ajutoare sociale

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Noi restrictii pentru imigranti in Marea Britanie: Iata ce s-a decis in legatura cu ajutoarele sociale

Noi restrictii pentru imigranti in Marea Britanie: Iata ce s-a decis in legatura cu ajutoarele sociale

Imigrantii in Marea Britanie vor trebui sa castige 150 de lire pe luna timp de trei saptamani consecutiv inainte sa poata cere ajutoare sociale, a anuntat ministrul britanic pentru Munca si Pensii.

Iain Duncan Smith a decis ca din martie toti imigrantii veniti din Uniunea Europeana sa atinga aceasta stacheta inainte de a capata statutul de muncitor, scrie The Guardian.

Persoanele care au fost clasificate drept "muncitori" de catre Departamentul pentru Munca si Pensii vor fi abia atunci lasati sa ceara ajutoare pentru copii, alocatie de somaj daca isi pierd locul de munca si ajutor pentru cheltuielile casei.

Stacheta de venit va fi setata la nivelul la care in Marea Britanie cetatenii incep sa plateasca asigurare nationala: 149 de lire pe saptamana in 2014 si 153 de lire pe saptamana in ciclul 2014-2015.

Cele 150 de lire sunt echivalentul unui program de lucru de 24 de ore pe saptamana, cu salariul minim. Orice persoana care va castiga sub acest standard si va cere ajutor social, va fi subiect al unei anchete prin care se va verifica daca a muncit cu adevarat, si va exista posibilitatea sa i se respinga statutul de muncitor.

"Ca parte a planului economic pe termen lung al guvernului, am luat masuri ca economia noastra sa produca pentru oamenii care muncesc din greu, respecta regulile si contribuie pentru aceasta tara. Prin aceste reforme ne vom asigura ca sistemul e cinstit, asigura ajutor pentru cei care vor sa munceasca si isi cauta de munca, dar nu va... mai mult


Miercuri, 19 Februarie 2014, ora 17:56

2 comentarii
Romanii din Elvetia nu mai primesc ajutoare sociale

Romanii din Elvetia nu mai primesc ajutoare sociale

Strainii care ajung in Elvetia pentru a cauta un loc de munca nu vor mai putea cere ajutoare sociale, potrivit acordului privind libera circulatie a persoanelor, care nu ofera dreptul general la ajutoare sociale.

Aceasta noua prevedere legala nu va fi insa aplicata uniform in toate cantoanele, a precizat Guvernul elvetian, miercuri, informeaza site-ul elvetian 20min.ch.

Interdictia de a cere ajutoare sociale se va aplica pentru europenii care vor sa se angajeze in Elvetia, dar si pentru rudele acestora, a mai decis Guvernul elvetian.

De asemenea, noua legislatie va stabili in ce cazuri somajul poate duce la pierderea dreptului de a ramane in Elvetia, sub acordul de libera circulatie a persoanelor.

Chiar daca imigratia rezultata in urma liberei circulatii a fost in mare parte pozitiva pentru Elvetia, ea reprezinta de asemenea provocari politice, potrivit Consiliului federal elvetian.

Un prim pachet de masuri in privinta luptei impotriva abuzurilor a fost adoptat in anul 2012. mai mult


Miercuri, 15 Ianuarie 2014, ora 20:26

4 comentarii
Presa britanica incearca sa demonstreze ca romanii vor cere din ce in ce mai multe ajutoare sociale

Presa britanica incearca sa demonstreze ca romanii vor cere din ce in ce mai multe ajutoare sociale

Presa britanica publica in continuare articole care pun imigrantii intr-o lumina proasta. Potrivit unor cifre obtinute de jurnalistii britanici, numarul romanilor care au cerut ajutoare sociale a crescut de la 1.180 la 1.760 in doi ani.

Departamentul pentru Munca si Pensii a confirmat, pentru The Telegraph, ca este vorba despre o crestere de 47% a cererilor de ajutoare din februarie 2011 pana in febriuarie 2013.

"Aceasta crestere este importanta pentru ca poate fi un bun indicator a ceea ce s-ar putea intampla in viitor, acum ca romanii si bulgarii au castigat drepturi depline de a veni in Marea Britanie", se arata in articolul postat pe site-ul publicatiei britanice.

Germania ne asteapta: Romanii nu sunt imigranti ai saraciei

Potrivit noilor reglementari, acum, toti cei care isi cauta un loc de munca in Marea Britanie trebuie sa astepte cel putin trei luni pana sa poata solicita ajutoare sociale. Pana anul acesta, romanii si bulgarii nu puteau aplica pentru asemenea beneficii decat daca venisera in tara pentru slujbe autorizate precum cele de specialisti sau cele din agricultura si puteau demonstra ca au lucrat pe acel post timp de 12 luni.

"Este normal ca imigrantii sa contribuie la bugetul acestei tari si sa nu fie atrasi aici doar de ajutoarele sociale. De aceea, planul economic pe termen lung al guvernului este sa puna la punct o serie de reguli care sa aigure functionarea unui sistem corect, unul care sa ofere sustinere pentru cei care cu adevarat... mai mult


Vineri, 10 Ianuarie 2014, ora 10:50

4 comentarii
Beneficiarii de ajutoare sociale, 60 de zile perioada de gratie la plata datoriilor

Beneficiarii de ajutoare sociale, 60 de zile perioada de gratie la plata datoriilor

Beneficiarii de ajutoare sociale vor avea 60 de zile perioada de gratie la plata taxelor si impozitelor locale, timp in care acestia isi vor primi drepturile, precizeaza Ministerul Muncii, cu referire la flexibilizarea conditiei de achitare a datoriilor, aprobata marti de Camera Deputatilor.

Potrivit sursei citate, in cadrul dezbaterilor parlamentare de marti, referitoare la proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta nr. 124/2011, au fost propuse amendamente cu care Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMPS) a fost de acord.

Unul dintre aceste amendamente vizeaza flexibilizarea conditiei de achitare a impozitelor si taxelor locale.

"Astfel, verificarea se va face doar in cazul familiilor si persoanelor singure care au dreptul stabilit de cel putin 6 luni si vor fi excluse de la aceasta verificare familiile monoparentale. De asemenea, se reglementeaza o perioada de gratie de 60 zile in care se pot plati aceste datorii catre bugetele locale, timp in care beneficiarul isi va primi dreptul", precizeaza MMPS.

Un alt amendament vizeaza stabilirea cuantumului indemnizatiei pentru cresterea copiilor la 85% din media veniturilor nete ale persoanei, cu mentinerea limitelor maxime reglementate in prezent, de 1.200 de lei pentru concediul pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani si 3.400 de lei pentru concediul pana la implinirea de catre copil a varstei de 1 an, potrivit MMPS.

Proiectul de lege are caracter organic. Camera... mai mult


Miercuri, 26 Septembrie 2012, ora 08:58

4 comentarii
Avocatul Poporului ar putea ataca la CCR decizia de taiere a ajutoarelor sociale

Avocatul Poporului ar putea ataca la CCR decizia de taiere a ajutoarelor sociale

Avocatul Poporului, Gheorghe Iancu, a declarat vineri ca ar putea ataca la Curtea Constitutionala (CCR) decizia de taiere a ajutoarelor sociale pentru persoanele care nu isi platesc taxele si impozitele.

Gheorghe Iancu a spus ca analizeaza posibilitatea de a ataca la CCR Hotararea de Guvern prin care se taie ajutoarele celor care nu au platit taxele, pe motiv ca unii cetateni nu au posbilitatea de a plati sumele impuse.

"(...) Constitutia noastra e putin inexacta, putin cam laxa, in sensul ca nu are o prevedere cum este in Constitutia Italiei, conform careia cetatenii contribuie in masura posiblitatilor, la noi exista un text care spune ca cetatenii contribuie la cheltuielile publice si atat", a declarat Gheorghe Iancu, la Antena 3.

Acesta a adaugat ca exista posibilitatea ca realizarea acestor cheltuieli publice sa incalce dreptul la nivel de trai decent, asa cum a fost definit de Curtea Constitutionala.

Gheorghe Iancu a adaugat ca marti va decide daca va ataca la CCR actul si ca, in cazul in care face o contestatie, vrea sa castige cazul.

Hotararea care prevede intreruperea platilor ajutoarelor sociale ar urma sa afecteze peste 73.000 de romani.

L.S. mai mult


Vineri, 02 Martie 2012, ora 18:54

2 comentarii
Rromii cu salbe isi pierd ajutoarele sociale - ce spun regele Cioaba si Madalin Voicu

Rromii cu salbe isi pierd ajutoarele sociale - ce spun regele Cioaba si Madalin Voicu

Rromii care au salbe isi pierd ajutoarele sociale, conform modificarilor legislative operate de Guvern.

Reprezentantii rromilor spun ca masura e nedreapta, deoarece salbele au valoare sentimentala si nu pot fi vandute.

Persoanele care detin obiecte de arta, bijuterii si metale pretioase de peste 100 de grame, blanuri, obiecte de cristal si portelan de mare valoare sau obiecte de colectie nu pot primi prestatii sociale, conform noilor reglementari anuntate de Ministerul Muncii.

La categoria bijuterii intra si banutii de aur din salbele rromilor, care sunt primiti ca mostenire de familie.

Ai bijuterii, tablouri sau blanuri? Adio, asistenta sociala

"Daca au o salbuta de aur inseamna ca sunt bogati? Este o eroare foarte mare, trebuie sa fii in pielea goala ca sa-ti acorde statul roman ajutor?", a spus regele Florin Cioaba, la Romania TV.

"In conditiile in care singura lor avere, indiferent in ce conditii stau, sunt salbele, monezile de aur, asta nu e o marfa vandabila. Salba se da la zestre cand se marita fetele, au o alta destinatie. (...)", a declarat si Madalin Voicu, pentru Ziare.com.

Acesta spune ca problema rromilor este "la fel de acuta ca si problema majoritarilor" si ca statul ar trebui sa stabileasca cine primeste ajutor social, insa nu in functie de salbe.

"Legea este tendentioasa, nu este o lege obiectiva. (...) Salbele se transmit din generatie, nu trebuie vandute. Din moment ce ele nu sunt comercializate, ele nu constituie avere, sunt o... mai mult


Miercuri, 01 Februarie 2012, ora 19:04

53 comentarii
Peste 73.000 de romani raman fara ajutoare sociale pentru ca nu si-au platit impozitele

Peste 73.000 de romani raman fara ajutoare sociale pentru ca nu si-au platit impozitele

Peste 73.000 de beneficiari de ajutoare sociale nu vor mai primi, incepand cu luna februarie, alocatia de sustinere a familiei, venitul minim garantat sau indemnizatia pentru cresterea copilului din cauza ca nu si-au platit impozitele si taxele locale, informeaza, miercuri, Ministerul Muncii.

Potrivit datelor centralizate de Ministerul Muncii, Familiei si Potectiei Sociale (MMFPS), in total sunt inregistrati 715.536 de beneficiari ai alocatiei de sustinere a familiei, venitului minim garantat sau indemnizatiei pentru cresterea copilului.

Rromii care au salbe isi pierd ajutoarele sociale

Dintre acestia, 10,21 la suta au restante la plata impozitelor si taxelor locale. Judetele cu cei mai multi restantieri sunt Mures (23,4 la suta), Dolj (17,12 la suta), Bacau (16,9 la suta), Salaj (16,43 la suta) si Giurgiu (16,18 la suta). In Capitala, 7,92 la suta dintre cei care primeau ajutoare sociale nu si-ai platit impozitele, in cazul acestora plata prestatiilor sociale urmand sa fie suspendata.

Potrivit MMFPS, alocatia de sustinere a familiei a fost suspendata in cazul a 11,65 la suta dintre cei 347.469 de beneficiari, adica 40.463 de restantieri. Venitul minim garantat nu se va mai acorda in 10,84 la suta dintre cele 190.490 de cazuri inregistrate, adica 20.654 de restantieri.

Indemnizatia de crestere a copilului se suspenda pentru 6,71 la suta dintre cei 177.577 de beneficiari, adica 11.921 de rstantieri. Astfel, din februarie vor fi suspendate ajutoarele sociale... mai mult


Miercuri, 01 Februarie 2012, ora 16:23

16 comentarii
Lazaroiu: 63% din ajutoarele sociale ilegale sunt date de primari PSD si PNL (Video)

Lazaroiu: 63% din ajutoarele sociale ilegale sunt date de primari PSD si PNL (Video)

Ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, sustine ca peste 60% din ajutoarele sociale ilegale sunt oferite de primarii PSD si PNL.

"Vestea buna este ca USL are 63%. Vestea proasta e ca acest procent se refera la ajutoare sociale fraudate, acordate de primari USL", a spus demnitarul, ironic, la prezentarea rezultatelor unor controale efectuate de inspectia sociala, informeaza Newsin.

Din cele 63 de procente, PSD ar avea 32%, PNL - 26%, iar PC - 5%. Conform verificarilor efectuate de inspectori, in doar 28% din dosarele false intocmite pentru ajutoare sociale ar fi fost de vina edilii locali ai PDL.

In total, au fost verificate peste 3.900 de dosare si s-au constatat nereguli la peste 1.100 dintre acestea.

Ministrul a prezentat in repetate randuri in ultima vreme diverse statistici care arata ca sunt peste sase milioane de asistati social in Romania, din care 30% nu au cu adevarat probleme, dar iau bani necinstit de la stat, incurajati fiind de autoritatile locale.

Lazaroiu estimeaza 2 milioane de falsi asistati in Romania

Lazaroiu, despre fraude cu certificate medicale: Saracia a devenit un handicap si trebuie platit?

"Ministerul pe care il conduc are ca scop reducerea cheltuielilor cu asistenta sociala - va spun, e un dezmat. Daca nu punem capat, si avem ca scop reducerea cu un punct procentual a cheltuielilor, n-avem nicio sansa (...) Vor continua controalele, Romania e o tara prea saraca sa inventeze saraci. Asta fac primarii, inventeaza saraci ca sa fie... mai mult


Marti, 16 August 2011, ora 15:21

26 comentarii
Legea asistentei sociale: raman 9 ajutoare sociale, din 54

Legea asistentei sociale: raman 9 ajutoare sociale, din 54

Noua lege a asistentei sociale, in forma refacuta, prevede scaderea numarului de categorii de ajutoare sociale, dar si sanctiuni dure pentru cei care refuza un loc de munca.

Legea asistentei sociale prevede ca ajutoarele sociale sa fie acordate numai dupa evaluarea veniturilor monetare realizate de persoane, dar si dupa evaluarea bunurilor si imobilelor detinute si a veniturilor potentiale obtinute prin valorificarea bunurilor imobile, conform proiectului publicat pe pagina de Internet a Ministerului Muncii.

Legea mai prevede ca cele 54 de ajutoare sociale, care in prezent sunt platite de Miisterul Muncii, sa fie regrupate, urmand sa existe mai putine, doar noua tipuri de ajutoare sociale. Legea prevede si facilitati de acces la mediul fizic, informational si comunicational, ajutoare in natura si facilitati fiscale, in functie de situatie, conform unor legi speciale.

Conform legii, in situatia in care persoanele carora li se acorda beneficiile de asistenta socia se incadreaza in munca se intorc la activitatea profesionala sau incep o activitate pe cont propriu, acestea pot beneficia, dupa caz, in conditiile prevazute de legile speciale de majorari ale ajutoarelor sociale sau de prelungirea perioadei de acordare a ajutorului cu maxim 3 luni, din luna incadrarii in munca, dar si de stimulente pentru suplinirea unor servicii sociale.

Refuzul unui loc de munca, al participarii la cursuri de formare/calificare/recalificare sau la alte masuri active prevazute de lege... mai mult


Luni, 09 Mai 2011, ora 22:40

2 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Fotografia zilei: O performanta incredibila
  2. Bazin urias cu apa potabila, golit dupa ce un adolescent a urinat in el
  3. O linie continua in zig-zag pe mijlocul drumului ii irita pe soferi: Cine a facut-o era beat (Video)
  4. Caz socant: Frati arestati a doua oara pentru canibalism
  5. Razboiul mormintelor la Timisoara: Viceprimarul face, primarul desface
  6. Primaria lui Boc versus poneiul Rocky
  7. Britanicii sunt terorizati: Sobolani mai mari ca pisicile, rezistenti la otrava
  8. In telefonul tau este aur. Cum poate fi extras cu ajutorul ciupercilor
  9. Un istoric uimeste lumea: Evanghelia dupa Luca, dictata de Fecioara Maria?
  10. Incredibilele ciudatenii ale Coreei de Nord