agentie nationala locuinte

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Oferta pentru tineri: Pot cumpara prin "Prima Casa" locuintele ANL in care stau in chirie

Oferta pentru tineri: Pot cumpara prin "Prima Casa" locuintele ANL in care stau in chirie

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), prin Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL), a lansat procedura de cumparare a locuintelor prin programul "Prima Casa" pentru tineri, destinate inchirierii.

De asemenea, locuintele pentru tineri pot fi achizitionate si prin credite ipotecare obtinute de la alte banci.

In ultima luna, Guvernul a adoptat masuri care sa faciliteze achizitia locuintei pe care o detin chiriasii din blocurile construite prin programul ANL "Locuinte pentru tineri, destinate inchirierii", inclusiv prin facilitarea contractarii de credite garantate de stat, prin programul "Prima Casa".

Acestia beneficiaza, in anul 2013, de un plafon de garantare in valoare de 500.000.000 de lei pentru contractarea de credite prin acest program si de o valoare de inlocuire de 326 de euro/mp.

Partenerii MDRAP si ANL in aceasta procedura sunt institutiile bancare si Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii.

Titularii contractelor de inchiriere pot cumpara locuinta dupa primul an de chirie. In acest sens, ei trebuie sa adreseze o cerere autoritatilor locale in administrarea carora se afla imobilele.

Tinerii chiriasi pot obtine informatii suplimentare privind achizitia locuintei de la sediile primariilor pe a caror raza administrativa sunt construite, sau direct la ANL, la adresa de e-mail relpub@anl.ro sau la numerele de telefon 021/320.44.60 si 0800 800 636 - TELVERDE (apel gratuit).... mai mult


Joi, 29 August 2013, ora 18:42

3 comentarii
Chirii de la 34 de lei pentru locuintele ANL

Chirii de la 34 de lei pentru locuintele ANL

Un numar de 292 de locuinte ANL au fost inchiriate in 2012 in Capitala, prin programul "Locuinte pentru tineri", toate in Sectorul 3, chiriile pornind de la 34 lei pentru o garsoniera si 59 lei pentru un apartament de 2 camere, sume si de zece ori mai mici fata de preturile cerute pe piata libera.

Potrivit informatiilor transmise de reprezentantii Primariei Sectorului 3 la solicitarea Agentiei NewsIn, chiriile percepute sunt in functie de suprafata locuibila. Astfel, chiria lunara pentru o garsoniera variaza de la 34 de lei pana la 225 de lei, in timp ce pentru un apartament de doua camere aceasta porneste de la 59 de lei pana la 323 de lei.

In ceea ce priveste celelalte sectoare, Primaria Sectorului 1 nu are in administrare locuinte ANL construite prin programul "Locuinte pentru tineri", iar la Primaria Sectorului 2 nu au fost incheiate in acest an contracte de inchiriere.

Reprezentantii Primariei Sectorului 2 au declarat pentru NewsIn ca, pentru locuintele deja inchiriate, chiriile lunare percepute pentru o garsoniera sunt de 66,24 lei, iar pentru un apartament cu doua camere sunt de 91,15 lei.

La sectorul 4, programul de repartizare a locuintelor ANL pentru tineri nu poate continua in acest an, deoarece blocul care urmeaza a fi alocat, situat in cartierul Tonitza, nu este inca finalizat. Reprezentantii Primariei Sectorului 4 au declarat ca, pentru garsoniere, chiriile percepute nu depasesc 70 de lei/luna, iar pentru doua camere 100 lei/luna (in functie de... mai mult


Marti, 25 Septembrie 2012, ora 20:36

3 comentarii
Guvernul a aprobat programul prin care orice salariat poate inchiria o locuinta

Guvernul a aprobat programul prin care orice salariat poate inchiria o locuinta

Guvernul a aprobat, miercuri, Programul Constructia de locuinte cu chirie, realizat prin atragerea capitalului privat pentru constituirea unui fond de locuinte destinate inchirierii, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu.

"Este un proiect pilot derulat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, prin ANL. Programul se va realiza prin incheierea de contracte de concesiune de lucrari publice si are scopul de a permite accesul la o locuinta a persoanelor care nu au suficiente resurse pentru a o achizitiona de pe piata libera", a afirmat Dan Suciu, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Purtatorul de cuvant al Executivului a mentionat ca terenurile destinate acestor constructii apartin domeniului public al statului si vor fi transferate pe durata utilizarii cladirilor.

Finantarea proiectarii, constructiei si exploatarii locuintelor se asigura de catre investitorii privati din surse proprii sau atrase, in timp ce Agentia Nationala pentru Locuinte va finanta structurarea economica, tehnica si juridica a proiectelor, inclusiv elaborarea studiilor de fundamentare a deciziei de concesionare si a documentatiilor de atribuire a contractelor necesare implementarii Programului, din surse de la bugetul de stat.

Criterii de eligibilitate

Cererile privind repartizarea de locuinte realizate prin Program se analizeaza de comisii constituite in acest scop.

Solicitantul unei astfel de locuinte, precum si ceilalti membrii ai familiei acestuia -... mai mult


Miercuri, 18 Aprilie 2012, ora 20:55

Alte articole despre: program Guvern locuinte chirie, chirii
Chiuariu: ANI, catelusul cu dinti de lapte priponit in lesa puterii

Chiuariu: ANI, catelusul cu dinti de lapte priponit in lesa puterii

Proiectul de modificare a legii ANI duce la o diminuare a sanctiunilor in cazul conflictelor de interese, iar activitatea de control va fi subordonata politic, crede Tudor Chiuariu.

"Prin proiectul Guvernului, ANI devine catelusul cu dinti de lapte, priponit bine in lesa puterii", a declarat deputatul PNL despre proiectul de modificare a Legii ANI, pentru Mediafax.

Chiuariu spune ca proiectul nu asigura respectarea obligatiilor asumate fata de UE si nu poate duce la un control eficient al averilor sau al conflictelor de interese si incompatibilitatilor.

Noul proiect pentru functionarea ANI nu precizeaza sanctiuni clare, sustine liberalul, iar, in cazul conflictului de interese, interdictia de a ocupa o functie publica scade de la trei ani la un an.

Mai mult, inspectorii de integritate nu se mai bucura de independenta operationala, iar transmiterea rapoartelor catre Parchet se face in baza deciziei conducerii.

Noua lege ANI primeste miercuri vot final de la Camera Deputatilor

Noul proiect al legii Agentiei Nationale de Integritate (ANI) va fi supus votului miercuri dupa ora 12:00, in plenul Camerei Deputatilor.

Proiectul a fost inaintat de Guvern sub denumirea "Proiectul de lege privind consolidarea integritatii in exercitarea functiilor si demnitatilor publice".

Potrivit proiectului, vor exista doua tipuri de declaratii: unele publice si altele confidentiale, care vor fi depuse la ANI.

Antonescu: Nu trebuie sa ne grabim cu ANI, Basescu sfideaza... mai mult


Miercuri, 28 Aprilie 2010, ora 10:48

10 comentarii
Geoana vrea sa construiasca 50.000 de locuinte pentru nevoiasi

Geoana vrea sa construiasca 50.000 de locuinte pentru nevoiasi

Mircea Geoana a declarat luni ca, in urma discutiilor, alianta PSD+PC propune crearea unui fond national de locuinte.

Mai mult chiar, acolo unde va fi cazul, statul va subventiona chiria, daca este vorba de tineri care nu au venituri mari.

"Am propus masuri de stimulare a activitatii unor sectoare cu efecte de antrenare a economiei. Vrem crearea unui fond national de locuinte, vom construi 50.000 de locuinte, complet utilate, care sa fie date spre inchiriere. Chiria va fi subventionata unde este nevoie. Locuintele vor fi construite din fonduri de la stat sau din imprumuturi externe.

Astfel va creste cererea de materiale de constructii, mobilier, aparate electrocasnice si alte lucruri de care avem nevoie intr-o casa", a declarat luni Geoana, dupa sedinta Biroului Permanent al PSD.

800 de someri pe zi

Liderul PSD este ingrijorat de faptul ca numarul somerilor a crescut cu 30%, fata de 2008.

"800 de locuri de munca s-au pierdut in fiecare zi de cand a izbucnit criza, iar 1 din 5 romani care a luat credite este in situatia de a nu plati ratele la timp. Pana la sfarsitul anului, riscam ca 2 milioane de romani sa traiasca in conditii de saracie, cu 350.000 mai multi ca anul trecut", a mai spus liderul PSD.

Mircea Geoana a mai spus ca niciodata nu a existat un risc atat de sever la adresa sectorului privat romanesc, iar, daca nu vor fi luate masuri energice, la anul, sectorul privat va fi puternic afectat.

"Nu suntem in situatia tarilor mai dezvoltate ca... mai mult


Luni, 06 Iulie 2009, ora 15:37

7 comentarii
Alte articole despre: Mircea Geoana, Fond National Locuinte
De ce nu si-a facut public Geoana creditul ipotecar?

De ce nu si-a facut public Geoana creditul ipotecar?

Presedintele PSD, Mircea Geoana, sustine ca nu a mentionat in declaratia de avere despre precontractul pe care il are cu o banca in vederea cumpararii unei case pentru ca ANI l-a informat ca nu trebuie sa faca acest lucru.

Geoana a spus ca s-a consultat cu mai multi juristi si a solicitat un punct de vedere si din partea Agentiei Nationale de Integritate daca trebuie sa precizeze in declaratia de avere si un precontract in vederea obtinerii unui credit.

Geoana a aratat ca, din moment ce locuinta nu a fost finalizata, iar contractul pentru obtinerea creditului nu a fost incheiat si nu s-au facut inca plati de catre banca, atunci nu trebuie sa declare ca ar avea vreo datorie in declaratia de avere, acelasi punct de vedere fiind si cel indicat de la Agentia Nationala de Integritate, in urma solicitarii pe care el a facut-o.

Presedintele Senatului a mai mentionat ca are incheiat un precontract cu o banca in vederea achizitionarii unei locuinte dar, intrucat nu s-a ajuns la un contract final, care sa includa plata sumei precontractate, nu se considera ca precontractul il angajeaza la o datorie care ar trebui sa figureze in declaratia de avere.

In declaratia de avere postata pe site-ul Senatului zilele trecute, Geoana nu mentioneaza ca ar fi luat un credit ipotecar de la o banca. Anul trecut, dupa ce presa a scris ca sta intr-un imobil al RAPPS, la care nu are dreptul, Geoana a anuntat ca s-a imprumutat la banca pentru a-si cumpara o casa.

Pe de alta parte,... mai mult


Marti, 16 Iunie 2009, ora 16:58

9 comentarii
Statul construieste locuinte ANL cu 34.000 euro bucata

Statul construieste locuinte ANL cu 34.000 euro bucata

Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) intentioneaza sa dea in folosinta un numar de 3.500 de locuinte in acest an, au anuntat reprezentantii Agentiei.

Guvernul a alocat pentru constructia de locuinte ANL putin peste 500 milioane de lei. La un curs de 4,2 lei/euro, rezulta ca pretul unei locuinte ANL este de aproape 34.150 de euro, scrie Evenimentul Zilei.

Anul trecut, ANL a livrat un numar de 2.700 de locuinte, cele mai multe dintre acestea in judetele Constanta, Bucuresti, Iasi, Neamt si Bacau. mai mult


Miercuri, 18 Martie 2009, ora 12:00

Agentii imobilari, transformati in detectivi

Agentii imobilari, transformati in detectivi

Vanzarea unei locuinte va deveni, incepand din 2009, o adevarata aventura pentru agentii imobiliari. Agentii imobilari vor trebui sa stie toate datele despre acea proprietate, spre exemplu, daca se afla langa o sursa de poluare sau de zgomot.

Potrivit unei noi legi, initiata de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), cei care vand case sau apartamente vor fi nevoiti sa se transforme in mici detectivi, relateaza Libertatea.

Nu trebuie sa lipseasca nici informatiile legate de istoricul cladirii sau al terenului, daca in apropiere se organizeaza "manifestari populare periodice" sau daca in zona exista pericol de inundatii sau de surpari.
La acestea se adauga datele concrete legate de istoricul casei si alte posibile dezavantaje ale vecinatatilor.

Astfel, potentialul cumparator trebuie sa fie instiintat daca locuinta, fie apartament la bloc sau casa, se afla langa o linie de tramvai sau daca este construita peste o magistrala de metrou.

"Dupa noua lege, agentul imobiliar trebuie sa stie pana si ce se intampla pe strada, adica ce marsuri pot aparea si daca il vor polua fonic pe viitorul proprietar. Este total aberant, cand stim cu totii ca protestele sunt aprobate de primarii.

In forma sa initiala, actul normativ cuprindea si alte reglementari absurde, dar la unele s-a renuntat in urma discutiilor cu reprezentantii ANPC", a declarat Ruxandra Cleciu, presedinta Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare, pentru sursa citata.

Firmele care... mai mult


Luni, 08 Decembrie 2008, ora 12:21

9 comentarii
Alte articole despre: agenti imobiliari, locuinte, clienti, detalii, Amenzi
Un constantean a obtinut doua si trei stele turistice pentru apartamentele sale

Un constantean a obtinut doua si trei stele turistice pentru apartamentele sale

Apartamentele unui constantean au fost clasificate de catre Asociatia Nationala de Turism (ANT) Constanta la doua si trei stele turistice.

Apartamentele ii apartin bloggerului turistic Razvan Radu, care povesteste ca cei de la ANT Constanta s-au uimit ca a vrut sa-si introduca locuintele in circuitul turistic si nu a preferat evaziunea fiscala.

"Cand m-am dus cu dosarul la Turism, nu stiau unde sa ma incadreze. S-au mirat si ei de mine. Majoritatea prefera sa lucreze la negru, dar eu am vrut sa castig increderea turistilor, care sa fie siguri pe standardele oferite de mine", a adaugat Razvan, care a devenit singurul proprietar de apartamente de inchiriat din Constanta clasificate de Autoritatea Nationala pentru Turism, scrie Gandul in pagina electronica.

Potrivit ANT Constanta, astfel de particulari scrupulosi mai exista (cate unu) doar in Eforie, Costinesti si Neptun. Cu exceptia altor cateva zeci de particulari ce isi platesc darile la stat, restul fac vara evaziune fiscala. mai mult


Joi, 24 Iulie 2008, ora 13:03

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Caz socant: Frati arestati a doua oara pentru canibalism
  2. Razboiul mormintelor la Timisoara: Viceprimarul face, primarul desface
  3. Primaria lui Boc versus poneiul Rocky
  4. Britanicii sunt terorizati: Sobolani mai mari ca pisicile, rezistenti la otrava
  5. In telefonul tau este aur. Cum poate fi extras cu ajutorul ciupercilor
  6. Un istoric uimeste lumea: Evanghelia dupa Luca, dictata de Fecioara Maria?
  7. Incredibilele ciudatenii ale Coreei de Nord
  8. Ministerul Culturii, in lupta cu statuile: "Prea sexoasa" Aretha Tatarescu are sanii cam mari
  9. Ruinele Razboiului Rece: Buncarul-piramida din SUA, care detecta rachetele URSS
  10. Omul care sustine ca ne tragem nu din maimuta, ci din extraterestri