actiunilor sif transilvania

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Surpriza la Banca Transilvania: investitie masiva din Romania

Surpriza la Banca Transilvania: investitie masiva din Romania

Trei fonduri romanesti, printre care si SIF Moldova, au cumparat participatia detinuta de Bank of Cyprus la Banca Transilvania.

Cea mai mare banca din Cipru a vandut, vineri, aproape 10% din actiunile Bancii Transilvania (TLV). Valoarea tranzactiei s-a ridicat la 368,1 milioane de lei (82,5 milioane de euro).

Bank of Cyprus a vandut participatia la Banca Transilvania si operatiunile din Ucraina

Conform unor surse din piata de capital citate de Mediafax, SIF Moldova (SIF2) a preluat 3,5% din titluri, pentru care a platit 128,9 milioane de lei (28,9 milioane de euro).

SIF Moldova detine acum un pachet de 8,52% din actiunile Bancii Transilvania.

Bank of Cyprus a preluat 9,7% din actiunile BT in 2009, pentru 58 milioane euro. Banca cipriota si-a majorat participatia pana la aproape 10% in acelasi an.

Intregul sector bancar din Cipru a intrat intr-un program de restructurare anul trecut, conditie impusa statului cipriot in schimbul unui program international de asistenta financiara.

Sucursalele Bank of Cyprus din Romania, cu depozite in valoare totala de 77 de milioane de euro si active brute de 82 de milioane de euro, au fost preluate, in luna martie 2013, de Marfin Bank Romania.

Cel mai important actionar al Bancii Transilvania este Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), cu o participatie de 14,61% din titluri, conform celor mai recente raportari. De asemenea, SIF Moldova detine un pachet de 5% din actiunile bancii, iar presedintele... mai mult


Marti, 22 Aprilie 2014, ora 12:21

1 comentariu
S-a modificat prin lege pragul pentru SIF-uri. E prea tarziu?

S-a modificat prin lege pragul pentru SIF-uri. E prea tarziu?

Mult asteptata majorare a pragului de detinere la societatile de investitii financiare de la 1 la 5 procente, ceruta de cea mai mare parte a investitorilor din Romania, a fost, in sfarsit, aprobata de Parlament, dupa votul pozitiv dat, joi, in Camera Deputatilor. Insa efectele la fel de pozitive, scontate, vor intarzia sa apara, potrivit analistilor.

Legea a fost adoptata cu 170 de voturi "pentru" si 63 de voturi "impotriva", dupa ce, in ultimele trei saptamani, votul a fost amanat de tot atatea ori, deoarece deputatii nu au mai avut timp, desi, de fiecare data, era inscris pe ordinea de zi.

Oare s-a luat decizia prea tarziu? In orice caz, s-a luat intr-un moment destul de nepotrivit.

"Sincer, nu pot sa-mi dau seama ce efect va avea. In mod normal, ar trebui sa fie o influenta pozitiva, dar, deocamdata, nimic nu este previzibil in Europa si in Romania. Exista zvonurile astea cu retrageri de capital, care, pana la urma, neutralizeaza aceasta masura, pentru ca a aparut intr-un moment de neclaritate", a explicat, pentru Ziare.com, analistul Mircea Cosea.

Potrivit spuselor sale, deocamdata, nu se intrevede nici un fel de modificare, nici un fel de avantaj, in urma majorarii pragului de detinere.

"Teoretic, insa, ar fi trebuit sa fie o masura buna. Ea circula de mai mult timp. S-a luat astazi (joi - n.red.), foarte bine, dar nu cred ca va avea, pe termen scurt, niciun fel de efect, pentru ca exista o lipsa de predictibilitate care nu va incuraja nimic pe domeniul... mai mult


Joi, 15 Decembrie 2011, ora 18:33

1 comentariu
Majorarea pragului de detinere la SIF-uri - cine pierde, cine castiga?

Majorarea pragului de detinere la SIF-uri - cine pierde, cine castiga?

