ajutor stat firme tineri

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Statul ajuta tinerii afaceristi: Cum pot primi 10.000 de euro pentru proiecte

Statul ajuta tinerii afaceristi: Cum pot primi 10.000 de euro pentru proiecte

Intreprinzatorii in varsta de pana la 35 de ani pot depune de luni planurile de afaceri in cadrul Programului de sprijinire a debutantilor in afaceri, prin care pot beneficia de finantare de pana la 10.000 de euro si pentru care este alocat in acest an un buget de 25 milioane de lei.

Incepand din data de 22.04.2013, ora 10.00, va fi activa inscrierea in cadrul "Programului pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri". Inscrierea se poate face atat pe site-ul Ministerului Economiei, cat si prin intermediul link-ului direct, se arata intr-un anunt de pe site-ul institutiei.

Finantarea acopera 50% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile aferente planului de afaceri, pentru care solicitantul face dovada surselor de cofinantare. Alocatiile financiare nerambursabile se acorda in limita sumelor aprobate cu aceasta destinatie in bugetul Ministerului Economiei.

Totodata, statul acorda garantii prin Fondul National de Garantare al Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii pentru creditele contractate de tinerii intreprinzatori in vederea realizarii planurilor de afaceri acceptate de Ministerului Economiei, pana la cel mult 80% din valoarea creditului solicitat, in limita sumei de 80.000 euro, echivalentul in lei.

De asemenea, acestia sunt scutiti de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate de angajatori, pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult patru salariati angajati pe... mai mult


Vineri, 19 Aprilie 2013, ora 15:21

1 comentariu
Cati romani au devenit patroni cu banii statului si cand mai pot fi luati cei 10.000 de euro

Cati romani au devenit patroni cu banii statului si cand mai pot fi luati cei 10.000 de euro

Peste 6.800 de firme au fost infiintate de la lansarea, in urma cu doi ani, a programului destinat sprijinirii tinerilor antreprenori.

Ca urmare a epuizarii bugetului aprobat pentru anul trecut, aplicatia de inscriere in cadrul acestui program a devenit inactiva din decembrie 2012.

In prezent, reprezentantii Agentiei pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM, institutia care se ocupa de desfasurarea programului, asteapta cadrul legal necesar desfasurarii programului pentru 2013.

"Pentru anul 2013 s-au facut toate demersurile necesare privind continuarea programului, respectiv proiectul de aplicatie si proiectul de bugetare. Asteptam in primul rand Legea bugetului de stat sa vedem ca programul va fi bugetat pe 2013 si, in al doilea rand, asteptam hotararea de guvern care continua derularea programului si in 2013. Eu sper ca undeva la sfarsitul lunii martie aplicatia sa poate fi deschisa pentru inscriere", a spus Adrian Panait, sef serviciu Proiecte si Programe IMM din cadrul AIPPIMM, pentru Ziare.com.

Guvernul Emil Boc a aprobat, in februarie 2011, "Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri" prin care tinerii in varsta de pana la 35 de ani, care nu au mai detinut o firma anterior, au putut primi finantare nerambursabila de cel mult 50%, dar nu mai mult de 10.000 de euro, din valoarea proiectului aferent planului de afaceri.

Conditiile impuse pentru acordarea finantarii au... mai mult


Vineri, 01 Februarie 2013, ora 07:14

2 comentarii
4.300 de tineri si-au facut firme cu ajutor de la stat

4.300 de tineri si-au facut firme cu ajutor de la stat

Pana la data de 14 iulie, 4.361 de tineri si-au infiintat firme prin programul guvernamental prin care acestia pot beneficia de fonduri nerambursabile de la guvern de pana la 10.000 de euro.

"Pana la 14 iulie 2011 au fost inregistrate la Oficiile Nationale ale Registrului Comertului 4.361 firme, 2.809 dintre acestea sunt in momentul de fata inmatriculate", a scris Andreea Paul Vass pe blogul sau.

Cele mai multe firme au fost infiintate in Bucuresti, 498, in Cluj 319 de tineri au apelat la aceasta solutie, in Brasov - 231 - , in Dolj - 187- , iar in Timis au fost facute 176 de firme.

Prin programul pentru tineri debutanti in afaceri se acorda fonduri nerambursabile de pana la 10.000 euro, dar nu mai mult de 50% din valoarea planului de afaceri. "De fondurile nerambursabile poate beneficia atat tanarul care obtine credit, cat si tanarul care cofinanteaza planul de afaceri din surse proprii", mai explica Vass.

Astfel, Fondul National de Garantare ofera garantii pentru creditele necesare realizarii planului de afaceri, in proportie 80% din valoarea creditului, dar nu mai mult de 80.000 euro.

Avantajul este ca noul angajator este scutit de la plata contributiilor de asigurari sociale pentru maximum patru angajati, insa este obligat sa angajeze cel putin doua persoane. mai mult


Duminica, 17 Iulie 2011, ora 13:11

Vrei sa-ti incepi o afacere? Vezi cum poti sa iei cei 10.000 de euro de la Guvern

Vrei sa-ti incepi o afacere? Vezi cum poti sa iei cei 10.000 de euro de la Guvern

Tinerii care vor sa porneasca o afacere si au o idee buna pot primi acum pana la 10.000 de euro daca isi depun planul in Programul de sprijinire a debutantilor.

Banii nu se ofera, insa, oricui, iar conditiile de finantare sunt destul de stricte. Proiectul Guvernului explica foarte clar cine poate sa ceara banii si in ce domenii nu are voie sa ii investeasca.

Potrivit Ghidului Solicitantului, pot beneficia de prevederile Programului intreprinzatori debutanti care au capacitate juridica deplina de exercitiu si au varsta de pana la 35 de ani, impliniti cel mai tarziu in ziua inregistrarii cererii de inmatriculare a societatii, si sa fie prima data cand infiinteaza o firma.

In plus, acestia nu trebuie sa fi fost vreodata actionari, asociati sau membri ai organelor de conducere din cadrul unei intreprinderi constituite in spatiul economic european.

Pentru incadrarea in program, microintreprinderea trebuie sa fie o societate comerciala cu raspundere limitata-debutant (SRL-D), care functioneaza pe durata nedeterminata, in conditiile Legii nr. 31/1990, sa se incadreze in categoria microintreprinderilor in conditiile Legii nr. 346/2004 privind stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii, sa fie infiintata de un intreprinzator debutant, ca asociat unic, sau de cel mult 5 intreprinzatori debutanti asociati si are in obiectul de activitate cel mult 5 grupe de activitate prevazute de clasificarea activitatilor din economia nationala in vigoare.... mai mult


Marti, 01 Martie 2011, ora 13:05

6 comentarii
10.000 de euro ajutor de la stat, pentru tinerii care isi deschid o afacere

10.000 de euro ajutor de la stat, pentru tinerii care isi deschid o afacere

Statul are, anul acesta, un buget de un milion de euro pentru tinerii care vor sa isi deschida afaceri, iar fiecare nou intreprinzator ar putea primi pana la 10.000 de euro nerambursabili.

Noul act normativ, care va reglementa aceasta masura si la care se lucreaza din luna martie, ar urma sa fie aprobat in urmatorea sedinta de guvern.

"Vom adopta in sedinta urmatoare un act normativ pentru sprijinirea tinerilor care fac firme.

Tinerii pana in 35 de ani vor beneficia din partea statului de ajutor financiar in urmatoarele forme: pe de o parte prin garantii de stat pentru obtinerea de credite pentru dezvoltarea afacerii si pe de alta parte ajutor de stat nerambursabil pentru dezvoltarea afacerii, dar nu mai mult de 10.000 de euro", a explicat premierul Emil Boc, citat de Realitatea Tv.

Tinerii care vor primi acesti bani de la stat nu vor trebui sa ii restituie. Totodata, acestia ar putea primi si garantii de stat pentru accesarea unor posibile credite. mai mult


Luni, 04 Octombrie 2010, ora 09:31

6 comentarii
Mai putine beneficii pentru tinerii care isi deschid un IMM

Mai putine beneficii pentru tinerii care isi deschid un IMM

Tinerii care infiinteaza firme nu vor mai fi scutiti de impozitul pe profit si salarii, asa cum prevedea vechiul proiect privind acordarea de facilitati pentru microintreprinderi noi.

Ministerul Economiei va oferi, insa, un ajutor de stat de pana la 20% pentru investitii.

Noua varianta a proiectului are doar sapte tipuri de facilitati pentru intreprinzatorii debutanti, informeaza Mediafax.

Se va acorda o scutire de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate de angajatori, potrivit legii, pentru veniturile aferente timpului lucrat de patru salariati, angajati pe durata nedeterminata. In vechea forma angajatorul era scutit de la plata CAS pentru veniturile aferente timpului lucrat de cinci salariati, angajati pe durata nedeterminata.

Tinerii intreprinzatori vor primi totusi 20% din valoarea proiectului pentru implementarea caruia a fost intocmit un plan de afaceri agreat de o entitate finantatoare, dar nu mai mult de 10.000 de euro.

Tinerii antreprenori de pana in 35 de ani, vor mai beneficia si de scutirea de la plata taxelor pentru operatiunile efectuate de Oficiul National al Registrului Comertului si, respectiv, de oficiile registrului comertului de pe langa tribunale.

De asemenea, vor avea prioritate la inchirierea spatiilor pentru desfasurarea activitatii in cadrul structurilor de sprijinire a afacerilor - incubatoare de afaceri, parcuri tehnologice si de software, iar angajatii si asociatii vor putea accesa orice forma de instruire,... mai mult


Joi, 08 Iulie 2010, ora 21:00

1 comentariu
De la cititori: Statul ocroteste familia ... sau Famiglia?

De la cititori: Statul ocroteste familia ... sau Famiglia?

Tanara familie aflata la inceput de drum isi incepe anevoioasa cale in viata cu o trecere festiva pe la ofiterul starii civile. Dincolo de bucuria acestui moment raman in memoria colectiva si alte aspecte colaterale legate de acest eveniment.

Unul dintre aceste aspecte este legat de prezenta ofiterului starii civile, in postura de legiuitor al uniunii dintre sexe. De la tipul de barbat dintr-o comuna, cu ochii injectati de bautura, pana la genul femeii plinute putin plictisite de eveniment, toti repeta acelasi discurs care incepe cu celebra rostire "statul ocroteste si incurajeaza familia".

Acest discurs de inceput este mai mult un ritual peste care toata lumea vrea sa treca mai repede si sa ajunga la semnarea actelor. Nici ofiterul de la starea civila, nici invitatii si nici macar tinerii insuratei nu acorda mare atentie acestor cuvinte pentru ca nimeni nu mai are incredere in aceste fraze fara acoperire in realitate.

In toate campanile electorale, tinerii au fost tintele promisiunilor fantasmagorice ale politicienilor. Ba ca vor fi sprijiniti sa-si ia o casa, ba ca vor fi ajutati sa-si creasca copii intr-un mod decent si multe alte promisiuni ramase doar la nivel declarativ.

Nu numai ca nu s-a pus in practica nici una dintre marile promisiuni, insa, constatam ca astazi ne aflam intr-un punct mort. Nici statul nu-si mai asuma promisiuni fata de tineri iar drept rasplata, tanara generatie ramane impasibila la viata socio-politica din Romania.

Tinerii care se... mai mult


Luni, 17 Mai 2010, ora 09:47

18 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  2. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  3. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  4. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  5. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  6. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  7. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  8. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  9. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba
  10. Asa arata iepurasii oceanelor (Video)