agrise

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Conferinta Agri-Business pe profit: Finantarea afacerilor din agricultura

Conferinta Agri-Business pe profit: Finantarea afacerilor din agricultura

Conferinta "AGRI-BUSINESS PE PROFIT: Finantarea afacerilor din agricultura" va avea loc pe 15 octombrie, incepand cu orele 09:30, la Hotel Pullman, World Trade Center Bucharest, sala Beijing & Vienna.

In cadrul conferintei vor fi abordate subiecte precum: reformarea Politicii Agricole Comune (PAC) - bani mai multi pentru agricultori, din 2014; produse si servicii de finantare pentru agricultura; platile directe si subventiile din agricultura; microcreditarea pentru investitiile in agricultura; programul national de refacere a sistemului de irigatii; investitiile in fermele familiale; fondul mutual pentru sustinerea sectorului agricol; competitivitatea dupa 2015.

In cadrul conferintei organizate de ziarul BURSA vor sustine prezentari pe aceste subiecte: Daniel Constantin - Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (confirmat) ; Eugen Teodorovici - Ministrul Fondurilor Europene; Daciana Sarbu - Deputat si Membru supleant in Comisia pentru agricultura si dezvoltare rurala in Parlamentul European; Achim Irimescu - Secretar de stat, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (confirmat) ; Robert Rekkers - Director General, Agricover Credit IFN SA (confirmat) ; Laurentiu Baciu - Presedinte, Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR) (confirmat) ; Sorin Minea - Presedinte, Federatia Patronala Romana din Industria Alimentara (Romalimenta) ; Dorel Gheorghe Benu - Director General, Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura (APIA) (confirmat) ;... mai mult


Joi, 03 Octombrie 2013, ora 11:42

Agrisele te ajuta sa-ti recapeti vitalitatea organismului

Agrisele te ajuta sa-ti recapeti vitalitatea organismului

Agrisele sunt niste fructe mici si rosii, uneori si verzi, ale caror efecte curative sunt mentionate de medicina traditionala chineza inca de acum 3.000 de ani.

Au in compozitia lor acizii citric, malic, ideal in acidificarea urinei, si tartric, celuloza, recunoscuta pentru reglarea tractului intestinal, calciu, fier, fosfor, pectine, potasiu, sodiu, substante grase, zaharuri si vitaminele A, B1, B2, C, P.

Agrisele contin de 20 de ori mai multa vitamina C decat portocalele, motiv pentru care sunt recomandate in tratarea afectiunilor intregii familii, de la cel mai mic membru si pana la decanul de varsta.

Agrisele pot trata cu succes afectiunile respiratorii, iar nutrientii din compozitie ajuta la absorbtia vitaminelor, mineralelor si proteinelor din hrana zilnica. In plus, pot fi considerate un adevarat medicament pentru ficat si vezica biliara, avand si importante influente asupra activitatii cardiovasculare.

O cura cu agrise, care nu trebuie sa depaseasca mai mult de 200 de grame pe zi, vreme de doua saptamani, creste puterea de concentrare. Iata de ce elevii si studentii nu ar trebui sa le ocoleasca, mai ales in perioada examenelor.

Agrisele se recomanda, de asemenea, si in curele de slabire, pentru efectul lor tonic, dar au si importante beneficii asupra fertilitatii feminine si protejarii intregului aparat reproducator.

Agrisele mai sunt utilizate in tratarea candidozei cronice si a infectiilor bacteriene si parazitare. Datorita potasiului din... mai mult


Joi, 18 Octombrie 2012, ora 08:11

1 comentariu
Agrisele - cand sa le consumi si cand sa te feresti de ele

Agrisele - cand sa le consumi si cand sa te feresti de ele

Agrisele sunt fructe de toamna, care cresc pe un arbust cu ramuri spinoase, cu flori galbene si ale carui fructe au o culoare rosu aprins.

Acestea sunt pline de vitamina C si reprezinta un bun remediu natural pentru diaree, arata Digherbs. Mai sunt bune pentru infectii bacteriene si parazitare.

Alcaloidul numit berbamina stimuleaza celulele albe din sange si face sistemul imunitar mai puternic.

Agrisele mai sunt utilizate in tratarea candidozei cronice si, cand sunt consumate inainte de masa, ajuta bila, ficatul si vezica biliara.

Din tulpina, radacina si scoarta arbustului se poate face un colorant folosit pe lana si piele, in timp ce unele persoane tin planta pe post de arbust ornamental. In plus, din cauza spinilor, poate fi o bariera in calea hotilor.

De ce sa consumi patrunjel

Nu exagera si nu manca agrise timp de o saptamana incontinuu pentru ca vei avea probleme. Nu uita ca ce e mult, strica. O doza marita poate duce la sangerari nazale, diaree sau varsaturi, dar poate si sa scada tensiunea arteriala.

Simptomele supradozajului includ confuzie, urina cu sange, durere la urinare, dureri de stomac, de spate si febra.

Cand sa eviti usturoiul

Femeile insarcinate nu trebuie sa le consume pentru ca exista riscul de avort spontan. De asemenea, aceasta planta poate interactiona cu antibioticele si anticoagulantele.

E.C. mai mult


Joi, 17 Noiembrie 2011, ora 16:07

1 comentariu
Gitenstein a avertizat Washingtonul ca AGRI ar putea concura cu Nabucco - WikiLeaks

Gitenstein a avertizat Washingtonul ca AGRI ar putea concura cu Nabucco - WikiLeaks

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, a trimis Washingtonului, la 17 februarie 2010, o telegrama diplomatica - dezvaluita de WikiLeaks - in care avertiza ca proiectul AGRI ar putea concura cu Nabucco in ceea ce priveste achizitionarea gazului azer.

Telegrama diplomatica a fost redactata dupa o discutie pe care secretarul de stat in Ministerul Economiei Tudor Serban a avut-o cu un consilier economic al Ambasadei SUA, dupa intoarcerea sa dintr-un turneu in Azerbaidjan si Georgia.

Telegrama nu este clasificata, poarta doar mentiunea "numai pentru uz oficial" si este adresata, printre altii, ambasadorului Richard Morningstar, trimisul special al SUA pentru energie in Eurasia.

In telegrama, Gitenstein mentioneaza ingrijorarea Guvernului roman in legatura cu sansele de reusita ale proiectului Nabucco si spune ca Romania cauta sprijin american pentru initiativa sa AGRI, proiect prin care doreste sa devina un nod energetic regional si sa reduca dependenta energetica a Europei de Rusia.

De asemenea, atrage atentia ca Azerbaidjanul nu si-a luat un angajament scris, asa cum ar fi dorit Romania, in ceea ce priveste preturile si cantitatea de gaz pe care este dispus sa o furnizeze pentru AGRI. In ceea ce priveste partenerul georgian, Romania se teme ca va fi suspus unor "presiuni externe negative", ce i-ar putea slabi angajamentul fata de proiect.

Gitenstein apreciaza in telegrama ca pentru reusita AGRI este esentiala atragerea de investitori privati.

AGRI,... mai mult


Sambata, 27 August 2011, ora 14:06

Declaratia de la Baku, semnata de presedintii AGRI

Declaratia de la Baku, semnata de presedintii AGRI

Presedintii Romaniei, Traian Basescu, Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, si Georgiei, Mihail Saakashvili, si primul-ministru al Ungariei, Viktor Orban, au semnat, marti, "Declaratia de la Baku", prin care se exprima sprijinul politic pentru implementarea proiectului Interconectorului Azerbaidjan - Georgia - Romania - Ungaria (AGRI).

Intr-un comunicat, transmis Agerpes de Administratia Prezidentiala, este reliefat rolul fiecarui stat in acest proiect: Azerbaidjan ca producator de gaze naturale, Georgia ca tara de tranzit, Romania pentru asigurarea accesului direct al gazelor naturale din Azerbaidjan catre Europa, Ungaria ca element de legatura cu piata de gaze central-europeana si capacitatea de inmagazinare a celor doua state membre ale Uniunii Europene.

De asemenea, Declaratia reafirma sustinerea pentru proiectele din cadrul Coridorului Sudic si interesele convergente in domeniul energiei ale semnatarilor si beneficiile reciproce pe care AGRI le poate aduce celor patru state.

"AGRI este un proiect de pionierat in domeniul Gazelor Naturale Lichefiate (LNG) la Marea Neagra si raspunde prioritatii Uniunii Europene privind diversificarea surselor de energie si a rutelor de transport. AGRI valorifica atat resursele naturale ale Azerbaidjanului, cat si pozitiile strategice ale Georgiei, Romaniei si Ungariei, oferind o alternativa pietei de energie din Europa. Proiectul AGRI este un rezultat concret al Parteneriatului Strategic incheiat intre Romania si Republica... mai mult


Marti, 14 Septembrie 2010, ora 22:03

2 comentarii
Basescu: Proiectul AGRI are potentialul de a fi dezvoltat si pe dimensiunea estica

Basescu: Proiectul AGRI are potentialul de a fi dezvoltat si pe dimensiunea estica

Proiectul AGRI (Azerbaidjan - Georgia - Romania Interconnection)are potentialul de a fi dezvoltat si pe dimensiunea estica, prin atragerea si altor furnizori, precum Turkmenistanul, a declarat, marti, la Baku, presedintele Traian Basescu.

"AGRI reuneste: rolul cheie al Republicii Azerbaidjan, ca producator major de hidrocarburi, importanta geostrategica a Georgiei si Romaniei, ca pod de legatura peste Marea Neagra, si valoarea adaugata a Ungariei pentru dezvoltarea dimensiunii vestice a proiectului.

Totodata, proiectul AGRI are potentialul de a fi dezvoltat si pe dimensiunea estica, prin atragerea si a altor furnizori, precum Turkmenistanul", a precizat Traian Basescu, prezent la summitul AGRI de la Baku.

Seful statului a subliniat ca pilonii pe care se fundamenteaza Strategia energetica a Romaniei sunt diversificarea surselor si rutelor de aprovizionare, asigurarea unei dezvoltari sustenabile prin imbunatatirea eficientei energetice si promovarea energiei regenerabile, respectiv promovarea competitivitatii prin liberalizarea pietei energetice.

Traian Basescu a subliniat ca Romania se angajeaza ca, in cel mai scurt timp, Compania de Proiect, care va avea sediul la Bucuresti, sa fie operationala, astfel incat sa poata fi demarat studiul de fezabilitate.

Presedintii Romaniei, Traian Basescu, Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, si Georgiei, Mihail Saakashvili, si premierul Ungariei, Viktor Orban, au avut, marti, la Baku convorbiri oficiale cu prilejul summitului... mai mult


Marti, 14 Septembrie 2010, ora 15:42

5 comentarii
Presedintele Traian Basescu participa la Summit-ului AGRI din Baku

Presedintele Traian Basescu participa la Summit-ului AGRI din Baku

Presedintele Traian Basescu a sosit la Baku, in Republica Azerbaidjan, unde va participa la lucrarile Summit-ului AGRI (Interconectorul Azerbaidjan-Georgia-Romania-Ungaria), care se desfasoara luni si marti.

La Summit participa presedintii Azerbaidjanului, Georgiei si Romaniei si primul-ministru al Ungariei. La finalul reuniunii, cei patru demnitari vor adopta si semna Declaratia de la Baku privind realizarea Interconectorului Azerbaidjan-Georgia-Romania-Ungaria.

Proiectul AGRI valorifica atat resursele naturale ale Azerbaidjanului, cat si pozitiile strategice ale Georgiei, Romaniei si Ungariei, oferind o alternativa pietei de energie din Europa.

Romania, Georgia si Azerbaidjan au semnat, pe 13 aprilie, la Bucuresti, Memorandumul de Intelegere pentru realizarea proiectului AGRI, prin intermediul caruia vor fi transportate gaze naturale din Marea Caspica spre Europa, din Azerbaidjan prin Georgia si Romania, valoarea investitiei fiind estimata intre 2 si 4 miliarde de euro.

Pe 1 septembrie, presedintele Traian Basescu a precizat ca premierul ungar Viktor Orban a acceptat propunerea sa, potrivit careia si Ungaria ar urma sa fie cofondator al proiectului energetic AGRI.

Cu aceasta ocazie, seful statului a dorit sa atraga atentia asupra faptului ca de la semnarea declaratiei pana la punerea in aplicare "e cale lunga", iar proiectul nu poate deveni realitate fara un efort diplomatic consistent.

Traian Basescu a a reiterat ca acest proiect nu este unul concurent... mai mult


Luni, 13 Septembrie 2010, ora 20:44

2 comentarii
Traian Basescu participa la lucrarile Summit-ului AGRI

Traian Basescu participa la lucrarile Summit-ului AGRI

Presedintele Traian Basescu va participa luni si marti la lucrarile Summit-ului AGRI (Interconectorul Azerbaidjan-Georgia-Romania-Ungaria), care va avea loc la Baku, in Republica Azerbaidjan, informeaza Presedintia.

La Summit vor fi prezenti presedintii Azerbaidjanului, Georgiei si Romaniei si prim-ministrul Ungariei.

La finalul reuniunii, cei patru demnitari vor adopta si semna Declaratia de la Baku privind realizarea Interconectorului Azerbaidjan-Georgia-Romania-Ungaria.

Proiectul AGRI valorifica atat resursele naturale ale Azerbaidjanului, cat si pozitiile strategice ale Georgiei, Romaniei si Ungariei, oferind o alternativa pietei de energie din Europa. mai mult


Luni, 13 Septembrie 2010, ora 07:32

1 comentariu
Ungaria se alatura proiectului AGRI, din care face parte si Romania

Ungaria se alatura proiectului AGRI, din care face parte si Romania

Ungaria si-a manifestat disponibilitatea de a participa la proiectul AGRI (Azerbaidjan - Georgia - Romania Interconnector), care vizeaza transportul gazelor lichefiate din Azerbaidjan in Europa prin Georgia si Romania, a declarat vineri fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu.

"In 13-14 septembrie, sefii de stat, adica si Traian Basescu, si premierul Ungariei vor semna, la Baku, o declaratie politica de sustinere a acestui proiect", a declarat Videanu, informeaza Adevarul.

Proiectul AGRI presupune o ruta de transport al gazelor azere in Europa. Gazele vor ajunge din Azerbaidjan la tarmul georgian al Marii Negre, unde sunt lichefiate si incarcate pe vase speciale.

La Constanta va fi construit un terminal de regazeificare, de unde resursele vor fi transportate spre restul Europei prin conductele Arad-Szeged si Giurgiu-Ruse.

Aceasta ruta ar putea fi gata inaintea conductei Nabucco, estimata a fi operationala in 2014. mai mult


Vineri, 03 Septembrie 2010, ora 22:36

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba