ajutoare ue

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Ludovic Orban: Ponta exploateaza electoral saracia, cu cupoane UE. Sa-i fie rusine!

Ludovic Orban: Ponta exploateaza electoral saracia, cu cupoane UE. Sa-i fie rusine!

Vicepresedintele PNL Ludovic Orban l-a acuzat pe premierul Victor Ponta ca se foloseste de ajutoarele acordate de UE persoanelor sarace pentru a-si face campanie electorala. "Sa ii fie rusine!", a spus Orban.

Intr-o conferinta de presa tinuta, vineri, la sediul ACL, Ludovic Orban i-a acuzat pe primarii PSD ca le-au spus romanilor "cu subiect si predicat" faptul ca cetatenii aflati sub pragul saraciei vor primi cupoanele pentru ajutoarele UE "numai daca Ponta iese presedinte".

"O asemenea dovada de cinism din partea Guvernului nu a existat in istoria campaniilor electorale. UE nu a instituit acest fond de ajutorare a persoanelor defavorizate pentru a-i crea avantaje electorale lui Victor Ponta, pentru a ajuta vreun partid politic din UE. In nicio tara europeana, niciun guvern si niciun partid politic nu incearca sa obtina foloase necuvenite electorale de pe urma acordarii acestor ajutoare.

Pana acum, ele se acordau de catre primarii. Prefecturile si consiliile judetene erau cele care se ocupau, verificau distribuirea ajutoarelor. Niciodata nu s-a trimis prin Posta Romana un astfel de cupon", a declarat Ludovic Orban.

Vicepresedintele PNL le-a transmis un mesaj si premierului Victor Ponta si alegatorilor.

"Sa ii fie rusine lui Victor Ponta ca incearca sa obtina voturi exploatand saracia cetatenilor romani, care sunt tinuti in aceasta saracie in primul rand de baronii care conduc judetele, care sunt polul saraciei in Romania!

Le transmit concetatenilor mei... mai mult


Vineri, 07 Noiembrie 2014, ora 12:22

9 comentarii
Rechizite scolare din fonduri UE - cine beneficiaza

Rechizite scolare din fonduri UE - cine beneficiaza

Romania beneficiaza, in perioada 2014-2020, de fonduri europene de 442,5 mil.euro pentru ajutorarea persoanelor dezavantajate, acestea urmand sa primeasca, pe langa pachete cu alimente de baza, si rechizite scolare, care vor fi eliberate in baza unor cupoane pe care beneficiarii le vor primi acasa.

Ministerul Fondurilor Europene informeaza, luni, ca a trimis oficial Comisiei Europene (CE) Programul Operational Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014-2020, prin sistemul informatic de comunicare - Structural Funds Communication (SFC), in 13 septembrie.

Prin acest program vor fi distribuite alimente si asistenta de baza celor mai dezavantajate persoane din Romania, fiind introdus si un pachet de rechizite scolare, pentru incurajarea frecventei scolare, ceea ce ar duce, indirect, la incluziunea sociala a copiilor.

Pentru acordarea acestor ajutoare, Romania beneficiaza de fonduri europene in valoare de 442,5 milioane de euro, conform Acordului de Parteneriat 2014-2020, aprobat de Comisia Europeana in 6 august 2014.

"Programul va fi finantat din fonduri UE si de la bugetul de stat in proportie de 85%, respectiv 15%. Alocarile financiare pentru Romania in preturi curente sunt de 442.562.008 euro. Contributia de la bugetul de stat este de 78.099.178 euro", se arata in documentul trimis pentru aprobare.

In documentul transmis CE se arata ca suma alocata Romaniei in perioada 2014-2020 este de doua ori mai mare decat cea din 2007-2013, cand Uniunea Europeana a alocat... mai mult


Luni, 15 Septembrie 2014, ora 17:40

1 comentariu
Vasluienii au ramas fara alimente de la UE - le-au furat hotii

Vasluienii au ramas fara alimente de la UE - le-au furat hotii

Depozitul Primariei Vaslui in care sunt pastrate alimentele de la Uniuniea Europena pentru familiile defavorizate a fost spart de hoti, iar mai multe produse au fost furate.

Politistii vasluieni au deschis o ancheta pentru prinderea autorilor, transmite Mediafax.

Primele cercetari arata ca hotii au taiat gardul din jurul depozitului, au spart lacatul usii de acces si au patruns in interior. In acel moment s-a declansat sistemul de alarma, iar un echipaj care se ocupa de paza depozitului a sosit in scurt timp la locul furtului.

Ajutoare UE uitate in depozite. Zeci de tone de alimente lasate sa se strice

"Persoanele care au intrat in incinta depozitului au reusit sa sustraga, pana la sosirea echipajului firmei de paza, doi saci cu zahar, faina, miere de albine si paste fainoase.

In urma apelului reprezentantului firmei de paza, politistii care s-au deplasat in zona au declansat o ancheta pentru identificarea autorilor furtului", a afirmat Mihaela Straub, purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Vaslui. mai mult


Marti, 25 Martie 2014, ora 08:22

2 comentarii
Ajutoare UE uitate in depozite. Zeci de tone de alimente lasate sa se strice

Ajutoare UE uitate in depozite. Zeci de tone de alimente lasate sa se strice

Zeci de tone de produse alimentare primite ca ajutor de la Uniunea Europeana pentru categorii defavorizate risca sa se strice in depozitele directiilor de servicii sociale. Multi dintre beneficiarii ajutorului european nu au venit sa-si ridice pachetul.

Daca aceste ajutoare nu vor fi distribuite pana in februarie anul viitor, pachetele vor fi returnate furnizorului, transmite Digi24.

In judetul Brasov, doar 900 dintre cele 7.000 de persoane care ar trebui sa primeasca astfel de pachete au venit sa ridice alimentele de la Uniunea Europeana. Totusi, o parte dintre cei inscrisi la aceste ajutoare sunt persoane cu handicap si ar trebui ca pachetele sa le fie livrate acasa sau sa fie ridicate de rude sau intretinator.

Miere contrafacuta, printre ajutoarele UE - 6 tone, retrase din depozite

Si in Covasna, dintre cei 4.000 de beneficiari, peste 1.000 inca nu si-au ridicat alimentele.

In acest an, ajutorul de la UE consta in 18 kilograme de faina alba, 9 kilograme de malai, 3 kilograme de zahar, 6 litri de ulei de floarea soarelui, doua cutii de legume si zacusca si cateva cutii de conserve de carne.

Beneficiarii ajutoarelor alimentare din partea Uniunii Europene sunt pensionarii cu pensii cumulate de 400 de lei pe luna, adultii si copiii cu handicap grav, somerii si familiile sau persoanele singure cu venit minim garantat. mai mult


Marti, 10 Decembrie 2013, ora 16:49

3 comentarii
Miere contrafacuta, printre ajutoarele UE - 6 tone, retrase din depozite

Miere contrafacuta, printre ajutoarele UE - 6 tone, retrase din depozite

Sase tone de miere au fost retrase din depozite, luni, in urma unor controale la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), existand suspiciuni ca aceasta ar fi contafacuta.

Este vorba despre mierea care se regasea printre ajutoarele Uniunii Europene pentru persoanele defavorizate, alaturi de alte alimente precum zacusca, zahar, faina, paste fainoase, ulei si altele, potrivit Digi 24.

Astfel, mierea nu ar fi ajuns la populatie, ci numai la persoanele inscrise pe listele de ajutor social din partea UE. Aporoximativ un milion de oameni sunt inregistrati pentru a beneficia de aceste ajutoare, care sunt distribuite, in aceasta perioada, in mai multe orase din Romania.

Constanta: Sute de oameni se imping pentru ajutoarele UE (Video)

Programul PEAD 2013 se adreseaza urmatoarelor categorii de persoane: familii si persoane singure care au dreptul la un venit minim garantat acordat in baza Legii nr. 416/2001, persoanele cu handicap grav si accentuat, adulti si copii neinstitutionalizati, luptatori in Revolutia din decembrie 1989 si urmasii eroilor martiri. Ultimele doua categorii de persoane primesc ajutoarele gratuite de la UE cu conditia sa aiba venituri mai mici de 400 de lei.

Fiecare beneficiarii acestui program primeste gratuit de la UE urmatoarele produse: 30 kg de faina, 20 kg de malai, 1 kg de paste fainoase, 7 litri de ulei, 4 kg de zahar, 3 cutii de rosii in suc propriu, 3 cutii de zacusca, 4 cutii de conserva carne de porc si 2 borcane de... mai mult


Luni, 14 Octombrie 2013, ora 11:37

4 comentarii
Romani ramasi fara uleiul si faina de la UE din cauza unei firme din Bulgaria

Romani ramasi fara uleiul si faina de la UE din cauza unei firme din Bulgaria

Numeroase persoane defavorizate nu mai pot beneficia de ajutoarele trimise de Uniunea Europeana sub forma de ulei si faina din cauza unei firme din Bulgaria, care nu si-a respectat contractele cu statul roman.

"In acest moment, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a transmis notificarile de reziliere a contractelor la furnizor in care s-au stabilit si cuantumul penalitatilor pentru partile din contracte care nu s-au realizat", precizeaza reprezentantii APIA, intr-un comunicat citat de Mediafax.

De asemenea, situatia rezilierii contractelor a fost comunicata Comisiei Europene, in vederea refolosirii fondurilor comunitare neutilizate aferente acestor contracte.

In comunicat se precizeaza ca Romania a beneficiat in anul 2012 de fonduri comunitare de 60,7 milioane de euro, pentru furnizare si distributie fiind stabilite urmatoarele produse: faina, malai, orez, zahar, paste fainoase, biscuiti, ulei, mazare verde in saramura, bulion, rosii in bulion si fasole uscata.

APIA precizeaza ca au fost incheiate 11 contracte, cu sase agenti economici, pentru cantitatile de alimente de furnizat, iar doua dintre contacte, pentru faina si ulei, incheiate cu Viem Corporation Eood-BG, nu au mai fost respectate.

Viem Corporation Eood-BG trebuia sa asigure faina si ulei pentru persoanele defavorizate, valoarea contractelor fiind de 6,60 milioane de euro, respectiv 20,03 milioane de euro.

Cele doua contracte au fost incheiate in data de 22.06.2012,... mai mult


Sambata, 19 Ianuarie 2013, ora 23:19

4 comentarii
Ajutoare de la UE pentru bucurestenii saraci

Ajutoare de la UE pentru bucurestenii saraci

Peste 140.000 de bucuresteni vor primi ajutoare alimentare, din stocurile Uniunii Europene, incepand de luni.

Printre cei care vor beneficia de ajutoare se numara pensionarii cu pensii mai mici de 400 de lei, somerii, precum si persoanele cu handicap grav, anunta Romania Tv.

Alimentele pe care le vor primi bucurestenii cu venituri mici sunt, printre altele, zahar, ulei, rosii in bulion, conserve cu mazare, faina sau malai.

Locuitorii sectoarelor 1, 2 si 6 vor ridica ajutoarele de pe Calea Grivitei nr. 216, in timp ce pensionarii, somerii si cei cu salarii mici din sectoarele 3, 4 si 5 vor merge pe strada Theodor Pallady nr. 64.

Cei care nu se pot deplasa pot suna la Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, la numarul de telefon 0800.821.218, pentru a primi ajutoarele acasa. mai mult


Luni, 22 Octombrie 2012, ora 10:55

2 comentarii
Ministrii Agriculturii din UE au deblocat ajutoarele pentru persoanele defavorizate

Ministrii Agriculturii din UE au deblocat ajutoarele pentru persoanele defavorizate

Consiliul ministrilor agriculturii, care a avut loc luni, la Bruxelles, a decis deblocarea programului de distribuire a produselor alimentare catre persoanele cele mai defavorizate pentru anii 2012 si 2013.

"Sunt foarte bucuros ca statele membre au deblocat programul de distribuire a produselor alimentare catre persoanele cele mai defavorizate pentru anii 2012 si 2013. Am cerut deja directiei mele generale sa se mobilizeze si sa ia toate masurile pentru a asigura continuitatea programului in aceasta iarna.

Asa cum a demonstrat-o in aceste ultime saptamani, Comisia Europeana vrea sa ramana un partener de incredere al organizatiilor caritabile", a declarat comisarul european pentru Agricultura, Dacian Ciolos, in cadrul unui comunicat remis Ziare.com.

Programul european de distribuire a produselor alimentare catre persoanele cele mai defavorizate (PEAD) este una din principalele surse de aprovizionare ale organizatiilor caritabile europene.

De exemplu, 51% din produsele distribuite in 2010 de Federatia Europeana a Bancilor de Alimente au venit din PEAD. In fiecare an, mai mult de 18 milioane de persoane din 20 de state membre ale Uniunii Europene beneficiaza de ajutoarele alimentare distribuite in cadrul acestui program.

In Romania, in 2010, au beneficiat de acest program peste 2 800 000 de persoane - pensionari, persoane fara venituri sau cu venituri foarte mici, persoane cu handicap.

In urma deciziei Curtii de Justitie din 13 aprilie 2011 care a declarat... mai mult


Luni, 14 Noiembrie 2011, ora 23:20

Constanta: Sute de oameni se imping pentru ajutoarele UE (Video)

Constanta: Sute de oameni se imping pentru ajutoarele UE (Video)

Peste 450 de pensionari se imbulzesc la coada, in municipiul Constanta, pentru a primi ajutoare de la Uniunea Europeana.

Oamenii asteapta pachete in care se gasesc, printre altele, 14 kilograme de faina, dar si biscuiti, zahar sau ulei.

Multi dintre ei se tem ca nu vor mai apuca sa ia ajutoare, in ciuda faptului ca s-au asezat la coada inca de azi noapte. Ei sunt disperati, nervosi si spun ca au neaparata nevoie de aceste alimente, din cauza ca au venituri foarte mici. Reporterii de la Realitatea TV estimeaza ca nu toti vor reusi sa ia pachetele azi si se vor aseza din nou la coada seara, de la ora 8.

Pensionarii au mai stat la coada pentru alta transa de ajutoare de la UE si miercuri, 3 noiembrie. Atunci, cantitatea oferita a fost mai mica, dar s-au oferit, printre altele, si carne de pui.

Saracii din Constanta mai primesc ajutoare si de la Primaria Constanta. Edilul Radu Mazare declara ca "UE a invata de la mine sa dea ajutoare".

mai mult


Luni, 08 Noiembrie 2010, ora 11:34

2 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba