ajutor social

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Imigrant prins la furat in Marea Britanie, sfatuit de judecator sa ceara ajutor social

Imigrant prins la furat in Marea Britanie, sfatuit de judecator sa ceara ajutor social

Un imigrant fara loc de munca, care a fost prins furand din magazine in mai multe randuri, in primele luni dupa ce a ajuns in Marea Britanie, a primit un sfat neobisnuit de la un judecator.

Polonezul Dawid Pomalecki, in varsta de 20 de ani, a inceput sa fure parfumuri imediat dupa ce a ajuns in Marea Britanie, in luna octombrie a anului trecut, scrie Express.

La cateva saptamani dupa ce a ajuns in Nottingham, a fost arestat pentru ca a furat parfumuri in valoare de 144 de lire sterline. A fost eliberat conditionat, dar a doua zi a inceput din nou sa fure parfumuri, din mai multe magazine specializate.

A fost din nou arestat, dar judecatorul l-a eliberat, joi, dupa ce tanarul si-a recunoscut faptele.

Pomalecki, care nu vorbeste deloc engleza, a fost condamnat la 60 de ore de munca in folosul comunitatii.

"Data viitoare ajungi la inchisoare. Trebuie sa te opresti, da? Intreaba si tu despre ajutoarele sociale sau altceva, dar nu mai fura", i-a spus judecatorul. mai mult


Sambata, 03 Ianuarie 2015, ora 21:18

4 comentarii
O noua forma de ajutor social pentru romanii saraci: Ce aduce in plus

O noua forma de ajutor social pentru romanii saraci: Ce aduce in plus

Persoanele cu venituri reduse vor primi, din 2015, o noua forma de ajutor social, care va comasa alte ajutoare sociale si se va adresa unei categorii mai largi de populatie, inclusiv unora dintre cei care in prezent sunt exclusi de la incasarea ajutoarelor sociale din cauza faptului ca detin o serie de active, a declarat miercuri ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea.

"In cadrul parteneriatului cu Banca Mondiala avem si o componenta sociala, a venitului minim de insertie, care, din 2015, va inlocui alte forme de ajutor social, se va adresa unei categorii mai largi de populatie si va fi, de asemenea, un suport financiar mai mare", a explicat Voinea.

El a spus ca, in acest moment, multi dintre cei cu venituri reduse sunt exclusi de la plata ajutorului social pentru ca detin anumite bunuri, cum ar fi un televizor sau o bucata de pamant, iar acestia nu ar trebui sa fie exclusi.

Gafa de milioane de euro la Ministerul Muncii: Ajutoare sociale acordate pe nedrept (Video)

"Deci este un pachet integrat care va evita si abuzurile dar ii va ajuta chiar pe cei care au nevoi sa fie ajutati", a mai spus Voinea.

El a precizat ca discutiile nu sunt finalizate, se deruleaza impreuna cu Ministerul Muncii, iar proiectul va fi pus in dezbatere publica in viitorul apropiat.

Ministrul delegat pentru Buget a participat miercuri la lansarea Strategiei de Parteneriat de Tara 2014 - 2017, care va reprezenta cadrul de cooperare dintre Banca Mondiala si Guvernul Romaniei in... mai mult


Miercuri, 28 Mai 2014, ora 17:03

4 comentarii
Ponta confirma: Venitul minim si ajutorul social se majoreaza de la 1 iulie

Ponta confirma: Venitul minim si ajutorul social se majoreaza de la 1 iulie

Venitul mimin va creste cu 13 procente, iar alocatia pentru intretinerea familiei se va majora cu 30 la suta, incepand de la 1 iulie, a anuntat premierul Victor Ponta, joi seara, intr-o conferinta de presa dupa intalnirea cu presedintele Bancii Mondiale.

De asemenea, va creste si alocatia sociala, in doua etape, prima tot de la 1 iulie. Majorarile au loc pe fondul cresterii preturilor, mai ales la energie, potrivit premierului.

Masurile fac parte dintr-un proiect de ordonanta de urgenta pus in dezbatere publica in luna februarie de catre Ministerul Muncii, prin care a fost propusa reglementarea masurilor speciale pentru beneficiarii ajutoarelor sociale, pe fondul cresterii pretului la curent electric si gaze.

"Sunt foarte bucuros ca 2013 gaseaste Romania ca o tara stabila, predictibila, cu crestere economica satisfactoare in raport cu media Europei, dar o tara care are nevoie inca de modernizare si echilibru social", a precizat Ponta, in urma intalnirii cu Jim Yong Kim, presedintele Bancii Mondiale, aflat intr-o vizita in Romania.

Recent, Banca Mondiala a acordat Romaniei un imprumut de 70 de milioane de euro, precum si consiliere, in vederea reformarii Administratiei Financiare.

"Acordul privind ANAF, in valoare de 70 de milioane de euro, cu o dobanda de sub 1%, sper sa aiba drept rezultat un sistem fiscal romanesc mult mai performant, mai prietenos cu companiile care isi platesc taxele si mult mai dur in combarea evaziunii fiscale", a precizat premierul.... mai mult


Joi, 09 Mai 2013, ora 20:45

12 comentarii
Ajutorul social acordat veteranilor si vaduvelor de razboi, majorat

Ajutorul social acordat veteranilor si vaduvelor de razboi, majorat

Executivul a decis marti, prin hotarare de guvern, sa majoreze cu 30 de lei ajutorul social anual acordat veteranilor de razboi si vaduvelor de razboi, a anuntat purtatorul de cuvant Andrei Zaharescu.

El a mai spus ca de aceasta masura vor beneficia peste 36.000 de persoane.

Executivul a aprobat o hotarare prin care se majoreaza de la 200 la 230 de lei cuantumul ajutorului anual pentru acoperirea unei parti din costul chiriei, energiei electrice si energiei termice pentru nevoi casnice.

Beneficiarii acestui ajutor sunt veteranii de razboi, vaduvele de razboi, precum si accidentatii de razboi in afara serviciului ordonat.

Andrei Zaharescu a precizat ca "aceasta majorare este motivata de cresterile de preturi la marfurile nealimentare si la servicii in 2012 fata de 2011".

Reprezentantul Guvernului a adaugat ca beneficiari sunt 36.836 de persoane, din care 34.975 platite de ministerul Muncii, 957 persoane platite de MApN, 902 persoane platite de MAI si doua persoane platite de SRI.

In context, Zaharescu a spus ca in sedinta de guvern nu s-a discutat nimic despre acordarea ajutorului de incalzire pentru alte categorii sociale. mai mult


Marti, 04 Decembrie 2012, ora 16:54

1 comentariu
Munca in folosul comunitatii pentru ajutorul social, in Portugalia

Munca in folosul comunitatii pentru ajutorul social, in Portugalia

Portughezii care primesc ajutor social trebuie sa activeze in folosul societatii, in schimb, a declarat ministrul Solidaritatii Sociale de la Lisabona, Pedro Mota Soares. Astfel, cei care vor refuza sa procedeze astfel, vor pierde ajutorul.

Prin urmare, beneficiarii acestui ajutor trebuie sa presteze 15 ore de munca in folosul comunitatii saptamanal. Munca poate insemna, conform econstrum.info, curatenia in gradinile publice, ajutorul in renovarea institutiilor publice, implicare in organizarea evenimentelor culturale si sportive.

Nu mai putin de 390.000 de portughezi sunt someri. Acestia primesc, in medie, 92 de euro pe luna.

mai mult


Vineri, 24 August 2012, ora 23:08

1 comentariu
A castigat un milion de dolari, dar a primit si ajutor social

A castigat un milion de dolari, dar a primit si ajutor social

O femeie din Statele Unite a castigat la loterie un milion de dolari, dar nu a renuntat la ajutorul social pe care il primea din partea statului.

Amanda Clayton, din Michigan (SUA), primea lunar aproximativ 2.00 de dolari din partea statului american ca o compensare pentru lipsa veniturilor, scrie inquisitr.com. Autoritatile au oprit livrarea ajutorului social in momentul in care au constatat ca ea nu mai era eligibila.

Femeia a cheltuit rapid foarte multi bani din suma ramasa de la loterie, dupa achitarea taxelor, cumparandu-si o casa si o masina. Ea a continuat sa primeasca ajutorul social, deoarece a considerat ca nu mai putea face fata cheltuielilor. Aceasta a cheltuit atat de mult, incat nu a mai stiut ce sa faca pentru a se descurca in continuare.

Amanda a spus ca are nevoie de bani, caci detine doua case, nu are nici un venit si, in plus, nu are loc de munca. Un alt mare castigator la loterie, tot din Michigan, a procedat la fel. In 2010, o alta persoana a luat un premiu de 2 milioane de dolari si a primit in continuare bani de la stat.

Acum, Amanda Clayton ar putea avea probleme cu legea, deoarece a fost ajutata financiar de stat fara a indeplini conditiile necesare. mai mult


Vineri, 09 Martie 2012, ora 00:33

5 comentarii
Ai laptop sau 6 porci? Adio, ajutor social - vezi lista bunurilor interzise

Ai laptop sau 6 porci? Adio, ajutor social - vezi lista bunurilor interzise

Persoanele care au masini si laptopuri nu vor putea primi ajutoare sociale, insa vor putea fi acceptate cererile celor care au PC-uri sau biciclete, se arata in proiectul de lege propus spre dezbatere publica de Ministerul Muncii.

Ministerul Muncii a realizat o lista cu bunurile permise in cazul celor care cer venit minim garantat si o lista cu bunuri care ii descalifica pe cei care cer ajutor social. Se precizeaza ca orice persoana sau familie care detine un singur bun ce nu este de stricta necesitate nu mai primeste ajutor social, conform proiectului publicat pe site-ul Ministerului.

Astfel, cei care detin cladiri sau spatii in afara locuintei in care traiesc, case de vacanta, piscine sau saune nu pot primi venitul minim garantat.

Nu sunt permise nici laptopurile, camerele video, combine audio-video, orice fel de autovehicule (inclusiv scutere, motorete sau rulote), iahturi, salupe sau barci cu motor, dar si diverse utilaje pentru prelucrare agricola sau utilaje pentru mica productie.

Solicitatii nu au voie sa detina nici terenuri intravilane care depasesc o mie de metri patrati in zona urbana si 2.000 de metri patrati in zona rurala. Sunt impuse limite si la terenurile extravilane din zona montana si colinara, de pana la 3 hectare in cazul terenurilor arabile.

Ajutor social in functie de numarul de gaini din batatura

Restrictiile se aplica si in cazul numarului de animale detinute in gospodarii, urmand ca solicitatii sa nu detina mai mult de 3... mai mult


Luni, 10 Ianuarie 2011, ora 17:58

13 comentarii
Zeci de persoane incasau ilegal ajutorul social, la Arad

Zeci de persoane incasau ilegal ajutorul social, la Arad

Zeci de persoane dintr-o comuna aradeana care au fost depistate ca incasau ilegal ajutor social au fost suspendate de la plata, iar in alte cateva comune zeci de persoane vor fi reevaluate medical, deoarece exista suspiciuni ca au obtinut ilegal certificate de handicap.

Calin Bibart, prefectul judetului Arad, a declarat, joi, ca aceste persoane au fost identificate dupa ce a solicitat intensificarea controalelor pe legea care vizeaza venitul minim garantat si controale privind incadrarea in grade de handicap si acordarea ceritifcatelor aferente, transmite corespondentul NewsIn.

Bibart a anuntat ca, in perioada 10 iunie - 9 iulie, Prefectura si Inspectoratul Teritorial de Munca efectueaza controale la primariile din judetul Arad vizand respectarea legii privind venitul minim garantat. Pana acum au fost verificate 29 de primarii, fiind aplicate 12 sanctiuni.

"Prefectura Arad si Inspectoratul Teritorial de Munca au verificat primariile din Fantanele, Chisindia, Seleus, Livada, Misca, Vinga, Ineu, Sicula, Taut, Paulis, Vladimirescu, Olari.

Situatia cea mai grava este in comuna Fantanele, unde pentru 37 familii beneficiare s-a suspendat plata ajutorului social. Legea este destul de permisiva, ceea ce duce la accesul a cat mai multor persoane la aceste gen de ajutoare.

Comunitatile locale puteau stabili criterii mult mai rigide pentru acordarea acestor ajutoare, dar au fost mana larga. Ca doar nu dau de la ei. Sanctiunile care se acorda functionarilor in astfel de... mai mult


Joi, 01 Iulie 2010, ora 16:40

4 comentarii
Seitan: Sase milioane de romani primesc ajutor social de la stat

Seitan: Sase milioane de romani primesc ajutor social de la stat

Ministrul Muncii, Mihai Seitan, crede ca este nevoie de un alt sistem de protectie sociala, care sa nu incurajeze "saracia liber consimtita", ci "bunastarea liber consimtita"

In momentul de fata, circa 6 milioane de romani, o treime din populatia totala si mai mult decat numarul angajatilor, beneficieaza, intr-un fel sau altul, de ajutor social de la stat, de la alocatia pentru copii la subventia de la incalzire sau de la gazele naturale- un sistem ce duce la descurajarea muncii si la incurajarea cererilor de noi ajutoare, scrie Gandul.

"Am ajuns sa avem unul dintre cele mai generoase, ineficiente sisteme din Europa referitoare la asistenta sociala. E paradoxal sa fie generos, dar sa fie si ineficient, dar realitatea spune acest lucru. Avem peste 12 milioane de indemnizatii/om intr-o luna, asta inseamna, sigur, ca nu 12 milioane de oameni profita, sunt 5-6 milioane de oameni care profita de astfel de sprijin, unii profita de cate doua, trei sau patru. Am ajuns sa cream un sistem pervers care incurajaza nemunca", a declarat ministrul vineri, cu ocazia dezbaterii pe marginea noii strategii UE - "Europa 2020". mai mult


Sambata, 24 Aprilie 2010, ora 21:14

13 comentarii
Alte articole despre: Mihai Seitan ajutor social

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  2. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  3. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  4. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  5. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  6. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  7. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  8. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  9. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  10. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)