admitere facultate arte fara bacalaureat

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Admiterea la facultate Incep inscrierile - ce universitati organizeaza examen

Admiterea la facultate Incep inscrierile - ce universitati organizeaza examen

Absolventii de liceu care au trecut cu bine de examenul de Bacalaureat se pot inscrie, de luni, la facultate.

Anul acesta, insa, admiterea bazata pe notele obtinute in cei patru ani de liceu ramane doar o amintire, iar tinerii intra la facultate doar pe baza de admitere sau in functie de notele obtinute la examenul de Bacalaureat.

Facultatea: Greu de intrat, si mai greu de terminat - Examen de admitere si doua probe de licenta

La Universitatea din Bucuresti, de exemplu, modalitatea de admitere variaza in functie de forma de invatamant, domenii si specializari.

Facultatile Universitatii din Bucuresti propun trei forme de admitere: pe baza mediei de la examenul de bacalaureat, concurs de admitere sau examen scris, se arata intr-un comunicat UniBuc, remis Ziare.com.

Admiterea la Universitatea Bucuresti - afla cum se organizeaza

Absolventii de liceu pot intra, pe baza mediei generale de la Bacalaureat, la urmatoarele facultati si programe de studii: Administratie si Afaceri (Administratie publica, Administrarea afacerilor, Marketing), Biologie (Biologie, Biochimie, Ecologie si protectia mediului), Filosofie, Geografie (Geografie-Bucuresti ID, Geografia turismului - ID, Geografia mediului- ID), Geologie (Inginerie geologica, Geofizica), Istorie (Istorie, Istoria artei, Istorie - Sighisoara, Istorie), Limbi si Literaturi Straine (Filologie Clasica, Rusa, Slave, Maghiara, Rromani, Studii iudaice, Limbi moderne aplicate), Psihologie si Stiintele Educatiei... mai mult


Luni, 16 Iulie 2012, ora 07:49

Admitere fara Bac la o facultate de stat din Bucuresti

Admitere fara Bac la o facultate de stat din Bucuresti

La Universitatea de Arte din Bucuresti elevii se pot inscrie si fara sa aiba diploma de bacalaureat, desi este ilegal.

In urma unui reportaj filmat cu camera ascunsa, cei de la TVR1 au descoperit ca la universitatea de stat elevii se pot inscrie doar cu o adeverinta care sa arate ca sunt inscrisi la a doua sesiune a bacalaureatului.

La Universitatea de Arte inscrierile se termina pe 2 septembrie, iar pe 5 septembrie se da admiterea. Elevii care dau examenul de bacalaureat in august rateaza teoretic admiterea, deoarece rezultatele finale la Bac se afiseaza intre 4 - 7 septembrie.

Insa asta nu pare sa fie o problema. Cei de la secretariatul universitatii au declarat ca doritorii se pot inscrie doar cu adeverinta ca participa la a doua sesiune de bacalaureat.

"Vine si se inscrie si in loc de diploma de Bac cere de la liceu, unde sustine din nou examenul, adeverinta din care sa reiasa ca este inscris la a doua sesiune. Participa, eventual dupa ce-si ia Bac-ul, aduce adeverinta de absolvire sau diploma daca exista", a declarat o secretara.

Secretariatul rectoratului neaga ca s-ar face inscrieri fara ca elevii sa fi luat bacalaureatul. De asemenea, si Alexandru Ghildus, decanul Facultatii de Arte Decorative si Design, sustine ca secretara nu a avut informatiile complete.

"Noi nu putem sa primim in prima etapa de examinare candidati pe baza adeverintei de participare la bacalaureat. Nu vom face acest lucru decat daca vom decide sa amanam cu doua zile... mai mult


Miercuri, 20 Iulie 2011, ora 13:57

2 comentarii
Admiterea la facultate - ghidul candidatului la stiinte agricole si silvice

Admiterea la facultate - ghidul candidatului la stiinte agricole si silvice

Absolventii de liceu care au trecut de examenul de bacalaureat si si-au propus ca, din anul universitar 2011-2012, sa studieze stiintele agricole si silvice, au la dispozitie o gama larga de facultati.

Fie ca vor sa urmeze cursuri de Exploatarea masinilor si instalatiilor pentru agricultura si industria alimentara, Protectia plantelor, Montanologie, Agricultura, Biotehnologii, Exploatari forestiere, Piscicultura si acvacultura ori Zootehnie, tineri pot alege intre universitatile care deja si-au prezentat oferta educationala pentru anul universitar 2011-2012.

Facultatea de Agricultura din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj - Napoca ofera 665 de locuri pentru viitorii boboci. Dintre acestia, 245 vor benefia de locuri subventionate de buget. 245 de locuri sunt rezervate pentru studentii la taxa, zi, iar 172 sunt locuri pentru ID (invatamant la distanta).

Tinerii care nu vor fi admisi pe un loc bugetat vor fi nevoiti sa scoata din buzunar, anual, cate 2.500 de lei.

Cu totii se pot specializa pe domenii precum Agricultura, Montanologie, Exploatarea masinilor si instalatiilor pentru agricultura si industria alimentara, Biologie, Ingineria si protectia mediului in agricultura, Ingineria produselor alimentare, Tehnologia prelucrarii produselor agricole.

Facultatea de Agricultura din cadrul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti pune la bataie, in acest an, 447 de locuri, dintre care 300 nu sunt... mai mult


Vineri, 08 Iulie 2011, ora 09:01

1 comentariu
Admiterea la facultate - ghidul candidatului la stiinte exacte

Admiterea la facultate - ghidul candidatului la stiinte exacte

Pentru cei mai multi absolventi de liceu, emotiile bacalaureatului s-au terminat, iar pregatirile pentru primul an de studentie sunt in toi. Tinerii care vor sa studieze stiintele exacte, fie ca e vorba chimie, informatica, matematica ori fizica au la dispozitie o gama larga de facultati in toata tara.

Facultatile si-au afisat deja oferta educationala, iar specializari precum matematici aplicate, fizica medicala, biochimie tehnologie, biofizica ori matematica-informatica isi asteapta viitorii studenti.

Viitorii chimisti se pot inscrie la Facultatea de Chimie din cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi. 106 tineri vor deveni, din toamna, boboci la aceasta facultate si doar 15 dintre acestia vor fi nevoiti sa plateasca, anual, o taxa de 2.000 de lei.

Tinerii care abia au scapat de bacalaureat nu vor fi pusi in situatia de a da un nou examen. Admiterea se va face pe baza de dosar, in evaluarea caruia se va tine cont, in proportie de 70%, de media generala a anilor de studii, in timp ce 30% va conta media generala de la Bac.

Facultatea de Stiinte din cadrul Universitatii din Oradea ofera specializari precum biologie, chimie, fizica medicala, fizica informatica ori ecologie si protectia mediului. Nu se organizeaza examen de admitere, evaluarea facandu-se pe baza notelor obtinute in liceu si la examenul de bacalaureat.

Primii 128 de candidati vor deveni studenti la buget, iar inca 292 de tineri vor plati o taxa anuala de 1.900 de lei.

De asemenea,... mai mult


Luni, 04 Iulie 2011, ora 09:15

6 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  2. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  3. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  4. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  5. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  6. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  7. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  8. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  9. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba
  10. Asa arata iepurasii oceanelor (Video)