afaceri prospere criza

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Afacerile Mafiei, poate cele mai prospere din lume - vezi colosala "cifra de afaceri"

Afacerile Mafiei, poate cele mai prospere din lume - vezi colosala "cifra de afaceri"

Nimeni nu poate pretinde ca are cunostinte exacte despre afacerile Mafiei, despre cat de prospera este ea si, cu atat mai putin, despre dimensiunile cifrei de afaceri vehiculata in complicata ei activitate.

Mafia nu stie nici de criza, nici de recesiune

Cu toate acestea, secretarul general adjunct al ONU, I. Fedotov, a facut cunoscut ca, potrivit unor aprecieri competente, afacerile Mafiei pe ultimul an s-au situat in jurul fabuloasei cifre de 2.100 de miliarde de dolari, noteaza Infoniac.

Potrivit ONU, veniturile din activitatile infractionale internationale cunoscute se ridica la aproximativ 3,6 la suta din totalul PIB mondial, iar cea mai mare parte provin din activitatile Mafiei.

Cifra da de inteles ca activitatea criminala este una dintre cele mai prospere afaceri din lume, iar faptul ca ea continua nestingherita, ba inca se extinde ca o caracatita, dovedeste ca, in mecanismul ei, sunt implicati factori a caror identitate n-o ghicesti usor.

In fond, ce este Mafia?

Termenul de Mafie este polisemantic, in sensul ca putem vorbi de o mafie italiana, una rusa, chineza, japoneza, franceza si asa mai departe. Dar la baza ei este cea siciliana, Sicilia fiind locul de nastere al Mafiei si locul unde se afla, chiar si astazi, punctul de comanda.

Un simplu jaf sau o crima locala, facute pe cont propriu si nelegata de ierarhia siciliana, n-au de ce sa fie corelate cu ceea ce numim Mafie.

Cand vorbim de grupurile noastre mafiote, se pare ca folosim... mai mult


Luni, 30 Aprilie 2012, ora 07:31

2 comentarii
Secretul Legii lui Pareto: Cum sa scapi de criza si sa detii o afacere de succes

Secretul Legii lui Pareto: Cum sa scapi de criza si sa detii o afacere de succes

Principiul lui Pareto, celebrul 80/20, reprezinta legea care, pentru multi oameni de afaceri, a insemnat colacul de salvare in vremuri de restriste. Totodata, teoriile expuse de italianul Pareto pot avea efect si in plan personal, pentru cei care aplica cu strictete regulile sale.

80/20 este raportul dintre resursele investite si rezultatele obtinute, sau, altfel spus, este formula care ilustreaza realizarea echilibrului de piata. Creatorul sau a fost Vilfredo Pareto, sociolog, economist si inginer italian care, la sfarsitul secolului al XIX-lea, a observat ca, in fiecare tara, indiferent cat de bogata este aceasta, 80% din bani se concentreaza in mainile a 20% din populatie, potrivit About Management.

Principiul lui Pareto mai este cunoscut si ca Legea lu Pareto sau Legea Elitelor. Regula 80/20 spune ca 20% din resursele investite (bani, oameni, etc.) contribuie la 80% din rezultatele finale obtinute (castiguri, pierderi, etc). Principiul lui Pareto poate fi interpretat in mai multe moduri, nefiind valabil doar pentru sfera economica.

De exemplu, cataclismele naturale, mai rar intalnite(tornade, tsunami, cutremur), provoaca cele mai mari pagube, 20% dintre strazile unui oras aduna cel mai mare trafic din acea urbe, 20% dintre calitatile pozitive(talentul) ale unui unui om stau la baza a 80% din succesele sale, arata Mind Tools.

In consecinta, pentru ca afacerea ta sa prospere, concentreaza-ti atentia asupra celor 20% dintre angajati care sunt cu adevarat... mai mult


Duminica, 22 Aprilie 2012, ora 22:43

Ce afaceri de succes poti face pe timp de criza?

Ce afaceri de succes poti face pe timp de criza?

Ar fi gresit sa ne inchipuim ca, atat timp cat este criza, n-are nimeni nicio sansa de succes in afaceri.

Dimpotriva, afacerea fiind arta de a specula momentul favorabil, pentru cine are simtul acestei arte in sange, criza se ofera ca un fericit prilej sa traga destule foloase, atat cat sa fie satisfacut.

Nicolae Malaxa a facut avere pe timp de criza

Pare ciudat, dar multi magnati ai banilor s-au afirmat chiar in perioade de grea recesiune, de criza, adica atunci cand altii erau loviti din plin in interselele lor.

Un exemplu de notorietate poate fi dat chiar din tara noastra. Industriasul Nicolae Malaxa si-a pornit afacerile de la zero, la putin dupa Primul Razboi Mondial: in 1921 isi injgheba primul atelier de material rulant, langa Bucuresti.

Era dupa Primul Razboi Mondial, tara suferea lovita de stigmatul foamei, dar afacerea lui Malaxa a demarat fulminant. In anul 1928, cand se anunta marea recesiune, pe poarta atelierelor Malaxa iesea prima locomotiva operationala.

In perioada 1928-1931, cand toate economiile Europei gemeau sub apasarea crizei si nici Romania nu era scutita de ea, prosperul om de afaceri Malaxa lansa masini de mare succes ca: automotoare dotate cu motoare diesel tip Ganz, transmisii Myllius, sistemul de frana tip Knorr, un nou tip de locomotiva cunosctuta sub brandul "Malaxa".

Noi, cei de azi, cum razbim?

Fara sa contestam meritele tennice ale inginerului Malaxa, trebuie sa recunoastem abilitatea lui de a fi dibuit avantajele... mai mult


Duminica, 09 Octombrie 2011, ora 11:34

8 comentarii
Idei de afaceri: Bijuterii pe bani putini

Idei de afaceri: Bijuterii pe bani putini

Bijuteriile vor fi intotdeauna obiecte cautate si pentru care se vor aloca sume importante de bani nu numai in timpul perioadelor economice prospere, ci si pe timp de criza ecomonica severa. Conditia ca aceste afaceri sa ofere profit pentru proprietarii lor este restrangerea activitatii pe nisele handmade, care se preocupa indeosebi cu bijuterii din metale si materiale care nu sunt de valoare mare.

Bijuteriile pretioase, de lux nu vor reusi sa obtina vanzari mari pe timp de criza. Aceste idei de afaceri sunt profitabile atunci cand situatia economica nu se afla in vreun impas major. Multe afaceri cu bijuterii au incetat activitatea de productie de produse pretioase si de lux si s-au reorganizat si indreptat catre bijuteriile din lemn, argint, sticla sau chiar plastic.

Nu mare ne este mirarea cand, de multe ori, intram in magazine stilate si elegante, privirea ne este atrasa de bijuterii superbe si observam ca sunt confectionate manual si din materiale nepretioase. Cu toate acestea, frumusetea si calitatea lor ne determina sa le achizitionam si sa uitam de aur, de cristale scumpe si de perle adevarate.

Ei bine, aceste idei de afaceri cu bijuterii nepretioase vor fi intotdeauna avantajoase, avand in vedere ca oricine isi doreste sa detina asemenea produse si nu toata lumea isi permite produse scumpe, de lux. Cititi mai mult despre Bijuterii pe bani putini pe ideideafaceri.manager.ro. mai mult


Duminica, 31 Iulie 2011, ora 09:04

Criza economica mondiala aduce femeile la putere

Criza economica mondiala aduce femeile la putere

Economisti, analisti si jurnalisti americani au facut un studiu referitor la efectele diferite ale crizei economice asupra femeilor si barbatilor. Concluzia - femeile au reusit sa faca fata mai bine efectelor crizei.

Situatia este similara si in Europa si in SUA, dar si in Asia si America de Sud, astfel ca jurnalistii de la Newsweek , au numit actuala criza "recesiunea cu fata masculina". Acestia nu sunt primii care ajung la aceasta concluzie, iar termenul de "Mancession", prin care este definit fenomenul, a intrat in limbajul curent.

De ce sunt barbatii mai afectati de criza decat femeile?

Statisticile au aratat ca barbatii au constituit o cota parte mult mai mare in sectoarele economiei care au suferit cel mai mult de pe urma crizei. Un argument este faptul ca barbatii reprezinta doua treimi dintre cele 11 milioane de persoane care si-au pierdut locul de munca, incepand din 2007, in SUA,. Somajul din SUA afecteaza 9,9% printre barbati si 7,8% printre femei, iar situatia se va agrava, Newsweek sustinand ca in urmatorii cinci ani fiecare al 6-lea barbat american cu varste intre 25 si 54 de ani va fi somer, asta in timp ce in doua treimi dintre gospodariile americane femeile sunt deja singurul sustinatorul financiar al familiei.

Romancele si-au salvat familiile in criza

Statisticile din Uniunea Europeana arata ca femeile au ocupat 75 la suta dintre locurile de munca create din 2005 incoace, una din cauze fiind aceea ca in 90% din situatii femeile primesc... mai mult


Vineri, 09 Iulie 2010, ora 11:49

3 comentarii
Afaceri ieftine pentru romani, pe timp de criza

Afaceri ieftine pentru romani, pe timp de criza

Chiar daca conditiile economice au ramas in continuare dificile, exista cateva afaceri ieftine in care puteti sa investiti si sa aveti si succes in acelasi timp.

Afacerile care se adreseaza unui consumator cu mai putini bani au toate sansele sa prospere, informeaza Evenimentul Zilei.

Ieftinirea chiriilor la spatiile comerciale va ofera oportunitatea sa demarati o afacere cu o suma cuprinsa intre 5.000 si 35.000 de euro.

De exemplu puteti investi in francize "low cost" daca nu aveti o experienta vasta in business. Cele mai cautate sunt francizele de alimentatie, cum ar fi Gogoseria Fitosica (investitie de circa 6.000 de euro), Piadineria dr. Gusto (peste 15.000 de euro), patiseria Auguri (3.500 de euro), restaurantele La Mama (peste 35.000 euro), Ana Pan (circa 35.000 euro) si altele.

O alta investitie ieftina o reprezinta magazinele online. Veti avea nevoie de o suma de peste 10.000 de euro si o idee buna.

Energia este principalul domeniu care ar putea atrage investitii in economia romaneasca, de aceea merita investit aici si pe timp de criza.

In Romania, in afara de eoliene, unul dintre domeniile de investitii cu potential foarte mare este biomasa. Foliile pot fi aplicate pe calculator, astfel consumul energetic scade cu 30%. mai mult


Vineri, 10 Iulie 2009, ora 08:50

2 comentarii
Deschideti-va firma in domeniile ecologic, IT si servicii

Deschideti-va firma in domeniile ecologic, IT si servicii

Reprezentantii organizatiilor patronale reprezentative din Romania considera ca domeniile in care pot fi deschise afaceri rentabile chiar si in perioada crizei economice sunt cele legate de sectorul ecologic, IT si servicii.

Presedintele Consiliului National al intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), Ovidiu Nicolescu, le recomanda celor care vor sa-si deschida o afacere sa se orienteze catre productia de alimente ecologice, biocombustibil sau energie neconventionala.

Activitate cu viitor sigur

"Acest gen de activitati au un viitor sigur. Trebuie avut in vedere mai ales faptul ca pentru activitati din domeniul ecologic exista foarte multe facilitati cum ar fi viitoarele programe europene care se vor dezvolta in acesta directie", a precizat, pentru NewsIn, reprezentantul organizatiei patronale.

La randul sau, directorul general al Confederatiei Patronale a Industriei Serviciilor si Comertului din Romania (CPISC), Adrian Izvoranu, sustine ca valorificarea deseurilor este una dintre cele mai rentabile si de viitor afaceri.

"Ecologia este si va fi cel putin 20 de ani de aici incolo preocuparea numarul unu la nivel mondial. De aceea, o afacere de valorificare a deseurilor este, chiar si in aceste momente dificile, o oportunitate.

Nu trebuie sa unitam ca 75% din resursele de care are nevoie industria nu se gasesc in pamant, ci la suprafata lui, sub forma de deseuri", a afirmat, pentru NewsIn, reprezentantul CPISC.

Tehnologii moderne... mai mult


Duminica, 05 Aprilie 2009, ora 20:13

1 comentariu
Criza umfla conturile recuperatorilor de datorii

Criza umfla conturile recuperatorilor de datorii

Printre afacerile care au succes in aceasta perioada de criza se numara casele de amanet, executorii judecatoresti si recuperatorii de creante, in timp ce restul companiilor stau cu frica falimentului in san.

Romanii se indatoreaza tot mai mult si nu reusesc sa mai dea banii inapoi, iar altii se vad nevoiti sa isi amaneteze lucruri valoroase doar pentru a-si cumpara de mancare, informeaza Evenimentul Zilei.

Firmele au inceput sa isi faca curat in contabilitate si apeleaza la recuperatorii de datorii pentru a-si recastiga sumele datorate de clienti.

Tot mai multi romani nu reusesc sa-si achite datoriile de aceea aduc bijuteriile de familie, laptopurile si alte bunuri la amanetat pentru a face rost de bani. mai mult


Duminica, 15 Martie 2009, ora 17:01

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba