agentia nationala

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Ce legatura exista intre Adelina Pestritu si Agentia Nationala Antidrog

Ce legatura exista intre Adelina Pestritu si Agentia Nationala Antidrog

Cand Adelina Pestritu a fost vazuta iesind din sediul Agentiei Nationale Antidrog multi s-au intrebat ce face vedeta TV acolo si au aparut mai multe scenarii. Misterul a fost insa repede deslusit.

Wowbiz scrie, miercuri, ca prezentatoarea de la Kanal D a devenit ambasador al ANA.

"Trebuie sa luptam impreuna pentru a spune NU 'vanzatorilor de iluzii'. Sunt foarte incantata de aceasta initiativa si sunt sigura ca voi face treaba buna si voi ajuta ca mesajele Agentiei Nationale Antidrog sa ajunga la cat mai multi tineri romani", a declarat Adelina Pestritu.

Adelina Pestritu, despre barbatul care o va duce la altarInterviu

Prezentatoare emisiunii "D-Paparazzi" a fost insotita la sediul ANA de colegul sau Cristian Sabbagh, la randul sau ambasador al agentiei.

Adelina Pestritu urmeaza sa ia parte voluntar la toate actiunile ANA, va vorbi cu tinerii si le va explica ce pericol reprezinta drogurile.

ANA organizeaza joi, la ora 11.00, la sediul sau, o conferinta de presa in cadrul careia vor fi prezentate rezultatele primului studiu privind excluderea sociala in randul consumatorilor de droguri.

Seara, de la ora 21:00, in Parcul Cismigiu, va avea loc un eveniment de sensibilizare a opiniei publice privind riscul de deces ca urmare a consumului de droguri, in cadrul caruia vor fi lansate lampioane pe lac si vor fi distribuite materiale informative privind consecintele nefaste pe care l-a avut consumul de droguri asupra vietii unor celebritati, potrivit unui... mai mult


Miercuri, 24 Iulie 2013, ora 09:57

Cat plateste Agentia Nationala de Cadastru pentru achizitionarea de pachete software

Cat plateste Agentia Nationala de Cadastru pentru achizitionarea de pachete software

Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI) plateste companiei Bion Advanced Support Team SRL 1,3 milioane euro, fara TVA, pentru pachete software pentru managementul continutului.

Contractul a fost atribuit in data de 10 decembrie, in urma unei licitatii la care au participat doi ofertanti, potrivit unui anunt publicat pe e-licitatie.ro.

Compania care a castigat licitatia trebuie sa furnizeze pachete software pentru managementul continutului si suite de pachete software.

Potrivit anuntului, contractul este incheiat pe o perioada de 24 de luni de la data atribuirii. mai mult


Duminica, 16 Decembrie 2012, ora 14:24

1 comentariu
Agentia Nationala Antidrog: Drogurile de tip "crocodil" nu au ajuns in Romania

Agentia Nationala Antidrog: Drogurile de tip "crocodil" nu au ajuns in Romania

In Romania nu au fost inregistrate cazuri confirmate nici toxicologic, nici criminalistic de consum al drogurilor de tip "crocodil", calmeaza spiritele reprezentantii Agentiei Nationale Antidrog (ANA).

"Avand in vedere relatarile mass-media din ultimele zile cu privire la aparitia in Romania a consumului drogului cunoscut sub denumirea de "crocodil", Agentia Nationala Antidrog precizeaza ca in tara noastra nu au fost inregistrate cazuri confirmate nici toxicologic, nici criminalistic", se arata intr-un comunicat al Agentiei Nationale Antidrog (ANA) remis, luni, Ziare.com

In conditiile in care dezomorfina poate fi sintetizata din codeina, ANA face un apel direct catre unitatile farmaceutice privind respectarea intocmai a circuitului legal al acestei substante.

Prefectul Capitalei: Am confiscat etnobotanice care ar putea sa drogheze tot orasul

Consumul acestui tip de drog a fost semnalat pentru prima oara in Rusia si exista suspiciunea ca se utilizeaza si in Germania, fapt insa neconfirmat pana in prezent.

Substanta activa a acestui drog - dezomorfina - a fost sintetizata pentru prima data in anul 1932, in Statele Unite ale Americii, in vederea utilizarii medicale. In urma studiilor realizate, a reiesit faptul ca aceasta substanta are un efect analgezic, de 8 - 10 ori mai puternic decat al morfinei si cu o toxicitate de 3 ori mai mare decat a acesteia, cu efecte nocive asupra sanatatii umane.

Ca urmare a acestor studii, dezomorfina a fost supusa controlului... mai mult


Luni, 30 Ianuarie 2012, ora 22:48

1 comentariu
Guvernul a aprobat infiintarea Agentiei Nationale a Imbunatatirilor Funciare

Guvernul a aprobat infiintarea Agentiei Nationale a Imbunatatirilor Funciare

Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri Ordonanta de Urgenta privind infiintarea Agentiei Nationale a Imbunatatirilor Funciare, prin reorganizarea Administratiei Nationale a Imbunatatirilor Funciare, care se desfiinteaza la data semnarii protocolului de predare - preluare.

Agentia Nationala a Imbunatatirilor Funciare este institutie publica, are personalitate juridica, functioneaza in subordinea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) si are in structura filiale judetene fara personalitate juridica.

Personalul ANIF este preluat de agentie in conformitate cu prevederile legale, in limita a maximum 1.500 de posturi. In prezent, Administratia Nationala a Imbunatatirilor Funciare RA are circa 5.100 de salariati.

Conducerea agentiei este asigurata de directorul general si de directorul general adjunct, numiti prin ordin al ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

"Actul normativ introduce taxa de imbunatatiri funciare, denumita taxa IF ca sursa pentru acoperirea cheltuielilor agentiei pentru administrarea amenajarilor de imbunatatiri funciare. Aceasta taxa este platita de catre beneficiarii terenurilor detinute in baza unui titlu valabil de proprietate ori de folosinta in amenajarile de imbunatatiri funciare sau in afara acestora, care beneficiaza direct sau indirect de lucrarile de imbunatatiri funciare pentru administrarea amenajarilor de imbunatatiri funciare", anunta ministerul Agriculturii.

Calculul, modul de colectare si termenele de... mai mult


Joi, 29 Septembrie 2011, ora 18:23

Ministerul lui Udrea preia si Agentia Nationala de Cadastru

Ministerul lui Udrea preia si Agentia Nationala de Cadastru

Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI) va trece in subordinea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Jurnalul National scrie ca preluarea agentiei va fi facuta prin ordonanta de urgenta, proiectul fiind deja elaborat.

In prezent, Agentia Nationala de Cadastru se afla in subordinea Ministerului Administratiei si Internelor.

Initiativa este justificata, printre altele, de "interconditionarea activitatilor MDRT cu cele ale ANCPI" pentru realizarea obiectivelor comune privind politicile sectoriale pentru planificarea dezvoltarilor regionale si inregistrarea sistematica in cadastru si cartea funciara, precum si de necesitatea corelarii politicilor de dezvoltare teritoriala cu cele de administrare a terenurilor, sustine MDRT in proiectul ordonantei.

Personalul agentiei si al institutiilor subordonate acesteia vor beneficia de salariile si de drepturile avute anterior.

Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara a fost infiintata in 2004 prin reorganizarea Oficiului National de Cadastru, Geodezie si Cartografie, aflat in subordinea MAI, si preluarea activitatii de publicitate imobiliara de la Ministerul Justitiei. mai mult


Luni, 29 August 2011, ora 10:45

6 comentarii
Agentia Nationala Antidrog are un nou site

Agentia Nationala Antidrog are un nou site

Agentia Nationala Antidrog anunta ca, incepand de marti, are un nou web site, cu grafica si continut moderne si atractive, pentru a se apropia mai mult de tineri.

Cei interesati de domeniul politicilor publice antidrog pot accesa adresa ana.gov.ro.

"Prin actualizarea permanenta a website-ului nostru, ne propunem mentinerea unui contact sistematic cu beneficiarii serviciilor ANA, precum si adecvarea constanta a informatiilor publicate la nevoile si solicitarile exprimate de catre acestia", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com. mai mult


Miercuri, 24 August 2011, ora 21:59

Agentia Nationala pentru Rromi a dat jumatate de milion de lei pe hoteluri

Agentia Nationala pentru Rromi a dat jumatate de milion de lei pe hoteluri

Agentia Nationala pentru Rromi, institutia guvernamentala insarcinata cu problemele minoritatii rromilor din Romania, a platit peste o jumatate de million de lei, fara TVA si fara licitatie, pentru servicii hoteliere in perioada Sarbatorilor.

Agentia a contractat, prin finantare comunitara, Servicii hoteliere pentru organizarea si desfasurarea cursurilor de formare a celor 210 experti locali rromi, informeaza Puterea.

Contractul a fost atribuit in data de 2 noiembrie 2010, in baza unei proceduri de negociere directa, iar criteriul de desemnare al ofertantului castigator a fost "pretul cel mai scazut", potrivit anuntului publicat pe site-ul SEAP. mai mult


Luni, 27 Decembrie 2010, ora 09:13

4 comentarii
Prime de vacanta la Agentia Nationala de Integritate

Prime de vacanta la Agentia Nationala de Integritate

Agentia Nationala de Integritate a publicat pe pagina de web a institutiei situatia cu veniturile nete realizate pe luna aprilie de personalul ANI.

Trei inspectori si un sef de serviciu de la Agentia Nationala de Integritate au primit in aprilie prime de vacanta.

Conform datelor publicate luni pe pagina de web a institutiei, trei dintre prime, cu valori de 3.936 lei, 1.910 si 1.587, au fost acordate unor inspectori de integritate iar cea de-a patra prima, de 3.888 lei, a revenit unui sef serviciu, scrie Gandul.

Din datele publicate reiese ca presedintele ANI are un venit net lunar de 8.415 lei, unul dintre cei trei directori generali - 6.573 lei si un alt director - 6.483 lei, in timp ce inspectorii de integritate castiga intre 925 si 3.928 lei net.

Potrivit datelor publicate pe pagina de internet a ANI, in institutie sunt 44 de inspectori de integritate. mai mult


Luni, 07 Iunie 2010, ora 22:57

Victor Alistar castiga o prima batalie cu Agentia Nationala de Integritate

Victor Alistar castiga o prima batalie cu Agentia Nationala de Integritate

Victor Alistar, directorul executiv al Transparency International Romania, a castigat, luni, procesul cu Agentia Nationala de Integritate (ANI), dupa ce Judecatoria Sectorului 3 a admis contestatia acestuia impotriva unei amenzi de 500 de lei primita de la ANI.

Decizia Judecatoriei Sectorului 3 nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs la Tribunalul Bucuresti.

Magistratii Judecatoriei Sectorului 3 au decis, luni, sa admita plangerea contraventionala a lui Alistar, sa anuleze procesul verbal de amendare a acestuia si sa il exonereze de plata amenzii. Totodata, potrivit deciziei instantei, ANI a fost obligata la plata cheltuielilor de judecata.

"Sper ca viitoarea conducere a noii ANI sa nu mai raspunda la criticile organizatiilor neguvernamentale cu dosare de hartuire a reprezentantilor societatii civile incomozi. In februarie 2009, in mod public, cu presa de fata, Transparency a ridicat mai multe semne de intrebare privitor la managementul transparentei si a procedurilor ANI.

Ca rezultat, in iunie 2009, agentia a pornit o campanie contra mea. Acum, sper ca rezultatul instantei de fond este clar pentru toata lumea. Daca ANI ar fi luat in considerare acele critici constructive nu ar mai fi ajuns acum cu legea suspendata. Si atentie, criticile nu au venit numai din partea noastra, a Transparency!", a declarat pentru ziuaveche.ro Victor Alistar.

Contestatia lui Alistar impotriva amenzii primite de la Agentie s-a inregistrat, initial, pe rolul Judecatoriei... mai mult


Marti, 04 Mai 2010, ora 15:18

1 comentariu

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  2. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  3. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  4. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  5. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  6. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  7. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  8. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  9. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  10. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)