admitere universitatea bucuresti 2012

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Admiterea la facultate: Medii record la ASE, medii sub 5 la Fizica

Admiterea la facultate: Medii record la ASE, medii sub 5 la Fizica

Absolventii de liceu care au trecut cu bine de examenul de Bacalaureat, s-au inscris la facultate si au sustinut concursul de admitere din aceasta vara. Marea batalie a fost la Administrararea Afacerilor, unde media de la buget a fost de 9,30 si sub 9 la taxa.

Universitatea din Bucuresti a publicat rezultatele la admitere pentru majoritatea facultatilor si urmeaza sa afiseze rezultatele astazi la Facultatea de Medicina.

Potrivit Evenimentul Zilei, cele mai mari medii au fost acolo unde s-a intrat pe dosar, iar cele mai slabe au fost la facultatile unde s-au dat examene, precum Fizica si Jurnalism.

La Administrare si Afaceri, mediile au fost extrem de stranse. Toate cele 95 de locuri de la buget au fost ocupate, iar la taxa s-a tras linie la media 9. La Sociologie, specializarea Resurse Umane, primele doua locuri au fost ocupate de candidati cu media 10, iar ultima medie a fost 9,60. La Stiinte Politice s-a intrat cu 9,52, in timp ce la Filosofie primul loc a fost ocupat de o eleva cu media 10.

Admitere 2012: Facultatea de Medicina din Bucuresti, la mare cautare

Insa, la Jurnalism si Fizica lucrurile nu au stat la fel de bine. La Jurnalism prima medie a fost de 8,53, iar ultima nota a fost 7.00. La Fizica candidatii nu au fost la fel de bine pregatiti, aici intrandu-se cu medii putin peste 5.

Nu toti tinerii au scapat de febra examenelor de admitere. Saptamana a inceput cu probele scrise la Drept si Arhitectura, Politehnica si urmeaza ca joi Facultatea de... mai mult


Joi, 26 Iulie 2012, ora 14:37

Concurenta acerba la Universitatii Bucuresti: Afla unde sunt 77 de candidati pe un loc

Concurenta acerba la Universitatii Bucuresti: Afla unde sunt 77 de candidati pe un loc

O specializare a Facultatii de Limbi si Literaturi Straine de la Universitatea Bucuresti, cea de Limbi Moderne Aplicate, se bucura de cea mai mare concurenta dintre toate specializarile Universitatii - nu mai putin de 77 de candidati pe un loc.

Cele mai cautate specializari sunt si cele de la Facultatea de Geografie - cele de Hidrologie si Meteorologie, cu 13 candidati pe un loc, Planificare teritoriala si Geografia turismului, cu cate 12 candidati pe un loc.

Totodata, la specializarile Studii americane si Limba Rusa, de la Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, sunt tot cate 12 candidati pe un loc.

In topul facultatilor, cea mai cautata este Facultatea de Geografie, cu o medie de 9 candidati pentru un loc, in timp ce la Facultatea de Administratie si Afaceri sunt 8,5 candidati pe un loc.

La Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii sunt peste 7 canidati pentru fiecare loc disponibil, fiind mai mult de 1.000 de candidati, in timp ce la cea de Stiinte Politice numarul candidatilor este de putin sub 7.

Printre facultatile cu cele mai mici concurente se numara Facultatea de Biologie, cea de Litere si Facultatea de Istorie, cu sub 4 candidati pentru fiecare loc.

Incrierile vor continua la facultatile de Fizica, Chimie, Geologie, Geofizica, Filosofie, si Stiinte Politice, pana spre sfarsitul saptamanii. mai mult


Joi, 19 Iulie 2012, ora 23:20

Admiterea la facultate Incep inscrierile - ce universitati organizeaza examen

Admiterea la facultate Incep inscrierile - ce universitati organizeaza examen

Absolventii de liceu care au trecut cu bine de examenul de Bacalaureat se pot inscrie, de luni, la facultate.

Anul acesta, insa, admiterea bazata pe notele obtinute in cei patru ani de liceu ramane doar o amintire, iar tinerii intra la facultate doar pe baza de admitere sau in functie de notele obtinute la examenul de Bacalaureat.

Facultatea: Greu de intrat, si mai greu de terminat - Examen de admitere si doua probe de licenta

La Universitatea din Bucuresti, de exemplu, modalitatea de admitere variaza in functie de forma de invatamant, domenii si specializari.

Facultatile Universitatii din Bucuresti propun trei forme de admitere: pe baza mediei de la examenul de bacalaureat, concurs de admitere sau examen scris, se arata intr-un comunicat UniBuc, remis Ziare.com.

Admiterea la Universitatea Bucuresti - afla cum se organizeaza

Absolventii de liceu pot intra, pe baza mediei generale de la Bacalaureat, la urmatoarele facultati si programe de studii: Administratie si Afaceri (Administratie publica, Administrarea afacerilor, Marketing), Biologie (Biologie, Biochimie, Ecologie si protectia mediului), Filosofie, Geografie (Geografie-Bucuresti ID, Geografia turismului - ID, Geografia mediului- ID), Geologie (Inginerie geologica, Geofizica), Istorie (Istorie, Istoria artei, Istorie - Sighisoara, Istorie), Limbi si Literaturi Straine (Filologie Clasica, Rusa, Slave, Maghiara, Rromani, Studii iudaice, Limbi moderne aplicate), Psihologie si Stiintele Educatiei... mai mult


Luni, 16 Iulie 2012, ora 07:49

Vrei sa fii student la Universitatea Bucuresti? Inscrie-te la admitere intre 9-15 iulie

Vrei sa fii student la Universitatea Bucuresti? Inscrie-te la admitere intre 9-15 iulie

Inscrierea la admitere la facultatile Universitatii din Bucuresti se va desfasura in perioada 9-15 iulie, oferta institutiei cuprinzand 27 de domenii de licenta, cu circa 100 de specializari la cele trei forme de invatamant, ZI, FR si ID.

In perioada 17-23 iulie, candidatii inscrisi la facultatile la care se organizeaza examene de admitere vor sustine probele stabilite, spun reprezentantii Universitatii din Bucuresti.

In 2011, peste 20.000 de candidati si-au depus dosarele in sesiunea iulie 2011, pentru admiterea la studii universitare de licenta in cadrul Universitatii din Bucuresti, cu o medie de patru candidati pe locurile de la buget.

Potrivit sursei citate, Universitatea din Bucuresti celebreaza, in perioada 4-16 iulie, 148 de ani de la infiintare.

"De-a lungul timpului, principalele preocupari ale comunitatii academice au fost de a asigura calitatea in invatamantul superior, o inalta calitate a serviciilor educationale si realizarea unei activitati de cercetare, la standarde competitive, de nivel international, toate acestea pentru ca Universitatea din Bucuresti sa fie cea mai importanta institutie de invatamant, cercetare si cultura din Romania", informeaza reprezentantii institutiei.

Editia 2012 a rankingului global al universitatilor, realizat de Quacquarelli Symonds Limited, a adus Universitatea din Bucuresti in primele 200 de universitati din lume, prin cele doua domenii: Communication & Media Studies si English Language & Literature. De alfel,... mai mult


Joi, 05 Iulie 2012, ora 07:25

1 comentariu
Universitatea Bucuresti renunta la o specializare de la Litere

Universitatea Bucuresti renunta la o specializare de la Litere

Incepand cu anul universitar 2012-2013, specializarea Comunicare si relatii publice ID de la Facultatea de Litere intra in procedura de lichidare, anunta conducerea Universitatii Bucuresti.

Conform unui comunicat remis Ziare.com, cei care ar fi dorit sa devina studenti la acesta specializare vor avea posibilitatea sa se inscrie la Comunicare si relatii publice - invatamant cu frecventa redusa (IFR).

"Structura institutionala care administreaza aceasta forma de invatamant este Centrul de suport local pentru IFR al Facultatii de Litere, avand in prezent aproximativ 700 de studenti si un colectiv didactic format din 73 de coordonatori de disciplina si tutori.

Particularitatea acestei forme de invatamant consta in facilitarea ritmului personal de invatare si a muncii individuale, asistate si evaluate continuu de tutori. Autoinstruirea se realizeaza pe baza unui suport bliografic si informativ distribuit fiecarui student. Oferta didactica este permanent imbogatita si permite in prezent modalitati de invatare electronica datorita bibliotecii electronice si a e-forumurilor din campusul virtual", se mai arata in comunicatul remis presei de Universitatea Bucuresti.

