agentia domeniilor statului

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Coruptie si la Ministerul Agriculturii: Primele declaratii ale ministrului Constantin

Coruptie si la Ministerul Agriculturii: Primele declaratii ale ministrului Constantin

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anuntat vineri ca l-a demis in septembrie pe presedintele Agentiei Domeniilor Statului (ADS), Dan Mogos, in vederea imbunatatirii managementului din cadrul agentiei.

Corpul de control al Ministerului Agriculturii a efectuat verificari la ADS, fiind identificate probleme manageriale, a precizat Constantin. Pe 23 septembrie, acesta a luat decizia de a-l demite pe Dan Mogos.

Decizia a fost pusa in aplicare abia cum, intrucat Mogos a fost in concediu medical.

Ministrul a precizat ca decizia nu are legatura cu ancheta care vizeaza in prezent posibile acte de coruptie in cadrul Ministerului Agriculturii, Agentiei Domeniilor Statului si Federatiei Sindicale Agrostar.

Perchezitii la Ministerul Agriculturii: Mai multe persoane urmarite penal, consilier ministerial - implicat

Conform unor surse citate de Digi 24, ar fi fost implicat in ancheta si un consilier al ministrului Agriculturii, Catalin Bologa.

Daniel Constantin a precizat insa ca niciun angajat din Ministerul Agriculturii nu a fost citat ca invinuit sau martor in acest dosar in acest moment. Potrivit ministrului, Catalin Bologa coordoneaza activitatea Corpului de control al ministerului Agriculturii.

De asemenea, el a mentionat ca perchezitiile efectuate vineri dimineata de ofiteri de politie din cadrul Directiei Generale Anticoruptie au vizat in principal sediul ADS, unde au fost sigilate birourile presedintelui si al unui director.

Constantin a mai spus... mai mult


Vineri, 01 Noiembrie 2013, ora 17:12

6 comentarii
Top 3 cei mai mari "mosieri" ai statului: nume necunoscute, libanezi si offshore-uri

Top 3 cei mai mari "mosieri" ai statului: nume necunoscute, libanezi si offshore-uri

Datele prezentate de Agentia Domeniilor Statului despre cei mai mari arendasi ai statului nu contin nume sonore, cum ar fi fost de asteptat. Din top lipsesc "mosieri cu experienta" precum Culita Tarata sau Ioan Nicolae.

Potrivit ADS, cei mai mari parteneri contractuali ai agentiei, ale caror contracte nu sunt contestate, sunt Agroexpert Industry, Agro Seed, Agro Industrie&Company.

Agroexpert Industry este o companie infiintata in 2011, ce are sediul social in Bucuresti in sectorul 1. Compania are trei actionari, fiecare cu o cota de participare de 33,3%: Doicescu Bogdan Alexandru in varsta de 24 de ani, Sache Mircea de 33 de ani si Bodarcea George, in varsta de 83 de ani. Adminstratorul companiei este Sache Mircea.

Vezi cine conduce si celelalte companii din top, in continuarea articolului Top 3 cei mai mari "mosieri" ai statului: nume necunoscute, libanezi si offshore-uri pe Business24.ro. mai mult


Joi, 04 Iulie 2013, ora 23:00

1 comentariu
Daniel Constantin: Reprezentantii Agentiei Domeniilor Statului pot fi acuzati de neglijenta in serviciu

Daniel Constantin: Reprezentantii Agentiei Domeniilor Statului pot fi acuzati de neglijenta in serviciu

Agentia Domeniilor Statului are de recuperat 77 de milioane de lei de la debitori care au intrat in insolventa sau faliment, nefiind urmariti la timp de institutie, a declarat Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, vineri.

Ministrul a prezentat raportul Corpului de Control a prim-ministrului asupra activitatii Agentiei Domeniilor Statului (ADS), din care reiese ca aceasta ar avea de recuperat 77 de milioane de lei de la debitori.

"Foarte multi debitori nu au fost urmariti de Agentia Domeniilor Statului in vederea recuperarii datoriilor. Astfel, acestia au intrat in faliment, iar sumele nu mai pot fi recuperate", a spus Constantin.

Doar in perioada 2009 - 2012, suma datoriilor care trebuie recuperate se ridica la 44 de milioane de lei.

