agerpres

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Gafa diplomatica la MAE: Agerpres a gasit vinovatul - cum a fost pedepsit

Gafa diplomatica la MAE: Agerpres a gasit vinovatul - cum a fost pedepsit

Alexandra Stefan, expert in cadrul Agerpres, a fost sanctionata cu reducerea salariului de baza cu 10% timp de 3 luni, fiind considerata responsabila de gafa comisa cu prilejul vizitei ministrului german de Externe, caruia i s-a inmanat o brosura pe coperta careia harta Frantei era acoperita de drapelul Germaniei.

Astfel, Comisia pentru cercetarea si solutionarea abaterilor disciplinare din cadrul Agerpres s-a intrunit miercuri si a decis sanctionarea Alexandrei Stefan, expert in cadrul Biroului Comunicare si Relatii Internationale, a fost sanctionata "intrucat nu si-a indeplinit corespunzator atributiile de serviciu".

"Precizam ca sanctiunea disciplinara aplicata este printre cele mai mari permise de lege", se precizeaza intr-un comunicat remis presei de Agerpres.

Conform sursei citate, Alexandra Stefan a avut in responsabilitate exclusiv partea de tehnoredactare si design ale brosurii, inclusiv ale copertei.

Continutul fotografic, cu exceptia catorva fotografii furnizate de MAE, apartine Agerpres, iar textele in limba romana, ce contineau detalii despre fiecare fotografie, au fost furnizate de agentie catre MAE, fiind traduse in limba germana de minister.

"Discutiile referitoare la realizarea brosurii pentru aniversarea a 135 de ani de relatii diplomatice dintre Romania si Germania au fost initiate de Ministerul Afacerilor Externe, prin doamna Brandusa Predescu. Pe langa acestea, MAE a cerut modificari, inclusiv pe coperta brosurii, referitoare la... mai mult


Miercuri, 11 Martie 2015, ora 17:07

18 comentarii
Aberatia zilei: Ceausescu bantuie Agerpres si relatiile romano-germane

Aberatia zilei: Ceausescu bantuie Agerpres si relatiile romano-germane

Brosura realizata de Agerpres cu ocazia celebrarii a 135 de ani de relatii diplomatice bilaterale intre Romania si Germania are mai multe hibe, nu doar aceea ca pe coperta figureaza harta Frantei acoperita de drapelul Germaniei.

Infiintata in 1889 si condusa in prezent de Alexandru Giboi, fost sef al biroului de presa al PSD, agentia nationala de presa a pus in genunchi, luni, diplomatia romaneasca. AFP, AP, BBC, Der Spiegel au relatat pe larg despre gafa umilitoare comisa de ministrul roman de Externe, care i-a oferit cu seninatate omologului sau german un cadou numai bun de facut bancuri istorice.

Gafa diplomatica la MAE: Ministrul german de Externe a primit o harta a Frantei cu drapelul german (Foto) - UPDATE

Gafa diplomatica - harta Frantei, acoperita cu drapel german: Explicatiile MAE

Toate scuzele oferite ulterior partenerilor germani n-au spalat rusinea, iar cei doi ministri au ras, dar n-a fost rasul lor.

Gafa cu drapelul nemtesc pe harta Frantei, in presa germana: Si n-a fost singura problema

Marti, reprezentantii Agerpres s-au disculpat inca o data si au prezentat public continutul brosurii "Germania-Romania, 135 de ani de relatii diplomatice", un talmes-balmes cu fotografii de arhiva care debuteaza cu dictatorul comunist Nicolae Ceausescu.


Imaginea cea mai veche este din 1970, prin urmare cei 135 de ani de relatii se restrang brusc la doar 45. Rasfoind albumul, impresia generala este aceea de lucru desuet, incropit in pripa, fara pic de... mai mult


Marti, 10 Martie 2015, ora 18:28

5 comentarii
Seful Agerpres se plange de salariile mici: Utilitatea noastra publica nu se poate nega

Seful Agerpres se plange de salariile mici: Utilitatea noastra publica nu se poate nega

Angajatii buni ai Agerpres pleaca din agentia oficiala de stiri a Romaniei pentru ca nu sunt recompensati cu salarii corespunzatoare muncii lor, s-a plans directorul general al acesteia, Alexandru Giboi.

Giboi a declarat, in fata Comisiei pentru cultura si media din Senat, ca aceasta inechitate se regaseste si in cazul TVR sau Radio Romnaia Actualitati, nu numai la Agerpres, si a aparat produsul realizat de jurnalistii agentiei, "a carui utilitate in ce priveste informarea publica nu se poate nega", potrivit EVZ.

"Suntem pusi in situatia de a ne pleca oameni pentru ca nu putem fi competitivi din punct de vedere salarial. Aceasta, de fapt, este marea problema in acest moment", a declarat Alexandru Giboi, care a aratat ca salariul mediu net in Agerpres e de 1926 lei, iar cele mai mici salarii sunt de 610 lei. mai mult


Joi, 16 Ianuarie 2014, ora 19:03

2 comentarii
Schimbarea la fata a Agerpres, cu slogan nou si relansare de site. Cat a costat proiectul

Schimbarea la fata a Agerpres, cu slogan nou si relansare de site. Cat a costat proiectul

Agentia de presa Agerpres are un nou site, un nou logo si un nou slogan, respectiv Actualizeaza lumea. Proiectul ii apartine agentiei Public Advisors si a costat 13.000 de euro, plus TVA.

"Avem un site nou, dar si aplicatii pentru mobil, pentru Android si pentru sistemul iOS. O alta noutate este serviciul video, de productie, preluare, dar si posibilitatea de a face live streaming", a declarat Alexandru Giboi, pentru paginademedia.ro.

De asemenea, in curand va fi implementat un sistem de achizitie si plata online pentru fluxuri de stiri si fotografii, iar noua platforma va permite integrarea Facebook, Twitter, Google + si Youtube, retele "care permit autentificarea sociala, distribuirea usoara a informatiilor de interes si comentarea acestora direct in retelele sociale".

In plus, cititorii se vor bucura si de o platforma video interactiva, care va oferi ilustratii video, live streaming sau flux de stiri video. mai mult


Miercuri, 18 Septembrie 2013, ora 23:03

Agerpres are o noua identitate vizuala

Agerpres are o noua identitate vizuala

Agentia Nationala de Presa Agerpres, are o noua identitate vizuala, noi platforme de comunicare online, precum si un nou slogan: "Actualizeaza lumea".

"Suntem aici din 1889 si avem peste 90 de ani de transmisie live, aceasta insemnand practic ca Agerpres reprezinta istoria Romaniei in stiri. Vrem sa fim si prezentul si viitorul sau, astfel ca ne reinventam astazi pentru a putea sa ne indeplinim cat mai bine scopul de a fi cea mai importanta sursa de informatii corecte, obiective, pentru Romania si pentru restul lumii", a declarat directorul general al Agerpres, Alexandru Giboi.

Noul format al agentiei pastreaza serviciile traditionale - fluxuri de stiri tematice, monitorizare de presa, arhiva de fotografii - si introduce trei noi piloni, se arata intr-un comunicat Agerpres.

Primul este orientarea catre mediul online si adaptarea la tendintele din aceasta zona, motiv pentru care a fost creat un nou website.

Va fi, de asemenea, implementat sistemul de achizitie si plata online pentru fluxuri de stiri si fotografii. In plus, noua platforma online va face posibila integrarea cu cele mai populare retele sociale din Romania, mentioneaza sursa citata.

Imbogatirea zonei multimedia cu o platforma video interactiva este cel de-al doilea punct forte al noului Agerpres. "Cel de-al treilea pilon va fi introducerea conceptului de jurnalist complet. Acesta este redactorul care are cunostinte si pregatire de baza in domeniile foto si video, pentru a putea transmite cu... mai mult


Miercuri, 18 Septembrie 2013, ora 10:20

1 comentariu
Interviul cu "Doamne fereste" daca e condamnat Fenechiu, scos definitv de pe Agerpres

Interviul cu "Doamne fereste" daca e condamnat Fenechiu, scos definitv de pe Agerpres

Interviul cu ministrul demisionar de la Transporturi, Relu Fenechiu, publicat chiar inainte de condamnarea sa la inchisoare, a fost scos definitiv de pe agentia nationala de presa, pe motiv ca nu "nu era in concordanta cu etica jurnalistica si principiile Agerpres".

Agerpres a eliminat interviul cu Relu Fenechiu atat de pe site-ul institutiei, cat si de pe fluxul intern de stiri, anunta agentia nationala de presa intr-un comunicat, citat de Pagina de Media.

De asemenea, a precizat sursa citata, in perioda urmatoare "se va reuni o comisie de disciplina care va evalua situatia creata prin publicarea interviului luat d-lui fost ministru Relu Fenechiu de catre dl Mario Cretu si editat in Redactia de Stiri Interne".

"Am luat aceste decizii pentru ca eu cred cu tarie in misiunea Agentiei Nationale de Presa Agerpres de a informa fara discriminare si cu respectarea deplinei obiectivitati.

Este misiunea pe care mi-am asumat-o in momentul preluarii mandatului de director general al acestei institutii si pe care o doresc respectata, alaturi de toate principiile eticii jurnalistice, de catre toti angajatii si colaboratorii Agerpres", a declarat la randul sau pesedistul Alexandru Giboi, director general Agerpres.

Relu Fenechiu, condamnat la cinci ani de inchisoare - pedeapsa e cu executare

Un interviu cu fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, publicat vineri dimineata, inainte ca acesta sa fie condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare in dosarul... mai mult


Luni, 15 Iulie 2013, ora 13:05

3 comentarii
E oficial: Ponta l-a numit pe seful biroului de presa al PSD director general la Agerpres

E oficial: Ponta l-a numit pe seful biroului de presa al PSD director general la Agerpres

Premierul Victor Ponta a decis, luni, sa il numeasca director general la Agerpres pe Alexandru Ion Giboi, seful Biroului de presa al PSD. Conform legii, Agentia Nationala de Presa Agerpres este o institutie publica autonoma, de interes national, independenta editorial.

"In urma numeroaselor sesizari primite din partea unor asociatii profesionale ale jurnalistilor, nationale si internationale, care acuza abuzurile conducerii Agerpres impotriva angajatilor agentiei, primul-ministru Victor Ponta a hotarat inlocuirea directorului general Ioan Rosca. In cursul acestei zile, primul-ministru Victor Ponta l-a propus pentru functia de director general pe Alexandru Ion Giboi", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com, in care nu se precizeaza care sunt "abuzurile conducerii Agerpres" la care se face referire.

Victor Ponta a negat ca numirea fostul sef al Biroului de Presa al PSD ar reprezenta politizarea Agerpres.

"Am un exemplu extrem de reusit cu Mihai Razvan Ungureanu, fost membru PNL pus la SIE, am luat exemplu cu domnul Melescanu, cred ca oamenii isi pot indeplini atributiile fara a tine cont de apartenentele anterioare", a sustinut premierul.

Conform legii sale de functionare, Agerpres este condusa de un consiliu director, coordonat de un director general cu rang de secretar de stat. Directorul general este propus de premierul Romaniei si numit prin votul Parlamentului, cu avizul comisiilor de specialitate, in sedinta comuna a celor doua Camere, in cel mult 15... mai mult


Luni, 25 Februarie 2013, ora 18:05

2 comentarii
Ponta il vrea pe seful biroului de presa al PSD sa fie director general al Agerpres - surse

Ponta il vrea pe seful biroului de presa al PSD sa fie director general al Agerpres - surse

Seful Biroului de presa al PSD, Alex Giboi, a fost propus in functia de director general al agentiei nationale de presa Agerpres, au declarat, luni, surse social-democrate.

Giboi a fost propus in functia de director general al Agerpres de catre premierul Victor Ponta.

Potrivit legii sale de functionare, Agerpres este condusa de un consiliu director, coordonat de un director general cu rang de secretar de stat.

Directorul general este propus de primul-ministru si numit prin votul Parlamentului, cu avizul comisiilor de specialitate, in sedinta comuna a celor doua Camere, in cel mult 15 zile de la nominalizare. In cazul unui vot negativ, procedura se reia in cel mult 30 de zile.

Durata mandatului directorului general al Agerpres este de 5 ani.

Daca va fi numit de catre Parlament in functia de director general al Agerpres, Alex Giboi il va inlocui la conducerea agentiei nationale de presa pe Ioan Rosca.

Ioan Rosca a fost numit director general al Rompres, in 2001, la propunerea lui Adrian Nastase. In 2003, cand a fost adoptata Legea privind organizarea si functionarea Rompres, el a fost revalidat de Parlament. Potrivit articolului 14, alineatul 3 din Legea nr. 19/ 2003, "durata mandatului directorului general este de 5 ani". In 2010, Legea de functionare a Agerpres a fost modificata, introducandu-se urmatorul alineat: "in situatia in care procedura de numire a directorului general nu este definitivata pana la expirarea mandatului, mandatul directorului... mai mult


Luni, 25 Februarie 2013, ora 15:46

2 comentarii
Madalina Manole, ultimul interviu - o inventie Agerpres

Madalina Manole, ultimul interviu - o inventie Agerpres

Ultimul interviu al Madalinei Manole, difuzat de Agerpres cu cateva ore inainte de moartea artistei, nu este real. Textul in care artista spunea ca este "o artista implinita, o mama si o femeie fericita", este, de fapt, o compilatie de declaratii mai vechi extrase de pe Internet.

Acuzatiile sunt aduse pe site-ul paginademedia.ro, unde se afirma ca surse din Agerpres ar fi recunoscut, neoficial, greseala.

Conform acestora, marti, jurnalistii de la Agerpres ar fi incercat sa realizeze un interviu cu Madalina Manole pe care sa il publice miercuri, cu ocazia zilei de nastere a cantaretei. Cum aceasta nu i-a raspuns la telefon jurnalistului Petronius Craiu, redactorul sef Marina Badulescu a decis sa selecteze declaratii mai vechi sau de pe blogul ei si sa le publice sub titlul de interviu. Obae mai spune ca Marina Badulescu este chiar cea care a facut operatia.

In stirea Agerpres cu titlul "Madalina declara in ultimul interviu acordat AGERPRES ca era fericita", se scrie "In ultimul sau interviu acordat AGERPRES, cu doar o zi inaintea mortii sale, cantareata Madalina Manole marturisea ca este este o persoana fericita. Cateva ore mai tarziu avea sa apara insa informatii privind disparitia sa, cel mai probabil in urma unei sinucideri. 'Sunt o artista implinita, o mama si o femeie fericita. Am fost cea mai fericita mamica de pe pamant in clipa in care mi-am strans puiul in brate", a declarat artista".

Declaratiile au fost preluate de toate posturile de televiziune si de... mai mult


Joi, 15 Iulie 2010, ora 15:27

3 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  2. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  3. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  4. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  5. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  6. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  7. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  8. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  9. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba
  10. Asa arata iepurasii oceanelor (Video)