Cei interesati trebuie sa stie ca admiterea candidatilor se va face in ordinea descrescatoare a mediei aritmetice calculate pe baza urmatorului algoritm: nota probei scrise la Limba si literatura romana de la bacalaureat reprezinta doua treimi din media de admitere, in timp ce media celorlalte probe scrise de... mai mult


Marti, 26 Iunie 2012, ora 00:09

1 comentariu
Admiterea la Universitatea Bucuresti - afla cum se organizeaza

Admiterea la Universitatea Bucuresti - afla cum se organizeaza

Dupa ce oficialii din Educatiei au decis ca admiterea la facultate, pe baza notelor de liceu, ramane doar amintirea anilor trecuti, acum universitatile isi regandesc sistemul de admitere, fie ca se pregatesc sa introduca examene, fie ca isi schimba algoritmul de stabilire a mediei finale.

La Universitatea din Bucuresti modalitatea de admitere variaza in functie de forma de invatamant, domenii si specializari. Facultatile Universitatii din Bucuresti propun trei forme de admitere: pe baza mediei de la examenul de bacalaureat, concurs de admitere sau examen scris, se arata intr-un comunicat UniBuc, remis Ziare.com.

Absolventii de liceu pot intra, pe baza mediei generale de la Bacalaureat, la urmatoarele facultati si programe de studii: Administratie si Afaceri (Administratie publica, Administrarea afacerilor, Marketing), Biologie (Biologie, Biochimie, Ecologie si protectia mediului), Filosofie, Geografie (Geografie-Bucuresti ID, Geografia turismului - ID, Geografia mediului- ID), Geologie (Inginerie geologica, Geofizica), Istorie (Istorie, Istoria artei, Istorie - Sighisoara, Istorie), Limbi si Literaturi Straine (Filologie Clasica, Rusa, Slave, Maghiara, Rromani, Studii iudaice, Limbi moderne aplicate), Psihologie si Stiintele Educatiei (Pedagogie, Psihopedagogie speciala) si Teologie ortodoxa (Didactica, Asistenta sociala).

Admiterea la facultate: dosar sau examen? - Sondaj Ziare.com

La Universitatea Bucuresti, sunt si facultati care propun o formula mixta de... mai mult


Joi, 12 Aprilie 2012, ora 16:03

2 comentarii
Universitati de top in Europa: In weekend, va recomandam Targul World Education

Universitati de top in Europa: In weekend, va recomandam Targul World Education

Reprezentantii a 26 de universitati din Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Suedia, Italia si Austria se vor intalni, sambata si duminica, intre 10 si 17, la Hotel Hilton, Bucuresti, cu elevii si studentii interesati sa isi continue studiile universitare sau de master in strainatate.

Targul este dedicat elevilor din ultimii ani de liceu, studentilor care sunt in cautarea unui program de master in strainatate, precum si parintilor care isi doresc sa afle mai mult despre educatia in strainatate.

Toti participantii beneficiaza de consultanta educationala specializata din partea consultantilor Integral Programe Educationale precum si de oportunitatea de a participa la seminariile si prezentarile organizate in cadrul targului.

Pentru prima oara la World Education multe dintre universitatile participante din Marea Britanie, Olanda, Italia, Spania si Danemarca vor organiza sesiuni de admitere pe loc. Studentii care au ratat termenul limita pentru a se inscrie la universitate in Marea Britanie au o a doua sansa de a fi admisi in anul scolar 2012-2013.

Pentru inscriere este necesara trimiterea in avans a unei parti din documentele solicitate de universitate. Mai multe informatii pe site-ul World Education sau la birourile Integral Programe Educationale.

La targ va veti putea intalni personal cu reprezentantii urmatoarelor universitati:

Austria
Webster University - Vienna

Danemarca
International Business Academy, Denmark
ZIBAT, Zealand Institute of Business... mai mult


Miercuri, 08 Februarie 2012, ora 10:01

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Dorel, dezvoltator imobiliar: Cum construiesti un bloc in jurul unui stalp de electricitate
  2. A crezut ca are doi catei - dupa doi ani si-a dat seama ce erau cu adevarat
  3. Proiect inedit realizat de o celebra marca: Adidasi fabricati din gunoaiele oceanului (Foto)
  4. Un german vrea sa faca bani din Grexit intr-un mod inedit (Video)
  5. Cosmarurile se adeveresc? Angajat Volkswagen ucis de un robot
  6. Incident violent la filmarile pentru Piratii in Caraibe: Maimuta a fost scoasa de urgenta din platou
  7. Baza de aparare in fata atacurilor nucleare ale Rusiei, scoasa la vanzare pentru relaxare in familie
  8. Eticheta la nudisti - Cum e sa traiesti un an dezbracat: Am fost spalati pe creier
  9. Viral: Cainele care spune mama - a invatat inaintea copilului familiei (Video)
  10. Papa Francisc face un gest socant: Va mesteca frunze de coca (Video)