Una dintre firmele de la care ADS are de recuperat bani, mai exact 3 milioane de euro, ii apartine lui Omar Hayssam. "Sumele pe care le aveam de recuperat au fost trecute, in mod enorat sau intentionat, in contul debitori scosi din activ, urmariti in continuare. Suma era trecuta intr-un cont in care statul nu mai urmarea aceasta actiune", a subliniat Constantin.

O alta problema descoperita in timpul controlului este faptul ca ADS nu are o evidenta exacta a suprafetelor pe care le gestioneaza, desi acest lucru ar fi trebuit realizat pana in 2009.

"Acesta este si unul din motivele pentru care nu putem sa mutam ADS in alta locatie, pentru ca la o simpla mutare a arhivei, pierde suprafete importante de teren din Romania", a... mai mult


Vineri, 27 Iulie 2012, ora 11:42

3 comentarii
Daniel Constantin a numit noi directori la APIA, ADS si ANIF

Daniel Constantin a numit noi directori la APIA, ADS si ANIF

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a numit, miercuri, noi directori la conducerea unor institutii subordonate.

Potrivit unui comunicat al ministerului remis Ziare.com, Dan Lucian Stefan Mogos a fost numit presedinte al Agentiei Domeniilor Statului (ADS), Adi Florinel Barbu a fost numit director general al Agentiei Nationale de Imbunatatiri Funciare (ANIF), iar Dorel Gheorghe Benu a fost numit director general al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).

Dan Mogos, noul presedinte al ADS, este nascut in anul 1976 si este absolvent al Universitatii de Medicina si Farmacie Craiova, promotia 2000. In perioada 2007-2008 a fost director al Cancelariei Prefectului judetului Dolj, iar din anul 2008 pana la numirea in functia de presedinte ADS, a detinut functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean Dolj pe probleme economice.

Adi Barbu, directorul general ANIF, s-a nascut in anul 1980 si a absolvit Facultatea de Transporturi a Universitatii Politehnice Bucuresti, iar din 2009 pana in prezent, a fost directorul Sistemului de Gospodarire a Apelor Olt, in cadrul Ministerului Transporturilor si Infrastucturii.

Gheorghe Benu, director general APIA, s-a nascut in anul 1957, a absolvit Facultatea de Tehnologia Constructiilor de Masini din Bucuresti, iar din anul 2009 a fost director general adjunct la APIA.

M.M. mai mult


Miercuri, 13 Iunie 2012, ora 20:47

28 comentarii
Ministrul Tabara l-a demis pe presedintele Agentiei Domeniilor Statului

Ministrul Tabara l-a demis pe presedintele Agentiei Domeniilor Statului

Presedintele Agentiei Domeniilor Statului, Radu Mihai Cristescu (foto), a fost demis de ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara.

"Presedintele ADS a fost demis din cauza unor nereguli constatate in urma controlului efectuat in Agentie dar si in urma unor informatii aparute in presa legate de activitatea Agentiei. Conform legii, interimatul este asigurat de vicepresedintele ADS, Adrian Dida, pana cand vom numi noul presedinte", a declarat ministrul Agriculturii pentru Agerpres.

Presedintele ADS, pe cale sa fie demis din cauza firmei lui Voiculescu

Saptamana trecuta Biroul de presa al Ministerului Agriculturii a confirmat pentru Ziare.com informatia potrivit careia Corpul de Control al ministrului Agriculturii a propus demiterea lui Radu Cristescu.

"Corpul de Control al ministrului Agriculturii a propus demiterea presedintelui ADS, Radu Cristescu. In acest moment, propunerea Corpului de Control se afla in analiza, prin urmare nu s-a luat, inca, nicio decizie in acest sens", se precizeaza intr-un comunicat remis Ziare.com.

Conform jurnalistilor de la ancheteonline.ro inlaturarea din functie a lui Cristescu ar fi fost cauzata de numeroasele nereguli descoperite de catre Corpul de Control al ministerului, raportul inspectorilor de control ajungand inclusiv pe masa procurorilor DNA, care au demarat cercetarile penale.

Radu Cristescu si alti membrii din conducere sunt acuzati ca ar fi adus institutiei un prejudiciu de zeci de milioane de euro prin scaderea... mai mult


Miercuri, 07 Septembrie 2011, ora 14:57

20 comentarii
Protest spontan la ADS Bucuresti

Protest spontan la ADS Bucuresti

Zeci de angajati ai Agentiei Domeniile Statului din Bucuresti au incetat, luni, lucrul, in semn de protest pentru ca nu si-au primit salariile.

Totodata, angajatii se declara nemultumiti de reducerile salariale cu 75% (spun ei) si de valurile de concedieri care urmeaza in perioada urmatoare, potrivit Realitatea TV.

"60% dintre angajatii Agentiei Domeniului Statului urmeaza sa fie concendiati, dupa ce alte aproape 100 de persoane au fost date afara anul acesta. Angajatii ADS au oprit luni lucrul si din cauza reducerilor salariale care se anunta. In afara celor 25% care au fost scazuti in vara, se anunta o alta diminuare de 50%", a declarat un lider sindical.

In plus, 80 de angajati din cadrul ADS vor fi dati afara de la locul de munca, incepand din ianuarie 2011.

In luna octombrie 2010, ministrul Muncii a semnat un nou ordin prin care salariile angajatilor ADS urmeaza sa fie diminuate inca odata, cu 50%, incepand din octombrie, dupa ce in iulie oamenii au pierdut 25% din leafa. mai mult


Luni, 22 Noiembrie 2010, ora 15:04

14 comentarii
Agentia Domeniilor Statului a concediat 62 de angajati

Agentia Domeniilor Statului a concediat 62 de angajati

Agentia Domeniilor Statului (ADS) a restructurat in luna februarie 94 de posturi din structura, in conformitate cu legea nr. 329/2009 privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, disponibilizand 62 de persoane.

"Restructurarea a inceput in data de 8 februarie si au fost desfiintate 94 de posturi, dintre care 62 erau ocupate. Procesul de restructurare a fost aprobat in consiliu de administratie si discutat cu sindicatul angajatilor", declarat Nicolae Giugea, presedintele ADS (foto).

Acesta a adaugat ca intre posturile restructurate sunt functii de la sef de birou pana la referent.

Potrivit presedintelui ADS, salariatii disponibilizati urmeaza sa primeasca, conform contractului colectiv de munca, 24 de salarii compensatorii. mai mult


Marti, 02 Martie 2010, ora 17:01

Agentia Domeniilor Statului va fi desfiintata

Agentia Domeniilor Statului va fi desfiintata

Ministrul agriculturii, Ilie Sarbu, a anuntat marti ca Agentia Domeniilor Statului va fi desfiintata.

Noul ministru al agriculturii, Ilie Sarbu, a declarat marti ca Agentia Domeniilor Statului (ADS) va fi desfiintata, iar cei care au facut exces pe zona politica trebuie sa se retraga.

Agentia Domeniilor Statului (ADS) este institutia specializata care realizeaza privatizarea societatilor comerciale cu profil agricol si concesionarea terenurilor cu destinatie agricola proprietate publica si privata a statului, administrate de aceste societati.

ADS a fost infiintata prin Legea nr. 268/2001, ca institutie de interes public, cu caracter financiar si comercial, in subordinea Ministerului Agriculturii.

Atributiile agentiei constau in exercitarea in numele statului a prerogativelor dreptului de proprietate asupra terenurilor cu destinatie agricola apartinand domeniului privat al statului; gestionarea si exploatarea patrimoniului de stat, al carui proprietar mandatat este, precum si privatizarea societatilor comerciale prevazute la art. 1 si 2 din Legea 268/2001; administrarea terenurilor cu destinatie agricola apartinand domeniului public si privat al statului, aflate in exploatarea societatilor nationale, a institutelor si statiunilor de cercetare si productie agricola si a unitatilor de invatamant agricol si silvic; concesionarea sau arendarea terenurilor cu destinatie agricola apartinand domeniului public sau privat al statului, aflate in exploatarea societatilor... mai mult


Marti, 23 Decembrie 2008, ora 14:50

1 comentariu
Delta primeste 6.000 de hectare de la Agentia Domeniilor Statului

Delta primeste 6.000 de hectare de la Agentia Domeniilor Statului

Agentia Domeniilor Statului va transfera catre Administratia Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii" terenuri cu o suprafata totala de peste 6.166 de hectare, aflate in zona economica, zona tampon si cu regim de protectie integrala ale Grindului Chituc.

Guvernul a aprobat, in sedinta de joi, o hotarare privind trecerea unor terenuri din domeniul privat in domeniul public al statului si din administrarea Ministerului Agriculturii, institutie care are in subordine Agentia Domeniilor Statului, in administrarea Ministerului Mediului - Administratia Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii".

Actul normativ se refera la mai mult


Vineri, 05 Decembrie 2008, ora 19:34

1 comentariu

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba