ajutoare de caldura

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Sulfina Barbu: Peste un milion de romani primesc ajutoare de incalzire

Sulfina Barbu: Peste un milion de romani primesc ajutoare de incalzire

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a anuntat, marti seara, ca in prezent 1.100.000 de romani beneficiaza de ajutoarele de incalzire pe care le ofera Guvernul.

"Putem spune ca am primit evidentele, partiale, de la primarii si avem inregistrati 1.100.000 de beneficiari. Avem trei tipuri de ajutoare de incalzire, cele pentru sistemul centralizat, la care s-a marit cuantumul, de la 615 la aproximativ 760 de lei, cele pentru cei care se incalzesc individual cu gaze si pentru cei care se incalzesc cu lemne. Estimarile initiale erau de un 1.530.000 de beneficiari, dar pana acum au fost inregistrare 1.100.000 de cereri ", a declarat ministrul Muncii la B1 Tv.

Sulfina Barbu a mai spus ca in aproape toate orasele primarii au hotarat sa dea din banii bugetului local pentru subventia de caldura.

"Primarii trebuie sa vina si ei cu o completare la ajutorul de incalzire, asa a fost construita legea. In marea majoritate a oraselor au hotarat sa acorde. Au alocat aceste fonduri pentru incalzire si pentru subventie la nivel local", a adaugat Sulfina Barbu.

Este oficial - Guvernul a taiat subventia pentru caldura

Guvernul a aprobat, la sfarsitul lunii august, o ordonanta de urgenta prin care a eliminat subventia pentru incalzire.

Astfel, romanii care au un venit de cel putin 786 de lei pe membru de familie nu au mai primit caldura subventionata de la stat, decat in proportie de 5%, iar ajutoarele pentru caldura s-au dus doar la romanii foarte saraci. mai mult


Miercuri, 21 Decembrie 2011, ora 08:38

1 comentariu
Ultima zi de cereri pentru ajutoarele la caldura

Ultima zi de cereri pentru ajutoarele la caldura

Marti este ultima zi in care romanii care se incadreaza in barem pentru a beneficia de ajutoare pentru incalzire mai pot depune cereri pentru a primi bani de la stat.

Reprezentantii locali ai serviciilor de asistenta sociala au anuntat ca cererile pentru ajutorul social la agentul termic, insotite de documentatia necesara, mai pot fi depuse doar in cursul zilei de marti, informeaza Antena 3.

La Targu-Jiu, localnicii aproape ca au blocat caile de acces in primarie pentru ca au lasat treaba pe ultima suta de metri. Autoritatile locale spun ca vor prelungi programul daca va fi nevoie.

Primaria Targu-Jiu a primit 3.800 de cereri pentru ajutorul la plata agentului termic pe care statul il acorda in sezonul rece. Cele mai multe cereri au fost facuta de cetateni care folosesc gazele naturale pentru a se incalzi, respectiv 3.500 de solicitari. Restul cererilor au fost depuse de gorjeni care folosesc lemne pentru incalzirea pe timp de iarna. mai mult


Marti, 25 Octombrie 2011, ora 16:28

Guvernul discuta acordarea ajutoarelor pentru incalzire si Codul Fiscal

Guvernul discuta acordarea ajutoarelor pentru incalzire si Codul Fiscal

Guvernul urmeaza sa adopte in sedinta de miercuri masurile privind acordarea ajutoarelor pentru incalzire catre persoanele defavorizate, in locul subventiilor guvernamentale la energia termica, dar si sa ia decizia finala privind Codul Fiscal si Codul de Procedura Fiscala.

Purtatorul de cuvant al Executivului, Ioana Muntean, a precizat ca Guvernul urmeaza sa se reuneasca miercuri in sedinta, de la ora 15:00, si ca ordonanta privind ajutoarele de incalzire va fi discutata si aprobata.

Surse guvernamentale au declarat ca si in sedinta de guvern de marti s-a discutat pe marginea ajutoarelor la incalzire si nu s-a operat nicio modificare fata de proiectul prezentat de Ministerul Muncii.

In sedinta de luni a Coalitiei de guvernare, ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, a prezentat proiectul de ordonanta de urgenta prin care subventia la termoficare este eliminata, iar in locul ei statul acorda numai persoanelor cu venituri mici un ajutor de incalzire.

Emil Boc, despre subventiile la caldura: Este responsabilitatea primariilor

Tot miercuri, Guvernul va lua decizia finala privind Codul Fiscal si Codul de Procedura Fiscala, acestea fiind discutate marti, intr-o prima lectura, potrivit secretarului de stat in Ministerul Finantelor Publice, Dan Lazar.

Codul Fiscal si Codul de Procedura Fiscala vor fi aprobate in sedinta de miercuri, a spus reprezentantul MFP.

Modificarile propuse de MFP pentru cele doua acte normative vizeaza in principal masuri de largire a... mai mult


Miercuri, 31 August 2011, ora 08:50

Cine sunt consumatorii vulnerabili protejati de stat la iara? - proiect de lege

Cine sunt consumatorii vulnerabili protejati de stat la iara? - proiect de lege

Ministerul Muncii a lansat in dezbatere publica proiectul de Ordonanta de Urgenta privind masurile de protectie sociala in sezonul rece, care stabileste limitele de venit pana la care consumatorii considerati vulnerabili vor putea primi ajutorul lunar pentru incalzire, dar si valoarea acestuia.

Cine este "consumatorul vulnerabil"?

Potrivit proiectului publicat pe site-ul Ministerului Muncii, este definit drept consumator vulnerabil "persoana singura sau familia care, din motive economice, de sanatate, varsta sau de alta natura, nu poate sa-si mentina locuinta in conditii adecvate de temperatura, respectiv la cel putin 21 de grave Celsius si care pentru aceasta necesita interventia din partea autoritatilor administratiei publice prin masuri de sprijin".

Astfel, se arata in proiectul publicat de Ministerul Muncii, consumatorii vulnerabili care utilizeaza pentru incalzirea locuintei energie termica furnizata in sistem centralizat beneficiaza de ajutor lunar pentru incalzirea locuintei acordat din bugetul de stat in situatia in care venitul net mediu lunar pe membru de familie este de pana la 786 de lei in cazul familiilor si 1.082 de lei in cazul persoanei singure.

Totodata, se arata in proiect, autoritatile locale pot acorda consumatorilor vulnerabili, din bugetele locale, ajutoare lunare pentru incalzirea locuintei cu energie termica, in completarea celor de la bugetul de stat.

Cat compenseaza statul?

In acest caz, compensarile acordate de la bugetul de... mai mult


Duminica, 28 August 2011, ora 10:50

Emil Boc a alocat bani pentru caldura

Emil Boc a alocat bani pentru caldura

Premierul interimar, Emil Boc, a declarat miercuri ca in cadrul sedintei de Guvern a alocat bani pentru Asistenta sociala de la Botosani si pentru compensatiile pentru caldura.

"Am fost sesizati cu privire la imposibilitatea platii salariilor catre angajatii de la Protectia copilului din Botosani. Am acordat 5 milioane de lei la Botosani pentru plata salariilor si pentru continuitatea proiectelor la Protectia dreptului copilului si la Asistenta Sociala", a declarat seful Executivului.

Emil Boc a declarat ca a acordat si banii necesari pentru a asigura resursele financiare acordarii de ajutoare de caldura.

"Am asigurat resursele financiare pentru a putea mentine la 615 lei compensatia in vederea acordarii de ajutoare la incalzirea locuintei. Primarii pot sa ia cereri de la cetateni pentru incalzire. Am acordat bani pentru mentinerea exacta a plafonului de anul trecut. Intre 40% si 90% se va face compensarea la caldura in functie de venituri, dar pana la plafonul de 615 lei", a mai declarat Boc. mai mult


Miercuri, 21 Octombrie 2009, ora 22:30

1 comentariu
Alegeri parlamentare - Ajutoare de caldura contra voturi la Constanta

Alegeri parlamentare - Ajutoare de caldura contra voturi la Constanta

Biroul Electoral Judetean de Circumscriptie nr. 14 Constanta a sesizat, duminica, Parchetul de pe langa Curtea de Apel, dupa ce alianta PSD+PC a semnalat ca la o sectie de votare din comuna Valu lui Traian s-ar fi impartit ajutoarele de caldura pentru alegatori.

Loctiitorul BEJ Constanta, judecatorul Lucian Lica, a declarat ca a fost inregistrata o sesizare de la alianta PSD+PC prin care se semnala ca "Trandafir Adriana, loctiitor in biroul electoral al sectiei de votare nr. 506 din comuna Valu lui Traian, in loc sa-si concentreze atentia si disponibilitatea asupra procesului de vot si activitatii sectiei de votare, conform legii, a desfasurat alte activitati nereglementate si interzise de legea 35/3008 din dispozitia primarului PDL Florin Mitroi", informeaza NewsIn.

Reprezentantul BEJ Constanta a precizat ca, in baza sesizarii, ajutoarele de caldura, pentru lemne constand in sume de bani ar fi fost impartite, duminica, intre orele 7:00-9:15, in baza unui tabel nominal, iar la solicitarea reprezentantilor aliantei PSD+PC a fost incetata activitatea de acordare a banilor.

Judecatorul Lucian Lica a precizat ca in urma sesizarii, membrii Biroului Electoral au considerat ca este vorba de eventuale abuzuri in serviciu contra intereselor persoanelor, iar aceasta a fost inaintata Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta pentru efectuarea de cercetari. mai mult


Duminica, 30 Noiembrie 2008, ora 13:37

Primariile de sector primesc cereri pentru ajutoare de caldura

Primariile de sector primesc cereri pentru ajutoare de caldura

Astfel, aproximativ 7.000 de familii si persoane singure din sectorul 2 sunt asteptate la sediile Serviciilor de Asistenta Sociala ale Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului ca sa depuna formularele pentru acordarea ajutoarelor pentru incalzirea locuintei cu gaze naturale.

Primariile de sector ii asteapta pe cei care au dreptul la ajutoare pentru incalzirea locuintei cu gaze naturale sa completeze cererile necesare la sediile Serviciilor de Asistenta Sociala ale Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.

Formularele trebuie sa fie completate individual la serviciile de asistenta sociala in a caror zona teritoriala se afla domiciliul sau resedinta.

Astfel, in sectorul 2 vor beneficia de aceste ajutoare aproximativ 7.000 de familii si persoane singure. In paralel, alte aproximativ 30.000 de familii si persoane singure din sectorul 2 care indeplinesc conditiile de acordare a ajutoarelor pentru incalzirea locuintei cu energie termica in sistem centralizat vor depune formularele completate, individual sau prin asociatiile de proprietari/chiriasi, la furnizorul de energie termica, respectiv Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice Bucuresti, cu sediul in str. Carei nr. 15, dar si la sediile de Asistenta Sociala ale sectorului 2 .

Primaria sectorului 3, prin Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, a distribuit catre furnizorii de energie termica si gaze naturale 27.000 de cereri/declaratii pe... mai mult


Marti, 14 Octombrie 2008, ora 15:10

Alte articole despre: cereri, primarii, ajutor, caldura
Ajutoarele de caldura, doar pentru cei cu venituri mai mici de 700 lei

Ajutoarele de caldura, doar pentru cei cu venituri mai mici de 700 lei

Guvernul intentioneaza sa majoreze plafonul maxim al venitului pe membru de familie, luat in calcul la acordarea subventiei pentru incalzirea cu gaze naturale, cu 85 lei, pana la nivelul de 700 lei, potrivit ministrului Muncii, Paul Pacuraru.

In acest sens, Executivul a majorat saptamana trecuta, imediat dupa ce s-au scumpit gazele, bugetul total alocat acordarii de ajutoare pentru incalzirea locuintelor cu gaze naturale.

Pana in prezent, de aceasta masura beneficiau persoanele singure care au un venit maxim de 615 lei lunar sau familiile unde venitul pe membru de familie nu depaseste aceasta suma.

Cabinetul Tariceanu a luat o decizie similara in luna februarie, atunci cand s-a hotarat ca familiile sau persoanele singure cu un venit lunar sub 155 de lei primeau, in plus, o suta de lei, pentru incalzirea locuintei, iar cele care castiga intre 155 si 210 lei lunar primeau 70 de lei.

Cei cu venitul cuprins intre 210 si 260 de lei primeau 60 de lei, cei cu venitul intre 260 si 310 lei - 45 de lei, iar cei care castiga intre 310 si 355 lei - 30 de lei. Pentru un venit lunar pe membru de familie sau al persoanei singure, cuprins intre 355 si 425 de lei, ajutorul suplimentar era de 25 de lei, iar la un venit lunar intre 425 si 480 de lei - de 20 de lei. Pentru un venit lunar pe membru de familie cuprins intre 480 si 540 de lei, ajutorul suplimentar era stabilit la 15 lei, iar pentru un venit intre 540 si 615 lei, la 10 lei. mai mult


Miercuri, 09 Iulie 2008, ora 19:15

5 comentarii
Alte articole despre: caldura, subventie, ajutor, plafon
Statul a aruncat 4,6 miliarde de euro pe ajutoare de caldura

Statul a aruncat 4,6 miliarde de euro pe ajutoare de caldura

Multi romani prefera sa stea acasa si sa ia ajutor de la stat decat sa lucreze. 20% din populatia ei activa fie nu au serviciu, multumindu-se sa traiasca din ajutoare, fie lucreaza "la negru".

Asa se face ca numai ajutoarele de caldura acordate in perioada 1999-2006 se ridica la peste 4,6 miliarde de euro, potrivit unui calcul al Ligii Asociatiilor de Proprietari "Habitat". Suma este comparabila cu cea necesara construirii Autostrazii Bechtel.

Peste 500.000 de persoane singure si familii din tara noastra primesc venitul minim garantat, iar alte 6 milioane iau ajutor de incalzire de la primarie.

"Acum se dau ajutoare de caldura in bataie de joc, fara a se face anchete sociale. Nimeni nu tine cont de faptul ca un proprietar a carui locuinta valoreaza 150.000 de euro, care are masina la scara si alte bunuri, n-ar trebui sa beneficieze de ajutor", a declarat pentru "Romania libera" Mihai Mereuta, presedintele "Habitat".

In prezent, cei care nu lucreaza, dar nici nu pleaca in strainatate, pot beneficia in principal de venitul minim garantat (173 lei pe luna, in cazul familiilor de doua persoane, 241 lei - pentru trei persoane, 300 lei - pentru patru persoane) si de "decontarea" facturii de caldura - pana la 90% din valoarea acesteia.

"Noi ne-am exprimat in repetate randuri propunerea de a reduce drastic ajutoarele in favoarea unor masuri care sa stimuleze munca. Asa-zisa protectie sociala este o chestiune scandaloasa", a declarat Cristian Parvan, secretar general... mai mult


Miercuri, 28 Mai 2008, ora 08:40

2 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  2. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  3. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  4. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  5. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  6. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  7. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  8. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  9. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba
  10. Asa arata iepurasii oceanelor (Video)