Soarta societatilor de investitii financiare va fi hotarata, luni sau marti, in Camera Deputatilor, unde urmeaza sa aiba loc votul privind ridicarea pragului de detinere de la 1 la 5 la suta.

Asteptata de ani de zile, aceasta masura ar putea deschide "portile" societatilor de investitii financiare (SIF) pentru mai multi actionari, ar conduce la o lichiditate sporita si ar avea un impact major asupra evolutiilor acestor fonduri, potrivit analistilor.

Proiectul legislativ, initiat de senatorul PDL Ovidiu Marian, in 2009, dupa ce drepturile mai multor actionari ai SIF Banat-Crisana (SIF1) au fost reduse din cauza faptului ca ar fi actionat concertat, este trecut in ordinea de zi a Camerei Deputatilor, camera decizionala in acest caz, atat luni, cat si marti.

Care va fi impactul, in cazul in care deputatii vor fi de acord cu un prag de detinere de 5 procente? Potrivit lui Eugen Voicu, presedintele companiei de administrare a investitiilor Certinvest, cea mai importanta urmare ar fi o guvernanta corporativa mai puternica.

"Urmarile cred ca ar fi cresterea ponderii actionarilor institutionali locali si straini si asta ar duce la o guvernanta corporativa mult mai puternica si la o transparenta mult mai mare si, implicit, la o eficienta mai buna", a explicat Eugen Voicu, pentru Ziare.com.

Presedintele Certinvest precizeaza ca, daca ar creste pragul de detinere la 5 la suta, discount-ul la care se tranzactioneaza actiunile societatilor de investitii financiare ar fi... mai mult


Luni, 21 Noiembrie 2011, ora 12:47

Fostul arbitru Constantin Fratila scoate cartonasul la presedintele SIF Transilvania

Fostul arbitru Constantin Fratila scoate cartonasul la presedintele SIF Transilvania

Scandalul de la COMCM Constanta ameninta sa se mute in salile tribunalului. Firma de constructii isi va da in judecata al doilea cel mai mare actionar, Constantin Fratila, un cunoscut investitor si fost arbitru de Liga I. La randul sau, Constantin Fratila (foto) spune ca va da in judecata pe seful actionarului majoritar si pe cel al firmei.

Toate "podurile" dintre principalii actionari ai companiei de constructii COMCM Constanta pare ca au fost incendiate, relateaza MONEY.ro.

Adunarea generala a actionarilor a aprobat "pornirea actiunii in rapundere impotriva administratorului Constantin Fratila", dar a respins toate cererile formulate de fiica acestuia, care detine peste 10% din actiunile companiei. Constantin Fratila detine un pachet de peste 32%, dar SIF Transilvania are majoritatea de peste 56% din actiunile COMCM (simbol bursier CMCM). Compania este cotata pe piata Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti, unde este evaluata la 36 milioane de lei.

AGA COMCM, controlata de SIF Transilvania, a respins cererea de corectare a activului net al companiei, propunerea de analiza a felului in care a fost inchis exercitiul financiar pe 2010, ca si contestarea felului in care auditorul financiar si-a facut treaba, mai precis cifrele privind capitalurile proprii (mai ales provizioanele) si profitul. Cititi mai mult despre Fostul arbitru Constantin Fratila scoate cartonasul la presedintele SIF Transilvania pe Money.ro. mai mult


Miercuri, 27 Iulie 2011, ora 13:44

Alte articole despre: SIF Transilvania, Constantin Fratila
Bursa a scazut puternic in sedinta de luni

Bursa a scazut puternic in sedinta de luni

Corectiile au revenit pe Bursa de la Bucuresti, actiunile SIF ieftinindu-se in medie cu 0,6%, in timp ce piata a suferit un declin mai sever pe ansamblu, de 1,7%, pe un rulaj sustinut de tranzactiile speciale cu actiuni Banca Transilvania si SIF Transilvania, dar si cu titluri de stat.

Lichiditatea pietei de actiuni a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a sporit puternic luni, la 33,87 milioane lei (8,05 milioane euro), comparativ cu rulajul din sedinta precedenta, de 20,10 milioane lei (4,76 milioane euro). Desi schimburile in piata regular au fost modeste, rulajul a fost saltat de tranzactiile speciale (deal) cu actiuni SIF Transilvania, Banca Transilvania si Condmag.

Astfel, printr-o tranzactie speciala in valoarea de 10,6 milioane lei a fost transferate 14,22 milioane de titluri SIF Transilvania (SIF3), ceea ce reprezinta 1,3% din capitalul social. De asemenea, inca 4,10% din actiunile Bancii Transilvania au fost schimbate printr-un deal de 10,45 milioane lei. O alta tranzactie, de 3 milioane lei, s-a perfectat cu 4 milioane de actiuni Condmag.

Totodata, lichiditatea pe sectiunea instrumentelor financiare cu venit fix de la Bursa de Valori Bucuresti s-a ridicat la 36,44 milioane lei (14,29 milioane euro), in urma mai multor tranzactii negociete (deal) cu titluri de stat.

Indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a scazut cu 1,44%%, pana la 4.751,78 puncte, in timp ce indicele compozit, BET-C, a coborat cu 1,69%, pana la... mai mult


Luni, 21 Decembrie 2009, ora 21:57

1 comentariu
Valoarea SIF-urilor, redusa cu 9% in ultimele sapte zile

Valoarea SIF-urilor, redusa cu 9% in ultimele sapte zile

Scaderile ample din pietele externe au adus o saptamana de corectii agresive pe Bursa de Valori Bucuresti, investitorii preferand sa-si marcheze profiturile, ceea ce a adus pietei o scadere medie de 6% si a coborat indicele SIF-urilor sub nivelul suport de 22.000 puncte, dupa un declin 9%.

"Am avut o saptamana de scaderi pe Bursa de la Bucuresti, directia pietei fiind data de corectiile consemnate de pietele mature. Un aspect important de luat in calcul sunt insa volumele ridicate de la jumatatea saptamanii, companiile din sectorul financiar acumuland in aceasta perioada peste 80% din valoarea tranzactionata", se arata in analiza saptamanala a casei de brokeraj Intercapital Invest.

Lichiditatea pietei de actiuni a sporit de peste doua ori in saptamana 26 - 30 octombrie, pana la 136,32 milioane lei (31,72 milioane euro), comparativ cu rulajul cu actiuni din saptamana anterioara, de 62,47 milioane lei (14,56 milioane euro).
Totodata, tranzactiile cu instrumente financiare cu venit fix s-au ridicat la 71,46 milioane lei, majoritatea schimburilor fiind realizate cu titluri de stat.

"Avand in vedere aprecierile istorice, potentialul economic si faptul ca urmeaza o perioada mai slaba din punct de vedere al fluxurilor de stiri importante, cred ca cel mai probabil scenariu pentru luna noiembrie pe pietele mature este unul de distributie. Acest scenariu insa se poate transforma in unul de corectii la BVB, piata emergenta si incadrata de un context intern puternic... mai mult


Duminica, 01 Noiembrie 2009, ora 15:48

Cocor Bucuresti a vandut catre SIF Transilvania actiunile la Euxin Constanta

Cocor Bucuresti a vandut catre SIF Transilvania actiunile la Euxin Constanta

Cocor Bucuresti (COCR) a vandut catre SIF Transilvania (SIF3) participatia de 41,41% detinuta la Euxin Constanta, pentru 5,3 milioane lei, tranzactia fiind prevazuta in procesul de stingere a litigiilor cu societatea de investitii financiare (SIF), printr-un schimb de actiuni.

Astfel, actionarii Cocor Bucuresti (COCR) au votat la inceputul acestei luni pentru stingerea litigiilor cu SIF Transilvania (SIF3), prin intermediul unor tranzactii care vizeaza iesirea SIF3 din actionariatul Cocor Turism si cumpararea participatiei detinute de Cocor la firma Euxin (EUXI), potrivit hotararilor din adunarea generala.

In baza hotararilor AGA, Cocor Bucuresti a vandut pachetul de 19,3 milioane de actiuni Euxin catre SIF Transilvania, pentru 5,3 milioane lei, in timp ce societatea de investitii financiare (SIF) urmeaza sa se retraga din firma Cocor Turism (GALA), la care Cocor Bucuresti este actionarul majoritar.

Pachetul de 41,41% din actiunile Euxin a fost cedat in urma a doua tranzactii, la un pret de 0,28 lei/titlu, in scadere cu 41,67%.

Cocor Bucuresti are ca domeniu de activitate inchirierea si subinchirierea de imobile. Actionarii principali ai societatii sunt SIF Muntenia (SIF4), cu 10% din capital, Liviu Ursan, cu 14,83%, Daniel Stoica, cu 14,66% din actiuni, si Broadhurst Investments, cu 13,32% din capitalul social. De asemenea, SIF Transilvania a intrat luna trecuta in actionariatul Cocor, ajungand in prezent sa detina 10,25% din capitalul companiei.

Cocor... mai mult


Luni, 24 August 2009, ora 15:24

SIF-urile a urcat cu 31% in ultima saptamana

SIF-urile a urcat cu 31% in ultima saptamana

Sectorul societatilor de investitii financiare (SIF) a crescut spectaculos in ultima saptamana pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), ca urmare a efervescentei la cumparare declansata de vanzarea participatiei detinuta de SIF Oltenia (SIF5) la Automobile Craiova.

SIF Oltenia (SIF5) a vandut, joi, catre Ford Motor Company, participatia de 22,56% detinuta la Automobile Craiova (AUCS), pentru circa 75,25 milioane lei (18,05 milioane euro).

Tranzactia a sporit efervescenta in piata, cumparatorii urcand cotatiile actiunilor SIF pana la limita maxima de variatie, iar presiunea la cumparare s-a mentinut si in prima parte a sedintei de vineri, pentru ca pe finalul zilei sa se tempereze.

Lichiditatea pietei de actiuni de la BVB a sporit cu 74% in ultima saptamana, la 160,63 milioane lei (21,94 milioane euro), dupa ce in perioada 30 martie - 3 aprilie schimburile insumasera 92,53 milioane lei (21,94 milioane euro).

Capitalizarea pietei reglementate a BVB a urcat cu 2,31% in ultima saptamana (6 - 10 aprilie), la 44,6 miliarde lei (10,83 miliarde euro), comparativ cu 3 aprilie, cand valoarea pietei era de 43,59 miliarde lei (10,41 miliarde euro).

Indicele BET-FI salta cu 31,4%, propulsat de iesirea SIF Oltenia de la Automobile Craiova

Indicele BET-FI, care arata evolutia celor cinci societati de investitii financiare (SIF), a incheiat saptamana la 16.010,38 puncte, nivel sub care cazuse in noiembrie 2008.

De asemenea, indicele BET, care arata evolutia celor mai... mai mult


Vineri, 10 Aprilie 2009, ora 21:16

1 comentariu
Actiunile SIF Transilvania, suspendate de la tranzactionare

Actiunile SIF Transilvania, suspendate de la tranzactionare

Actiunile SIF Transilvania au fost suspendate de la tranzactionare pe Bursa de la Bucuresti, pentru ca vineri urmeaza sa apara raportul privind litigiul dintre SIF3 si Daniel Stoica.

In primele minute de la deschiderea sedintei bursiere de vineri toti indicii erau pe verde.

BET si BET-FI cresteau cu aproape 3%. SNP era cea mai tranzactionata actiune si crestea cu peste 2%, in ton cu piata. mai mult


Vineri, 17 Octombrie 2008, ora 10:51

Alte articole despre: SIF Transilvania, actiuni, suspendate

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Fotografia zilei: Pericolul de pe sosea - minionii ataca
  2. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  3. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  4. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  5. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  6. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  7. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  8. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  9. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  10. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii