admitere scoala politie campina

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Comisar de la Scoala de Agenti de Politie Campina, trimis in judecata de DNA

Comisar de la Scoala de Agenti de Politie Campina, trimis in judecata de DNA

Ofiterul Gabriel Munteanu de la Scoala de Agenti de Politie din Campina, arestat preventiv pe 3 septembrie, a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie pentru trafic de influenta in forma continuata si luare de mita, informeaza Directia Nationala Anticoruptie (DNA).

Potrivit sursei citate, comisarul Gabriel Munteanu a fost trimis in judecata in stare de arest deoarece, in calitate de membru in comisia de examinare la probele de aptitudini fizice pentru admiterea la Scoala de Agenti "Vasile Lascar", a primit mai multe sume de bani de la unii candidati pentru a-i ajuta sa promoveze.

Astfel, Munteanu a pretins si a primit pana la 600 de euro de la fiecare candidat sau alte foloase materiale, pentru a-i ajuta la promovarea probelor sportive in cadrul examenului de admitere din sesiunea august-septembrie 2010, in virtutea propriilor atributii de serviciu ori prin traficarea influentei asupra altor colegi, membri in comisiile de examinare la probele sportive.

In data de 3 septembrie, procurorii anticoruptie au dispus retinerea subcomisarului pe o perioada de 24 de ore, iar la aceeasi data, Tribunalul Bucuresti a hotarat arestarea preventiva a acestuia pe termen de 29 de zile.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiteri din cadrul MAI - Directia Generala Anticoruptie, se mai arata in comunicatul DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucuresti, mai informeaza DNA. mai mult


Joi, 28 Octombrie 2010, ora 13:34

1 comentariu
Ofiter de politie arestat pentru trafic de influenta

Ofiter de politie arestat pentru trafic de influenta

Un ofiter din cadrul Scolii de agenti de politie "Vasile Lascar" Campina a fost arestat pentru 29 de zile, acuzat fiind ca a pretins si primit bani de la diversi candidati pentru a le facilita promovarea probei sportive la admiterea in aceasta scoala.

"In perioada desfasurarii examenului de admitere la Scoala de agenti de politie 'Vasile Lascar' Campina, sesiunea august-septembrie 2010, inculpatul Munteanu Gabriel, avand calitatea de membru in comisia de examinare la probele de aptitudini fizice sustinute cu ocazia examenului, a pretins, a acceptat promisiuni, nu a respins promisiuni si a primit sume de bani de la unii dintre candidati (pana la 600 euro pentru un candidat) sau alte foloase materiale, pentru a-i ajuta la promovarea probelor sportive, in virtutea propriilor atributii de serviciu ori prin traficarea influentei asupra altor colegi, membri in comisiile de examinare la probele sportive", se arata intr-un comunicat remis de DNA Ziare.com.

La data de 3 septembrie 2010, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestuia pe o perioada de 24 de ore, iar la aceeasi data, Tribunalul Bucuresti a hotarat arestarea preventiva a inculpatului Munteanu Gabriel pe termen de 29 de zile.

Ofiterul este cercetat penal pentru infractiunea de trafic de influenta, in forma continuata.

C.B. mai mult


Luni, 06 Septembrie 2010, ora 15:41

3 comentarii
Admitere la Scoala de Agenti de Politie din Campina - 9.000 de candidati

Admitere la Scoala de Agenti de Politie din Campina - 9.000 de candidati

Cel de-al doilea municipiu prahovean, Campina, a fost realmente luat cu asalt de la sfarsitul saptamanii trecute, febra admiterii la Scoala de Agenti de Politie "Vasile Lascar" aducand in oras un adevarat "furnicar" uman (candidati, parinti si rude ai acestora).

Aproape 9.000 de pretendenti in a imbraca o viitoare uniforma de politist s-au inscris pentru cele 1.384 de locuri (40 rezervate rromilor) scoase la concurs, pe parcursul intregii saptamani in curs fiind programate probele eliminatorii - vizita medicala si testele fizice.

O asemenea avalansa de oameni, revarsata la Campina din toata tara, a dat din belsug "apa la moara" comerciantilor din zona, care, profitand de ocazie, au si ridicat pe nebagare de seama preturile la produsele si serviciile cele mai solicitate.

Lovituri au dat, evident, si hotelierii din oras si imprejurimi, ca sa nu-i uitam si pe locanicii care detin spatii de cazare, cererea in acest sens intrecand cu mult oferta.

Populatia stabila a urbei de intrare pe Valea Prahovei este de cca. 40.000 de locuitori, iar in aceste zile a ajuns brusc spre 50.000. mai mult


Luni, 23 August 2010, ora 22:51

1 comentariu
Alte articole despre: admitere Scoala Politie Campina
Admitere la Scoala de Politie din Campina - 7 pe un loc!

Admitere la Scoala de Politie din Campina - 7 pe un loc!

8.965 de candidati s-au inscris la admiterea in anul I al Scolii de Agenti de Politie "Vasile Lascar" din Campina (singura de acest fel din Romania), fiind scoase la concurs in 2010 un numar de 1.384 de locuri, dintre care 20 sunt rezervate exclusiv rromilor.

O asemenea avalansa de pretendenti la o viitoare uniforma de subofiter in structura Internelor va crea, cu siguranta, probleme serioase de organizare a examenului, un prim test care va cerne foarte serios "sita" constituindu-l insa proba fizica - eliminatorie (de regula, potrivit experientei din anii precedenti, destul de multi capoteaza la acest capitol, unde baremurile impuse candidatilor se apropie de cele ale sportului de performanta).

Dincolo de dificultatea evidenta de a face fata, din toate punctele de vedere, unui examen la care isi incearca fortele (si sperantele) aproape 9.000 de adolescenti, pentru institutia MAI cu sediul in cel de-al doilea municipiu prahovean, financiar, castigul este unul substantial, circa 1,8 milioane lei (echivalent a vreo 450.000 euro) incasati din taxele de inscriere si contravizita medicala (200 lei de fiecare candidat).

Etapele de concurs sunt urmatoarele:

21 - 22 august 2010 - examinarea medicala si verificarea aptitudinilor fizice (eliminatorie)

3 septembrie - proba scrisa de verificare a cunostintelor la limba romana si o limba straina ( franceza, engleza sau germana - in functie de optiunea de la inscriere)

4 - 6 septembrie - afisarea rezultatelor mai mult


Vineri, 20 August 2010, ora 18:50

3 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Un german vrea sa faca bani din Grexit intr-un mod inedit (Video)
  2. Cosmarurile se adeveresc? Angajat Volkswagen ucis de un robot
  3. Incident violent la filmarile pentru Piratii in Caraibe: Maimuta a fost scoasa de urgenta din platou
  4. Baza de aparare in fata atacurilor nucleare ale Rusiei, scoasa la vanzare pentru relaxare in familie
  5. Eticheta la nudisti - Cum e sa traiesti un an dezbracat: Am fost spalati pe creier
  6. Viral: Cainele care spune mama - a invatat inaintea copilului familiei (Video)
  7. Papa Francisc face un gest socant: Va mesteca frunze de coca (Video)
  8. Mutilarea genitala, o tehnica barbara inimaginabila: De ce milioane de fete se tem sa vina vara
  9. Cofondatorul Apple: Robotii ne vor transforma in animalele lor de casa
  10. Festival de muzica sau bataie in noroi: Ce au patit spectatorii de la Electric Castle (Video & galerie foto)