admitere facultatea medicina bucuresti

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Surpriza la admiterea la Medicina: Nu s-a mai intamplat de 10 ani

Surpriza la admiterea la Medicina: Nu s-a mai intamplat de 10 ani

Surpriza dupa ce s-au afisat notele la examenul de admitere la Facultatea de Medicina din Bucuresti: Candidatii admisi au obtinut cele mai mari medii din ultimul deceniu.

"81 de puncte ultima medie la buget este o medie foarte mare, este cea mai mare din ultima decada. Asta dovedeste faptul ca la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila vin absolventi de liceu foarte bine pregatiti", a declarat Ioanel Sinescu, rectorul UMF Carol Davila, pentru TVR.

"Stiu ca anul trecut s-a intrat la buget cu 72 de puncte", isi aminteste o candidata la admiterea de la Medicina, intervievata tot de TVR.

Peste 1.300 de locuri au fost disponibile in acest an in Capitala, existand 4,5 candidati pentru un loc la Medicina generala la nivelul intregii tari.

Admiterea la Medicina este din ce in ce mai grea, facultatile din tara incercand sa obtina studenti cat mai bine pregatiti. Problema este ca multi dintre absolventi aleg sa nu practice meseria invatata in Romania.

La pacient nu te uiti ca la un lemn. Romanii sunt mai bolnavi ca alte natii Interviu cu rectorul Universitatii de Medicina

Doar de la inceputul acestui an, 2.000 de cadre medicale au cerut actele la Ministerul Sanatatii pentru a putea sa profeseze in strainatate, arata sursa citata.

Statul cheltuie anual 8.000 de lei pentru un student la Medicina, iar in ultimii 6 ani peste 15.000 de cadre medicale au plecat in Occident. mai mult


Sambata, 25 Iulie 2015, ora 11:08

Admiterea la facultate 2014: Universitatile din tara cu cea mai mare concurenta

Admiterea la facultate 2014: Universitatile din tara cu cea mai mare concurenta

Perioada de inscriere pentru sustinerea examenului de admitere s-a incheiat pentru majoritatea universitatilor din tara, cele mai multe dintre acestea inregistrand concurenta maxima la facultatile de medicina.

Peste 1.700 de candidati s-au inscris pentru a sustine examenul de admitere la cele trei facultati ale Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) "Victor Babes" din Timisoara, cea mai mare concurenta fiind la specializarea Tehnica Dentara, unde sunt 3,26 candidati pe un loc.

La cele patru facultati ale Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) "Victor Babes" din Timisoara au fost scoase la concurs 989 de locuri, dintre care 580 sunt cu taxa.

Admitere la Medicina, in Bucuresti: Unde sunt cei mai multi candidati pe loc

Conform reprezentantilor UMF, la Facultatea de Medicina, la specializarea Medicina Generala sunt 2,19 candidati pe un loc. In total, aici sunt 421 de locuri, dintre care 301 bugetate si 120 cu taxa, si s-au inscris 924 de candidati, iar la specializarea Asistenta medicina generala sunt 193 de candidati pe 98 de locuri.

La Facultatea de Medicina Dentara, la specializarea Medicina Dentara s-au inscris 192 de candidati pe 101 locuri, in timp ce 173 de candidati s-au inscris la specializarea Tehnica Dentara, pe cele 53 de locuri disponibile, atfel ca este o concurenta de 3,26 pe loc.

La Facultatea de Farmacie, specializarea Farmacie, sunt inscrisi 169 de candidati pe 136 de locuri, iar la specializarea Asistenta de farmacie, unde sunt... mai mult


Luni, 21 Iulie 2014, ora 17:09

4 comentarii
Admitere la Medicina, in Bucuresti: Unde sunt cei mai multi candidati pe loc

Admitere la Medicina, in Bucuresti: Unde sunt cei mai multi candidati pe loc

Un numar de 3.802 de candidati au fost validati la finalul sesiunii de inscriere pentru toate cele patru facultati din cadrul UMF "Carol Davila", la Facultatea de Medicina fiind 4,5 candidati pe un loc finantat de la buget, in timp ce pentru Facultatea de Medicina Dentara sunt 3,9 candidati pe un loc la buget.

La Facultatea de Medicina s-au inscris 2.334 de candidati, dintre care si 24 olimpici.

La Facultatea de Medicina Dentara s-au inscris 515 candidati, pentru Facultatea de Farmacie si-au depus dosarele 435 de absolventi de liceu, iar pentru Facultatea de Moase si Asistenta Medicala au optat 518 candidati.

Examenul de admitere pentru toate facultatile din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti va avea loc miercuri, 23 iulie, incepand cu ora 09:00.

Durata probei scrise este de doua ore si jumatate in cazul specializarilor Medicina, Medicina Dentara si Farmacie, doua ore pentru admiterea la specializarile Asistenta Medicala generala si Moase si respectiv o ora si jumatate pentru celelalte specializari ale FMAM.

Corectarea lucrarilor/chestionarelor de concurs se realizeaza imediat dupa finalizarea probei scrise, in sala de concurs, in prezenta candidatului si a unui martor (din randul candidatilor care semneaza pe chestionar alaturi de candidat), prin citire computerizata (scanare) sau prin corectura manuala, in cazul imposibilitatii realizarii corecturii electronice urmand, ulterior, verificarea tot prin citire... mai mult


Luni, 21 Iulie 2014, ora 16:00

Admitere 2012: Facultatea de Medicina din Bucuresti, la mare cautare

Admitere 2012: Facultatea de Medicina din Bucuresti, la mare cautare

Peste 1.870 de candidati si-au depus dosarele, pana sambata seara, pentru sustinerea examenului de admitere la Facultatea de Medicina din cadrul UMF "Carol Davila" din Bucuresti, au declarat reprezentantii institutiei de invatamant.

Potrivit surselor citate, candidatii vor concura pentru 430 de locuri care au fost alocate de la buget pentru Facultatea de Medicina.

Reprezentantii institutiei de invatamant au mai precizat ca inscrierile au inceput luni, 16 iulie, si se incheie duminica, 22 iulie.

Admiterea la facultate Incep inscrierile - ce universitati organizeaza examen

Examenul de admitere va avea loc in data de 25 iulie, iar corectarea tezelor se va face in sala de concurs, in prezenta candidatilor, carora li se va comunica punctajul, sub semnatura. Ulterior, toate grilele de concurs vor fi reverificate, prin scanare pe calculator.

In 2011, peste 1.700 de candidati au concurat pentru cele 385 de locuri scoase la concurs in cadrul Facultatii de Medicina. mai mult


Duminica, 22 Iulie 2012, ora 15:42

Rezultate admitere Medicina Bucuresti 2011

Rezultate admitere Medicina Bucuresti 2011

Absolventii de liceu care si-au depus dosarele la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti pot afla daca se regasesc pe lista viitorilor studenti.

Rezultatele au fost afisate la avizierele facultatilor din cadrul Universitatii.

Universitatile se confrunta, in aceasta vara, cu o situatie inedita. Dupa promovabilitatea extrem de scazuta la bacalaureat, 45,72%, numarul candidatilor pentru un loc la universitatile romanesti s-a injumatatit.

Universitatile de stat ofera aproximativ 63.000 de locuri subventionate de buget si alte cateva sute de mii de locuri cu taxa. La acestea se adauga peste 30.000 de locuri in invatamantul privat.

Rezultatele dezastruoase de la bacalaureat au modificat si programul examenelor de admitere in facultati. Mai multe institutii si-au programat sesiuni de toamna, pentru cei care-si vor incerca din nou sansa, la bacalaureat, in toamna. Vestea proasta este insa ca cei care vor trece de bacalaureatul din toamna vor candida pe locurile nebugetate oferite de universitati. mai mult


Vineri, 22 Iulie 2011, ora 17:34

Admiterea la facultate: Medicina nu mai organizeaza sesiune in toamna

Admiterea la facultate: Medicina nu mai organizeaza sesiune in toamna

La Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" au fost ocupate toate locurile bugetate scoase la concurs si nu va mai fi o a doua sesiune, a declarat, joi, prof. dr. Florian Popa, rectorul institutiei.

"Mediile au fost de la 6,80 la 7,80 la facultatile mari. Au fost si 31 de olimpici care au intrat fara examen. Urmeaza acum ocuparea locurilor cu bani, care reprezinta 48% din numarul locurilor bugetate, in ordinea descrescatoare pana la media 5", a detaliat prof. dr. Florian Popa.

Numarul candidatilor pentru examenul de admitere din acest an la Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti a fost de 3.012, iar numarul locurilor bugetate - de 769.

Admiterea la facultate - Cea mai mare concurenta din ultimii 20 de ani la Medicina

Rectorul universitatii, prof. dr. Florian Popa, spus ca anul acesta au fost inregistrati cei mai multi candidati de dupa 1989 - 3,8 pe loc.

La Medicina numarul candidatilor a fost de 1.691 pe 385 de locuri (patru pe loc), la Stomatologie - 565 de candidati pe 140 de locuri (patru pe loc), la Farmacie - 145 de locuri si 430 de candidati (3 candidati pe loc), la Facultatea de Moase - 1,6 candidati pe loc iar la Tehnica dentara si Kinetoterapie, fizioterapie - 6,1 candidati pe loc, a precizat prof. dr. Florian Popa. mai mult


Joi, 21 Iulie 2011, ora 15:48

Admitere 2011: Vezi cele mai cautate facultati din Bucuresti

Admitere 2011: Vezi cele mai cautate facultati din Bucuresti

Facultatile din Bucuresti sunt foarte cautate si in acest an, zeci de mii de tineri "luptandu-se" pentru un loc in institutia dorita. Universitatea Bucuresti este in continuare cea mai cautata de absolventii de liceu.

Astfel, la Universitatea Bucuresti s-au inscris 20.552 de canditati la cele 19 facultati, plus Departamentul de Tehnologii si Departamentul ID (CREDIS), arata Mediafax.

Cele mai cautate sunt facultatile de Administratie si Afaceri - cu 9,86 candidati pe un loc, Geografie - cu 7,35, Limbi si literaturi straine- 7,23 Jurnalism si Stiintele Comunicarii - 6,57, Drept - 5,26, Istorie - 5 si Litere - cu 4,48 candidati pe un loc.

La Academia de Studii Economice s-au inscris 9.500 de candidati pe 4.135 de locuri. Aici, unde inscrierea se face pe baza concursului de dosar la ASE media ultimului admis pe locuri bugetate ar putea fi de 9,20 iar la taxa 8,40, insa primul semestru toti candidatii vor fi din nou evaluati.

Admiterea la facultate: Ultima zi pentru inscrieri - vezi la ce universitati

6.751 de absolventi de liceu se lupta pentru un loc la Universitatea Politehnica din Bucuresti, unde sunt puse la bataie 4.700 de locuri. Aici, cea mai cautata facultate este cean de Inginerie Medicala.

La Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti s-au inscris 3.011 candidati pe 795 de locuri, cea mai mare concurenta fiind la Medicina Generala, unde sunt 4,4 candidati pe un loc.

2.653 de tineri sunt dornici de a ajunge politisti si s-au... mai mult


Luni, 18 Iulie 2011, ora 23:07

Admiterea la facultate - ghidul candidatului la Medicina

Admiterea la facultate - ghidul candidatului la Medicina

Absolventii de liceu care vor sa devina doctori, asistenti, stomatologi ori medici veterinari pot opta si in acest an pentru o gama larga de facultati. Din cauza promovabilitatii scazute la bacalaureatul din acest an, multe facultati vor organiza si sesiuni suplimentare in luna octombrie.

Universitatile la care se pot studia discipline din Sanatate si-au prezentat deja oferta educationala pentru anul universitar 2011-2012 si isi asteapta bobocii.

Facultatea de Medicina Veterinara din cadrul Universitati de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj - Napoca va avea, de la 1 octombrie, 370 de studenti. Dintre acestia, 200 vor fi mai putini norocosi si vor avea de platit taxele de studiu. Taxa de admitere este de 120 de lei pentru toate specializarile. Taxa de studiu este de 3.000 lei pentru specializarea Medicina veterinara, 2.700 lei pentru specializarea Controlul si securitatea produselor alimentare, iar pentru specializarea Medicina veterinara (limba engleza), taxa anuala este de 4.500 de euro.

Tinerii nu vor sustine un examen, admiterea facandu-se pe baza de dosar. Pentru media finala se va tine cont atat de nota obtinuta la examenul de bacalaureat, cat si de notele din cei patru ani de studiu. O pondere mai mare o va avea media de la biologie, obtinuta de tineri in ultimul an de liceu.

Criza de studenti cauzata de rezultatele dezastruoase de la bacalaureatul din acest an isi spune cuvantul. Conducerea universitatii ia in calcul posibilitatea ca... mai mult


Miercuri, 06 Iulie 2011, ora 09:05

2 comentarii
Tinerii romani nu vor sa se mai faca medici

Tinerii romani nu vor sa se mai faca medici

Absolventii cursurilor liceale nu se mai inghesuie sa intre la facultatile de Medicina. Singurii care isi mai incearca norocul sunt tinerii care au rude in spitale si cei pasionati de aceasta meserie.

Miercuri au inceput examenele in Bucuresti la Facultatea de Medicina, insa nu mai sunt cinci pe un loc, ci doar un candidat si jumatate pe un singur loc, anunta Pro Tv.

Astfel ca la Facultatea de Medicina s-au inscris 1.188 de candidati pe 400 de locuri platite de la buget si alte 350 pe locurile cu plata.

Si la Facultatea de Medicina Dentara sau la Farmacie sunt interesati in jur de 800 de studenti.

Examenele pentru toate cele 6 specializari ale Facultatii de Medicina se dau miercuri si joi. mai mult


Miercuri, 22 Iulie 2009, ora 13:23

9 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  2. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  3. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  4. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  5. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  6. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  7. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  8. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  9. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba
  10. Asa arata iepurasii oceanelor (Video)