ajutoare sociale romania

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Ingrijorare pentru imigrantii romani: Marea Britanie anunta noi restrictii

Ingrijorare pentru imigrantii romani: Marea Britanie anunta noi restrictii

Marea Britanie impune noi restrictii imigrantilor din Uniunea Europeana care vor sa ajunga pe teritoriul sau, prin masuri de reducere a perioadei in care acestia vor putea cere ajutoare sociale.

Nou-venitii vor putea cere ajutoare sociale doar pentru o perioada maxiam de trei luni. Dupa aceea, vor trebui sa faca dovada ca au perspective clare de angajare, potrivit BBC.

Britanicii, radicalizati impotriva imigrantilor: Fara ajutoare sociale timp de trei ani

Masura face parte din planurile prim-ministrului britanic David Cameron, care a vorbit despre "atractia magnetica a sistemului de ajutoare sociale al Marii Britanii".

"Schimbam regulile astfel incat nimeni sa nu vina in aceasta tara si sa se astepte sa primeasca ajutoare de somaj imediat - trebuie sa astepte cel putin trei luni.

Si anuntam azi ca reducem perioada in care oamenii pot cere aceste ajutoare sociale. Europenii puteau cere ajutoare pentru o perioada de maxim sase luni, inainte de a le fi intrerupte, daca nu aveau perspective foarte clare de angajare.

Vom reduce aceasta perioada la trei luni, precizand foarte clar ca nu te poti astepta sa vii in Marea Britanie si sa primesti ceva gratis", a spus David Cameron.

Furie in Marea Britanie: Sute de romani "plimbati" gratis cu avionul pana acasa au revenit imediat

New York Times: Imigrantii romani si bulgari din Marea Britanie se confrunta cu ostilitati

Guvernul britanic a inasprit constant criteriile care trebuie indeplinite de imigrantii... mai mult


Marti, 29 Iulie 2014, ora 13:01

17 comentarii
O noua forma de ajutor social pentru romanii saraci: Ce aduce in plus

O noua forma de ajutor social pentru romanii saraci: Ce aduce in plus

Persoanele cu venituri reduse vor primi, din 2015, o noua forma de ajutor social, care va comasa alte ajutoare sociale si se va adresa unei categorii mai largi de populatie, inclusiv unora dintre cei care in prezent sunt exclusi de la incasarea ajutoarelor sociale din cauza faptului ca detin o serie de active, a declarat miercuri ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea.

"In cadrul parteneriatului cu Banca Mondiala avem si o componenta sociala, a venitului minim de insertie, care, din 2015, va inlocui alte forme de ajutor social, se va adresa unei categorii mai largi de populatie si va fi, de asemenea, un suport financiar mai mare", a explicat Voinea.

El a spus ca, in acest moment, multi dintre cei cu venituri reduse sunt exclusi de la plata ajutorului social pentru ca detin anumite bunuri, cum ar fi un televizor sau o bucata de pamant, iar acestia nu ar trebui sa fie exclusi.

Gafa de milioane de euro la Ministerul Muncii: Ajutoare sociale acordate pe nedrept (Video)

"Deci este un pachet integrat care va evita si abuzurile dar ii va ajuta chiar pe cei care au nevoi sa fie ajutati", a mai spus Voinea.

El a precizat ca discutiile nu sunt finalizate, se deruleaza impreuna cu Ministerul Muncii, iar proiectul va fi pus in dezbatere publica in viitorul apropiat.

Ministrul delegat pentru Buget a participat miercuri la lansarea Strategiei de Parteneriat de Tara 2014 - 2017, care va reprezenta cadrul de cooperare dintre Banca Mondiala si Guvernul Romaniei in... mai mult


Miercuri, 28 Mai 2014, ora 17:03

4 comentarii
Presa britanica incearca sa demonstreze ca romanii vor cere din ce in ce mai multe ajutoare sociale

Presa britanica incearca sa demonstreze ca romanii vor cere din ce in ce mai multe ajutoare sociale

Presa britanica publica in continuare articole care pun imigrantii intr-o lumina proasta. Potrivit unor cifre obtinute de jurnalistii britanici, numarul romanilor care au cerut ajutoare sociale a crescut de la 1.180 la 1.760 in doi ani.

