ajutoare sociale

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Au primit alocatii dublate, dar au ramas fara ajutoare sociale

Au primit alocatii dublate, dar au ramas fara ajutoare sociale

Dublarea alocatiei pentru copii a facut ca unele familii nevoiase sa depaseasca plafonul de venit in baza caruia primeau ajutor social. In plus, acestea raman si fara asigurare medicala, si fara ajutoarele primite de la UE.

De exemplu, la primaria Tibana, din judetul Iasi, s-a constatat ca dupa revizuirea listelor cu cei care primesc ajutor social, o parte dintre acestia vor ramane fara. In acest moment, 260 de familii iau intre 60 si 500 de lei pe luna ca ajutor social, informeaza Digi24.

"Avem persoane care pentru 10-15-25 de lei, din cauza maririi alocatiei, risca sa piarda dosarul", a declarat Gheorghe Rotaru, primarul comunei Tibana, pentru sursa citata.

Calculele arata ca cel putin o familie din 10 va ramane fara sprijinul de la stat. In judetul Iasi, aproximativ 8.000 de familii beneficiaza in acest moment de venitul minim garantat.

Parlamentul a adoptat legea care prevede dublarea alocatiilor in urma cu o luna, iar presedintele Klaus Iohannis a promulgat-o chiar de 1 iunie, Ziua Copilului.

Ponta lauda marirea alocatiilor, dar n-a votat-o. Deputatii PSD au fost initial impotriva

Klaus Iohannis a promulgat dublarea alocatiilor pentru copii (Video) mai mult


Vineri, 19 Iunie 2015, ora 19:38

1 comentariu
In timp ce romanii sunt acuzati ca stau pe ajutoare sociale, o britanica a socat intreg Regatul Unit

In timp ce romanii sunt acuzati ca stau pe ajutoare sociale, o britanica a socat intreg Regatul Unit

Imigrantii romani din Marea Britanie au fost prezentati adesea de anumite publicatii drept niste lenesi care traiesc de pe urma ajutoarelor sociale, dar ce a putut face o britanica intrece imaginatia multora.

Femeia si-a socat conationalii prin modul de viata pe care il are desi incaseaza venituri doar din beneficii sociale, conform Daily Mail.

Chery Prudham este o tanara care, la doar 33 de ani, are deja 11 copii si-l asteapta pe al 12-lea. Ea nu se opreste aici, iar al 13-lea copil intentioneaza sa-l conceapa intr-o vacanta de lux in Las Vegas.

Ea a fost surprinsa de jurnalistii britanici alaturi de sotul sau, Rob, dupa o vizita la o agentie de turism, de unde a cumparat un pachet de vacanta catre SUA pentru a-si reinnoi juramintele.

Pana aici nimic anormal, insa jurnalistii britanici au aflat ca Chery Prudham este o abonata a benficiilor sociale, din care incaseaza anual nu mai putin de 39.192 de lire sterline.

Criticile britanicilor la adresa romanilor, spulberate: Imigrantii, un mare beneficiu - studiu

In aceste conditii, britanicii au ramas socati in momentul in care au aflat ca Cheryl planuieste sa cheltuiasca in jur de 10 mii de lire sterline pe vacanta din SUA.

Britanica va purta o rochie de designer ce va costa in jur de 1.000 de lire sterline, va avea o limuzina si planuieste sa sparga bani grei la jocurile de noroc din Las Vegas.

Aceasta nu este insa prima vacanta pe care Cheryl o plateste din banii contribuabililor britanici. Anul... mai mult


Luni, 06 Aprilie 2015, ora 21:25

6 comentarii
Familiile nevoiase, fara ajutoare sociale daca nu isi trimit copiii la scoala - proiect de lege

Familiile nevoiase, fara ajutoare sociale daca nu isi trimit copiii la scoala - proiect de lege

Mai multi deputati propun ca familiilor nevoiase sa le fie sistate ajutoarele sociale daca nu isi trimit copiii la scoala, o initiativa legislativa in acest sens aflandu-se in consultare publica la Senat.

Propunerea legislativa pentru completarea Legii 416/2001 privind venitul minim garantat prevede ca familiile nevoiase care au in intretinere copii de varsta scolara sa poata beneficia de ajutor social doar in conditiile in care copiii frecventeaza fara intrerupere cursurile scolare.

Prin proiect se propune ca inspectoratul scolar sa transmita agentiei teritoriale situatia privind frecventarea cursurilor de catre acesti copii, iar plata ajutorului social sa fie sistata in cazul in care se constata existenta a peste 100 de absente nemotivate pe parcursul unui semestru scolar.

In expunerea de motive, initiatorii mentioneaza ca abandonul scolar a devenit un fenomen social care a capatat proportii ingrijoratoare in ultima perioada, cei mai afectati de acest flagel fiind copiii proveniti din categoriile sociale defavorizate.

Semnatarii proiectului arata ca unul dintre afectele imediate ale abandonului scolar consta in implicarea acestor copii in activitatea infractionala si ca minorii care abandoneaza invatamantul sunt principalele victime ale retelelor de trafic de persoane si ale cersetoriei.

Potrivit acestora, continutul legal al articolului 380 din Codul Penal, care incrimineaza impiedicarea accesului la invatamantului general obligatoriu, nu pare sa fi... mai mult


Joi, 08 Ianuarie 2015, ora 16:52

1 comentariu
Britanicii, radicalizati impotriva imigrantilor: Fara ajutoare sociale timp de trei ani

Britanicii, radicalizati impotriva imigrantilor: Fara ajutoare sociale timp de trei ani

Cei mai multi britanici considera ca imigrantii trebuie sa vorbeasca limba engleza, iar accesul lor la beneficii sociale trebuie sa fie restrictionat, releva rezultatele unui sondaj publicat marti.

De asemenea, este vizibila o "deconectare" intre atitudinea oamenilor politici si opinia cetatenilor cu privire la acest aspect, scrie Daily Mail.

Astfel, 95% din populatia Marii Britanii afirma ca limba engleza constituie un criteriu esential pentru ca un imigrant sa fie considerat britanic, arata rezultatele sondajului British Social Attitudes, realizat de agentia NatCen Social Researchcanul trecut, pe un esantion de 3.000 de persoane.

Primarul Londrei recunoaste: Orasul s-ar prabusi ca Sparta fara imigranti

Trei din patru persoane considera ca trebuie sa te fi nascut in Marea Britanie sau sa fi locuit aici pentru cea mai mare parte a vietii pentru a fi considerat britanic, iar sase din zece persoane vor ca imigrantii din alte tari membre ale Uniunii Europene sa astepte trei ani inainte de a solicita ajutoare sociale.

De asemenea, oamenii politici au contribuit la sentimentul anti-imigratie ca urmare a unei "deconectari in crestere" intre "clasa politica liberala" si opinia publica.

"Exista un apel clar si insistent pentru actiune cu privire la acest aspect din partea unei sectiuni a electoratului, un apel pe care politicienii il ignora, asumandu-si riscuri", au aratat autorii sondajului.

Dintre cei chestionati, 77% vor ca numarul imigrantilor sa scada.... mai mult


Marti, 17 Iunie 2014, ora 23:37

2 comentarii
N-ai platit impozitul? Nu mai primesti ajutoare sociale!

N-ai platit impozitul? Nu mai primesti ajutoare sociale!

De saptamana aceasta, zeci de mii de romani care se bazau pe ajutoarele sociale primite de la stat, dar care nu isi plateau impozitele vor ramane si fara acest venit.

Primariile din toata tara au trimis catre Ministerul Muncii listele cu cei care nu si-au platit impozitele, urmanand ca persoanele aflate pe ele, care fie ca nu au vrut, fie ca nu au avut cum sa isi plateasca aceste taxe, sa ramana fara alocatia de sustinere a familiei, venitul minim garantat sau indemnizatia de crestere a copilului, arata Pro TV.

Deja, din cauza datoriilor neplatite pe anul 2012, se afla in situatia de suspendare a ajutoarelor sociale 10.700 de familii din toata tara, urmanand ca in aceasta saptamana Ministerul Muncii sa actualizeze situatia cu cei care nu au platit impozitele in 2013 si sa procedeze la intreruperea ajutoarelor.

Daca insa cei care vor ramane fara aceste ajutoare fac un efort si reusesc, in termen de 5 luni, sa pateasca restantele, plata ajutoarelor se va relua, inclusiv cu sumele aferente perioadei de suspendare a platilor.

Singurele exceptate vor fi persoanele singure, care au in intretinere copii. mai mult


Luni, 05 Mai 2014, ora 08:37

2 comentarii
Beneficiarii de ajutoare sociale, 60 de zile perioada de gratie la plata datoriilor

Beneficiarii de ajutoare sociale, 60 de zile perioada de gratie la plata datoriilor

Beneficiarii de ajutoare sociale vor avea 60 de zile perioada de gratie la plata taxelor si impozitelor locale, timp in care acestia isi vor primi drepturile, precizeaza Ministerul Muncii, cu referire la flexibilizarea conditiei de achitare a datoriilor, aprobata marti de Camera Deputatilor.

Potrivit sursei citate, in cadrul dezbaterilor parlamentare de marti, referitoare la proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta nr. 124/2011, au fost propuse amendamente cu care Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMPS) a fost de acord.

Unul dintre aceste amendamente vizeaza flexibilizarea conditiei de achitare a impozitelor si taxelor locale.

"Astfel, verificarea se va face doar in cazul familiilor si persoanelor singure care au dreptul stabilit de cel putin 6 luni si vor fi excluse de la aceasta verificare familiile monoparentale. De asemenea, se reglementeaza o perioada de gratie de 60 zile in care se pot plati aceste datorii catre bugetele locale, timp in care beneficiarul isi va primi dreptul", precizeaza MMPS.

Un alt amendament vizeaza stabilirea cuantumului indemnizatiei pentru cresterea copiilor la 85% din media veniturilor nete ale persoanei, cu mentinerea limitelor maxime reglementate in prezent, de 1.200 de lei pentru concediul pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani si 3.400 de lei pentru concediul pana la implinirea de catre copil a varstei de 1 an, potrivit MMPS.

Proiectul de lege are caracter organic. Camera... mai mult


Miercuri, 26 Septembrie 2012, ora 08:58

4 comentarii
Avocatul Poporului ar putea ataca la CCR decizia de taiere a ajutoarelor sociale

Avocatul Poporului ar putea ataca la CCR decizia de taiere a ajutoarelor sociale

Avocatul Poporului, Gheorghe Iancu, a declarat vineri ca ar putea ataca la Curtea Constitutionala (CCR) decizia de taiere a ajutoarelor sociale pentru persoanele care nu isi platesc taxele si impozitele.

Gheorghe Iancu a spus ca analizeaza posibilitatea de a ataca la CCR Hotararea de Guvern prin care se taie ajutoarele celor care nu au platit taxele, pe motiv ca unii cetateni nu au posbilitatea de a plati sumele impuse.

"(...) Constitutia noastra e putin inexacta, putin cam laxa, in sensul ca nu are o prevedere cum este in Constitutia Italiei, conform careia cetatenii contribuie in masura posiblitatilor, la noi exista un text care spune ca cetatenii contribuie la cheltuielile publice si atat", a declarat Gheorghe Iancu, la Antena 3.

Acesta a adaugat ca exista posibilitatea ca realizarea acestor cheltuieli publice sa incalce dreptul la nivel de trai decent, asa cum a fost definit de Curtea Constitutionala.

Gheorghe Iancu a adaugat ca marti va decide daca va ataca la CCR actul si ca, in cazul in care face o contestatie, vrea sa castige cazul.

Hotararea care prevede intreruperea platilor ajutoarelor sociale ar urma sa afecteze peste 73.000 de romani.

L.S. mai mult


Vineri, 02 Martie 2012, ora 18:54

2 comentarii
Rromii cu salbe isi pierd ajutoarele sociale - ce spun regele Cioaba si Madalin Voicu

Rromii cu salbe isi pierd ajutoarele sociale - ce spun regele Cioaba si Madalin Voicu

Rromii care au salbe isi pierd ajutoarele sociale, conform modificarilor legislative operate de Guvern.

Reprezentantii rromilor spun ca masura e nedreapta, deoarece salbele au valoare sentimentala si nu pot fi vandute.

Persoanele care detin obiecte de arta, bijuterii si metale pretioase de peste 100 de grame, blanuri, obiecte de cristal si portelan de mare valoare sau obiecte de colectie nu pot primi prestatii sociale, conform noilor reglementari anuntate de Ministerul Muncii.

La categoria bijuterii intra si banutii de aur din salbele rromilor, care sunt primiti ca mostenire de familie.

Ai bijuterii, tablouri sau blanuri? Adio, asistenta sociala

"Daca au o salbuta de aur inseamna ca sunt bogati? Este o eroare foarte mare, trebuie sa fii in pielea goala ca sa-ti acorde statul roman ajutor?", a spus regele Florin Cioaba, la Romania TV.

"In conditiile in care singura lor avere, indiferent in ce conditii stau, sunt salbele, monezile de aur, asta nu e o marfa vandabila. Salba se da la zestre cand se marita fetele, au o alta destinatie. (...)", a declarat si Madalin Voicu, pentru Ziare.com.

Acesta spune ca problema rromilor este "la fel de acuta ca si problema majoritarilor" si ca statul ar trebui sa stabileasca cine primeste ajutor social, insa nu in functie de salbe.

"Legea este tendentioasa, nu este o lege obiectiva. (...) Salbele se transmit din generatie, nu trebuie vandute. Din moment ce ele nu sunt comercializate, ele nu constituie avere, sunt o... mai mult


Miercuri, 01 Februarie 2012, ora 19:04

53 comentarii
Peste 73.000 de romani raman fara ajutoare sociale pentru ca nu si-au platit impozitele

Peste 73.000 de romani raman fara ajutoare sociale pentru ca nu si-au platit impozitele

Peste 73.000 de beneficiari de ajutoare sociale nu vor mai primi, incepand cu luna februarie, alocatia de sustinere a familiei, venitul minim garantat sau indemnizatia pentru cresterea copilului din cauza ca nu si-au platit impozitele si taxele locale, informeaza, miercuri, Ministerul Muncii.

Potrivit datelor centralizate de Ministerul Muncii, Familiei si Potectiei Sociale (MMFPS), in total sunt inregistrati 715.536 de beneficiari ai alocatiei de sustinere a familiei, venitului minim garantat sau indemnizatiei pentru cresterea copilului.

Rromii care au salbe isi pierd ajutoarele sociale

Dintre acestia, 10,21 la suta au restante la plata impozitelor si taxelor locale. Judetele cu cei mai multi restantieri sunt Mures (23,4 la suta), Dolj (17,12 la suta), Bacau (16,9 la suta), Salaj (16,43 la suta) si Giurgiu (16,18 la suta). In Capitala, 7,92 la suta dintre cei care primeau ajutoare sociale nu si-ai platit impozitele, in cazul acestora plata prestatiilor sociale urmand sa fie suspendata.

Potrivit MMFPS, alocatia de sustinere a familiei a fost suspendata in cazul a 11,65 la suta dintre cei 347.469 de beneficiari, adica 40.463 de restantieri. Venitul minim garantat nu se va mai acorda in 10,84 la suta dintre cele 190.490 de cazuri inregistrate, adica 20.654 de restantieri.

Indemnizatia de crestere a copilului se suspenda pentru 6,71 la suta dintre cei 177.577 de beneficiari, adica 11.921 de rstantieri. Astfel, din februarie vor fi suspendate ajutoarele sociale... mai mult


Miercuri, 01 Februarie 2012, ora 16:23

16 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  2. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  3. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  4. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  5. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  6. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  7. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  8. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  9. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  10. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)