euro).... mai mult


Luni, 18 Februarie 2013, ora 17:04

2 comentarii
Statul isi muta actiunile Rompetrol Rafinare la Ministerul Economiei

Statul isi muta actiunile Rompetrol Rafinare la Ministerul Economiei

Actiunile pe care statul le detine la SC Rompetrol Rafinare SA vor fi trecute din administrarea Ministerului Finantelor in administrarea Ministerului Economiei, potrivit unei decizii a Guvernului.

"Avand in vedere ca Ministerul Finantelor Publice nu dispune de personal de specialitate in domeniul de activitate al societatii comerciale si pentru a participa eficient la adunarile generale a actionarilor, Guvernul a hotarat sa emita aceasta ordonanta de urgenta prin care se trec actiunile detinute de stat la SC Rompetrol Rafinare SA din administrarea Ministerului Finantelor Publice in administrarea Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri prin Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie", a declarat Andrei Zaharescu, purtatorul de cuvant al Executivului, citat de Evenimentul Zilei.

In prezent, statul detine la SC Rompetrol Rafinare SA un pachet de 43,74% din actiuni.

Purtatorul de cuvant al Executivului a precizat ca ordonanta de urgenta data in acest sens urmareste sa reglementeze "o situatie complicata la care s-a ajuns prin transformarea unor datorii ale SC Rompetrol Rafinare SA in actiuni ale statului detinute prin intermediul Ministerului Finantelor Publice". mai mult


Miercuri, 20 Iunie 2012, ora 23:48

Camelia Voiculescu, audiata in cazul Rompetrol - vezi ce a recunoscut

Camelia Voiculescu, audiata in cazul Rompetrol - vezi ce a recunoscut

Camelia Voiculescu si specialistul care i-a oferit consultanta pentru a cumpara actiuni Rompetrol in prima zi de listare la bursa au fost audiati, miercuri, in procesul in care Dinu Patriciu si alti inculpati sunt judecati pentru manipularea pietei de capital.

Specialistul pe bursa Nicolae Gheorghe a declarat in fata instantei ca fiica lui Dan Voiculescu, Camelia, a cumparat, in 2004, actiuni Rompetrol in prima jumatate de ora de la listarea acestora pe Bursa de Valori Bucuresti, fiind prima tranzactie pe bursa facuta de aceasta.

Camelia Voiculescu a precizat in fata judecatorului ca a investit in bursa si mai mult si mai putin decat in actiunile RRC si ca a facut acest lucru la vremea respectiva la sfatul specialistului Nicolae Gheorghe de la Societatea Rombell.

"Imi aduc aminte de listarea la banca a actiunilor RRC, am discutat cu domnul Nicolae despre achizitionarea unor actiuni si m-a sfatuit ca, daca pretul se situeaza intre 300 si 400 lei pe actiune, sa cumpar. Daca pretul ar fi fost mai mare, nu s-ar fi meritat sa le cumpar", a relatat Camelia Voiculescu.

"Nu-mi aduc aminte daca participarea mea la cumpararea de actiuni a fost prima, a doua sau a treia, dar dupa aceea am mai cumparat actiuni la Bursa si am mai vandut", a adaugat aceasta.

Specialistul in bursa, care a sfatuit-o pe Camelia Voiculescu, a declarat in fata instantei ca a fost prima tranzactie efectuata de aceasta pe Bursa de Valori Bucuresti, iar cumpararea actiunilor Rompetrol s-a facut... mai mult


Miercuri, 07 Martie 2012, ora 22:32

19 comentarii
Rompetrol ar putea rascumpara actiunile primite de stat in contul datoriei

Rompetrol ar putea rascumpara actiunile primite de stat in contul datoriei

Grupul Rompetrol, controlat de compania de stat KazMunaiGaz din Kazahstan, ar putea rascumpara actiunile pe care statul roman le-ar putea primi la Rompetrol Rafinare in urma conversiei datoriei de 571 milioane euro, a declarat marti directorul general al Grupului Rompetrol.

"Daca statul va deveni actionar la Rompetrol Rafinare, in urma conversiei datoriei si va dori sa vanda, noi le putem rascumpara, pentru ca avem drept de preemptiune. Datoriile se ridica la 571 milioane euro. Potrivit legii, termenul limita pentru luarea unei decizii este 30 septembrie", a declarat marti, la Bacau, directorul general al Grupului Rompetrol, Saduokhas Meraliyev.

Acesta a precizat ca nu a fost semnat niciun acord cu Ministerul Finantelor publice in acest sens si ca ultima intalnire dintre Rompetrol si autoritatile romane a avut loc in urma cu trei saptamani.

Rompetrol Gas a inaugurat marti, in comuna Itesti, aflata la 18 km de orasul Bacau, al treilea terminal de imbuteliere GPL din tara, in urma unei investitii totale de 11 milioane dolari.

Rompetrol Rafinare si-a majorat recent capitalul social cu 450 milioane lei in scopul "unei plati partiale si rascumpararii unei parti corespunzatoare din obligatiunile emise de societate".

Rompetrol trebuia sa plateasca statului roman datoria de peste 600 milioane dolari in contul careia s-au emis obligatiuni in 2003, cu scadenta in 2010. Potrivit Ordonantei de Urgenta nr. 118 din 2003, creantele bugetare ale Rompetrol Rafinare, la data... mai mult


Marti, 13 Iulie 2010, ora 20:42

5 comentarii
Tranzactii de 60 de milioane de euro la bursa cu actiunile Rompetrol Rafinarie

Tranzactii de 60 de milioane de euro la bursa cu actiunile Rompetrol Rafinarie

Aproximativ 15,6 procente din Rompetrol Rafinarie au fost vandute, luni, pe bursa, valoarea tranzactiei ridicandu-se la 60 de milioane de euro.

Tranzactiile s-au realizat la pretul de 0,075 de lei pe actiune, peste pretul din oferta, de 0,0741 lei/actiune, relateaza Ziarul Financiar.

Luni a fost prima zi in care actionarii Rompetrol Rafinarie si-au putut vinde actiunile, in cadrul ofertei initiate de KazMunaiGaz si grupul Rompetrol, care se va desfasura pana pe data de 12 martie.

Compania din Kazahstan intentioneaza sa achizitioneze si restul de 24% din actiunile companiei de la minoritari, cei mai importanti dintre acestia fiind adunati in jurul senatorului UDMR Attila Verestoy. mai mult


Luni, 15 Februarie 2010, ora 20:41

Bursa a reluat tranzactiile cu actiunile Rompetrol Rafinare

Bursa a reluat tranzactiile cu actiunile Rompetrol Rafinare

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a reluat vineri tranzactiile cu actiunile Rompetrol Rafinare (RRC), care dominau piata bursiera in deschiderea sesiunii.

Actiunile RRC consemnau in primele cinci minute de la deschiderea Bursei cel mai mare volum de tranzactionare dintre titlurile listate - cu 34 de transferuri in valoare de 1,034 milioane lei, pretul fiind in urcare cu 3,82 la suta la 0,068 lei actiune.

CNVM a respins joi rapoartele de evaluare pentru ofertele de preluare a celor doua companii depuse de grupul Rompetrol si a cerut elaborarea unor noi rapoarte de catre un alt evaluator independent, inregistrat la CNVM. mai mult


Vineri, 23 Octombrie 2009, ora 11:36

Patriciu nu vinde procentele pe care le mai detine la Rompetrol

Patriciu nu vinde procentele pe care le mai detine la Rompetrol

Directorul executiv al Rompetrol, Dinu Patriciu, nu vrea sa vanda si restul de 25% din actiunile pe care le mai detine la companie, informeaza NewsIn.

"Nu ma gandesc sa vand si restul de 25% din actiunile Rompetrol", a precizat omul de afaceri Dinu Patriciu. El a spus insa, ca intentioneaza sa investeasca pentru construirea unei universitati private in Bucuresti sau in jurul Capitalei.

"Vreau ca aceasta institutie sa aiba trei componente respectiv economie, stiinte politice si arte frumoase. Vreau ca profesorii sa fie din afara Romaniei insa si taxele de studii vor fi foarte mari", a precizat Patriciu, afirmand ca deocamdata nu poate oferi alte detalii in acest sens.

Compania KazMunaiGaz din Kazahstan a semnat la sfarsitul lunii august 2007 cu Rompetrol Holding Olanda un contract de preluare pentru 75% din actiunile The Romeptrol Group NV, a carei valoare de piata a fost calculata la 3,616 miliarde dolari. mai mult


Miercuri, 19 Martie 2008, ora 13:41

1 comentariu
Alte articole despre: patriciu, actiuni, Rompetrol

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  2. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  3. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  4. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  5. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  6. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  7. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  8. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  9. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba
  10. Asa arata iepurasii oceanelor (Video)