Departamentul pentru Munca si Pensii a confirmat, pentru The Telegraph, ca este vorba despre o crestere de 47% a cererilor de ajutoare din februarie 2011 pana in febriuarie 2013.

"Aceasta crestere este importanta pentru ca poate fi un bun indicator a ceea ce s-ar putea intampla in viitor, acum ca romanii si bulgarii au castigat drepturi depline de a veni in Marea Britanie", se arata in articolul postat pe site-ul publicatiei britanice.

Germania ne asteapta: Romanii nu sunt imigranti ai saraciei

Potrivit noilor reglementari, acum, toti cei care isi cauta un loc de munca in Marea Britanie trebuie sa astepte cel putin trei luni pana sa poata solicita ajutoare sociale. Pana anul acesta, romanii si bulgarii nu puteau aplica pentru asemenea beneficii decat daca venisera in tara pentru slujbe autorizate precum cele de specialisti sau cele din agricultura si puteau demonstra ca au lucrat pe acel post timp de 12 luni.

"Este normal ca imigrantii sa contribuie la bugetul acestei tari si sa nu fie atrasi aici doar de ajutoarele sociale. De aceea, planul economic pe termen lung al guvernului este sa puna la punct o serie de reguli care sa aigure functionarea unui sistem corect, unul care sa ofere sustinere pentru cei care cu adevarat... mai mult


Vineri, 10 Ianuarie 2014, ora 10:50

4 comentarii
Americani saraci si fara adapost - cum traiesc ei, si cum traim noi (Galerie foto)

Americani saraci si fara adapost - cum traiesc ei, si cum traim noi (Galerie foto)

Toti cei care au ajuns in America spun ca viata de acolo este complet diferita de cea din Europa. Americanii traiesc mult mai simplu, castiga mai bine si beneficiaza de o politica sociala consistenta.

Pentru unii imigranti, dar si multi cetateni americani, ajutorul oferit de stat este singura sursa de subzistenta, suficienta uneori pentru a nu-i determina sa munceasca.

Cum traiesc ei si cum traim noi

In SUA, ajutorul social pentru o singura persoana este de 11.490 de dolari pe an, pentru doua persoane este 15.510 dolari, pentru trei 19.530 dolari, iar pentru o familie de patru persoane ajunge, anual, la 23.550 dolari. Este simplu de observat ca venitul american asimilat pragului de saracie, depaseste cu mult venitul mediu al unui salariat roman.

Mai mult, saracii Americii nu platesc impozite pe aceste venituri, in timp ce, la noi, se aplica o cota de impozitare de 16%. Un roman obisnuit cheltuie jumatate din venitul lunar pentru alimente, iar beneficiarul de ajutor social din America primeste hrana gratuit, prin intermediul unui card bancar ce poate fi folosit doar in acest scop.

Incalzirea si electricitatea sunt subventionate de stat. Serviciile medicale sunt gratuite pentru cei considerati saraci, iar calitatea acestora este net superioara celei autohtone. In general, nivelul preturilor din SUA, fie ca vorbim de haine, servicii sau alimente, este mai mic decat in Romania.

Toate aceste exemple nu sunt decat o dovada a relativitatii conceptului de... mai mult


Sambata, 20 Iulie 2013, ora 16:55

119 comentarii
Romania si statul social: Ce cred romanii despre ajutoarele sociale - Studiu IRES

Romania si statul social: Ce cred romanii despre ajutoarele sociale - Studiu IRES

Romanii sprijina masurile guvernamentale pentru asistarea sociala a populatiei si considera ca, in contextul situatiei economice actuale, Guvernul ar trebui sa reduca prestatiile sociale adresate persoanelor cu venituri mari.

Acestea sunt cateva dintre concluziile studiului "Romania si statul social", realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie - IRES pe modelul "European Welfare states after the crisis".

Studiul are ca scop analiza unor atitudini ale cetatenilor privind statul social, precum si privind modificarile care ar trebui aduse politicilor sociale, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Studiul a mai fost realizat in trei tari, care reprezinta cate un model de politici sociale, traditii in guvernanta si traiectorii de reforma: Marea Britanie (anglo-saxon), Franta (continental) si Danemarca (nordic), iar o premisa de la care s-a plecat este aceea ca, in urma crizei financiare si austeritatii fiscale, cetatenii europeni au devenit mai constienti de necesitatea prioritizarii resurselor, de reduceri bugetare si de o potentiala renegociere a contractului social, se arata in comunicatul citat.


Rezultatele studiului pentru Romania arata ca principala reactie pe care ar trebui sa o aiba Guvernul in contextul situatiei economice actuale este aceea de a reduce prestatiile sociale adresate persoanelor cu venituri mai mari (48%), considera respondentii din Romania.

Totodata, romanii sunt cei mai dispusi sa sustina reduceri ale cheltuielilor... mai mult


Miercuri, 15 Mai 2013, ora 18:23

9 comentarii
Parlamentarii britanici vor dezbate blocarea "turismului pentru ajutoare sociale"

Parlamentarii britanici vor dezbate blocarea "turismului pentru ajutoare sociale"

Parlamentarii britanici vor dezbate blocarea "turismului pentru ajutoare sociale", asa cum au numit imigratia romanilor si bulgarilor saraci, anuntata pentru dupa inceputul anului 2014. Masura va veni ca urmare a furiei publice fata de amenintarea unui nou val de imigratie in masa din Uniunea Europeana.

Peste 100.000 de britanici au semnat pana in prezent o petitie online impotriva relaxarii controalelor de la granitele Regatului Unit, in ce ii priveste pe romani si bulgari, noteaza Express.

Numarul este suficient pentru a provoca o dezbatere a Camerei Comunelor, pe aceasta tema, si vine la cateva zile dupa ce Ministrul Muncii si Pensiilor, Iain Duncan Smith, a admis ca afluxul de imigranti ar putea arunca Marea Britanie in criza.

Petitia cerea suspendarea relaxarii restrictiilor pentru inca cinci ani si renegocierea, de catre Guvern, a legilor imigratiei in interiorul Uniunii Europene. Orice petitie cu peste 100.000 de semnaturi trebuie prezentata Camerei Comunelor pentru o posibila dezbatere parlamentara.

Britanicii fac petitie online impotriva imigrantilor romani - zeci de mii de semnaturi

Parlamentarii si activistii au cerut, marti seara, ca ministrii sa ia actiune pentru a proteja Marea Britanie de un nou val de "turisti pentru ajutoare sociale". Totodata, au fost facute apeluri catre Guvern sa "renegocieze legile imigratiei din interiorul Uniunii Europene".

"Aceasta petitie arata ca esecurile unor guverne consecutive in ce priveste politica... mai mult


Miercuri, 13 Martie 2013, ora 14:18

Cersetor in Marea Britanie, print cu vila in Romania

Cersetor in Marea Britanie, print cu vila in Romania

Un barbat care traia din ajutoarele sociale in Marea Britanie isi facuse in Romania o vila luxoasa si avea mai multe masini scumpe.

Ilie Schian, in varsta de 47 de ani, a reusit sa primeasca ajutoare sociale de la statul britanic in valoare de aproape 114.000 de lire sterline, profitand de hibele din sistem si afisand o saracie lucie, relateaza The Sun.

In Romania insa, barbatul cheltuia cu nemiluita banii primiti de la britanici pe case si masini scumpe.

Schian avea legaturi cu banda de traficanti care aduceau copii in Marea Britanie la cersit si a cerut azil sub un nume fals, cerand ajutoare sociale pentru copiii avuti in grija si pentru ca ar fi fost sarac.

Barbatul avea, insa, terenuri in Romania, un BMW, un Audi, motociclete, televizor cu plasma si o casa cu noua camere. mai mult


Duminica, 21 Noiembrie 2010, ora 20:52

31 comentarii
Primesc ajutoare sociale, dar au vile si masini de lux

Primesc ajutoare sociale, dar au vile si masini de lux

In comuna Racovita din judetul Valcea si in localitatea mehedinteana Balacita, unul din doi oameni primeste ajutoare sociale, desi starea materiala a localnicilor este foarte buna.

Chiar daca au vile si masini de lux, acestia insista ca sunt bolnavi. Mai mult, o femeie se roaga ca functionarul sa sufere la fel ca ea. "Numai mie mi-ai taiat socialul, ca-s bolnava. Sa dea Dumnezeu sa tremuri si tu ca mine, uite asa", a spus femeia la Realitatea TV.

Teorizati de scandalul iscat, unii functionari au ales sa isi dea demisia. "Colega, asistenta sociala, isi depune cererea de demisie. Nu este posibil, amenintati, injurati, batjocoriti, nu stim ce sa mai facem cu aceste persoane", a declarat o angajata.

Autoritatile au descoperit ca unii oameni primeau ajutoare sociale, chiar daca ei castigau bani multi in afara tarii.

"Din toate cele 106 dosare controlate, toate 106 prezinta nereguli. Vreau sa va spun ca prejudiciul este de peste un miliard de lei vechi pana la aceasta ora. Ce voi face? Politia, parchet pentru abuz in serviciu primarului pentru fals si uz de fals", a spus prefectul din Mehedinti, Ion Matu.

Catalin Mohora, director coordonator ITM, a precizat ca exista persoane sau familii ajutate de stat care locuiesc in case cu etaj, cu termopane si parcuri auto in curte. mai mult


Luni, 02 August 2010, ora 09:17

4 comentarii
Cati asistati sociali sunt in Romania?

Cati asistati sociali sunt in Romania?

Statul roman a introdus in ultimii ani numeroase ajutoare, in bani sau in produse, care au ajuns, in 2010, sa impovareze bugetul.

In total, statul plateste peste 200 de tipuri de ajutoare sociale unui numar de aproape 7 milioane de beneficiari. Toate acestea costa statul roman peste 700 de milioane de lei lunar, scrie Incont.

Asta inseamna ca, anual, statul cheltuieste aproximativ 8,4 miliarde de lei (2 miliarde de euro) cu alocatiile si ajutoarele sociale. Suma care ar acoperi, de exemplu, gaura de peste 2 miliarde de euro din bugetul de pensii.

Cei mai multi beneficiari de prestatii sociale se regasesc in Bucuresti, peste 400.000 de persoane. Capitala este urmata de judetele Iasi - 278.000 de beneficiari, Suceava - 250.000 si Timis - 248.000.

Interesant este faptul ca un singur beneficiar poate cumula mai multe tipuri de ajutoare sociale, ajungandu-se in acest fel la venituri lunare cu mult peste salariul mediu pe economie. Iata un astfel de exemplu: prin cumularea a cinci indemnizatii de la stat, un beneficiar din Galati primea 5.148 de lei lunar, unul din Cluj - 4.664 de lei, iar altul din Gorj - 4.320 de lei.

Cat despre indemnizatia pentru cresterea copilului, in luna martie peste 193.000 de familii primeau acest ajutor, suma totala alocata apropiindu-se de 190 de milioane de lei. mai mult


Joi, 13 Mai 2010, ora 13:24

13 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Scandal provocat de aparitia lui Michelle Obama fara val in Arabia Saudita (Foto & Video)
  2. Cum ar arata printesele Disney cu parul unei femei obisnuite (Galerie foto)
  3. Inca un gest uimitor de la papa Francisc: "Fiica diavolului", la Vatican
  4. Mumii false la Vatican: Oase noi in bandaje vechi
  5. Securitate made in Romania: S-a suit fara bilet in avion si a facut selfie in cabina pilotului
  6. SUA: Meteorologii cer scuze pentru "furtuna istorica de zapada" care nu a mai venit
  7. Viata in Transnistria, in imagini uimitoare (Galerie foto)
  8. O carte despre un hot de carti, cea mai furata carte in 2014 in Romania
  9. Cascadorie prea periculoasa pentru Cartea Recordurilor, organizata in Romania
  10. O mini-casa de doar 7 metri patrati, construita de cativa studenti la arhitectura (Galerie foto)