alegeri 2012 diaspora

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Romania intreaga merge la vot - cum voteaza diaspora Cine nu voteaza nu conteaza

Romania intreaga merge la vot - cum voteaza diaspora Cine nu voteaza nu conteaza

Ati facut cunostinta cu ei pe Ziare.com la rubrica "Elite fara granite" - sunt romani cu performante deosebite, profesionale, dar si morale, care traiesc si muncesc in strainatate si capitalizeaza, in fiecare zi, respectul strainilor pentru romani.

Citeste, acum, la rubrica Romania intreaga merge la vot - cum voteaza diaspora ce spun romanii din afara granitelor tarii: de ce merg la vot, cum vor vota, cum se vad lucrurile cand esti ceva mai departe de politica damboviteana, civilizatia balcanica si economia neaos romaneasca.

Ei merg la vot pentru ca au ceva de spus cand vine vorba de viitorul Romaniei.

Silviu Homoceanu este asistent universitar in cadrul Institutului de Sisteme Informatice al TU Braunschweig, Germania, si doctorand la acelasi institut.

Elite fara granite - Ei sunt Romania: Faptul ca vin din Romania a fost adesea asociat cu faptul ca trebuie sa fiu bun la informatica!

"Subiect discutat la scara larga in presa romaneasca, in curand va avea loc primul tur al alegerilor prezidentiale.

Se discuta mult pe aceasta tema, insa pe mine m-a marcat in mod deosebit rezultatul unui sondaj Sociopol conform caruia prezenta la vot va fi de aproximativ 55% ([1]). Acest numar imi aduce puternic aminte de alegerile din 2009.

Era o duminica friguroasa de noiembrie. Eu tocmai revenisem acasa dupa o calatorie de cateva sute de km, pentru a-mi exprima votul. Deschisesem calculatorul in ideea de a-mi pregati lista cu lucruri de facut pentru saptamana... mai mult


Joi, 30 Octombrie 2014, ora 07:07

11 comentarii
Rezultate alegeri parlamentare diaspora 2012

Rezultate alegeri parlamentare diaspora 2012

Romanii din strainatate nu au votat la fel ca cei din tara. ARD a iesit invingatoare, insa unul dintre colegii a revenit PP-DD.

O situatie suprinzatoare s-a intamplat in colegiul 1 Europa, pentru Camera Deputatilor, unde cele mai multe voturi le-a obtinut Mihai Aurelian (PP-DD) - 12.682, care i-a invins pe cantaretul Victor Socaciu de la USL - 12.347 si actualul deputat William Brinza (PDL) - 11.787.

Campionul ARD la acest scrutin este Eugen Tomac, care a castigat detasat alegerile pentru Camera Deputatilor din colegiul 2 (Europa de Est si de Sud-Est, Rusia, Asia Centrala) cu 11.473 de voturi, in timp ce Victor Alexeev (USL) are 1.932 de voturi, iar Gheorghe Vita (PP-DD), doar 531, transmite NewsIn.

In Colegiul 3 deputati (SUA, America Latina, Antilele si Australia) Mircea Lubanovici (ARD) are 1.741 de voturi, Ionela Tanase (USL) - 1.116, iar George Singeorzan (PP-DD) - 173 de voturi.

In Colegiul 4 (Afganistan, Africa de Sud, Arabia Saudita, Irak, Iran, Israel, Siria, Palestina etc.) Alexandru Raetchi (USL) a obtinut 1.291 de voturi, Cristina Baturi (ARD) - 599 si Robert Csongor (UDMR) - 160 de voturi.

In Colegiul 1 pentru Senat, Viorel Badea (ARD) are 21.727 de voturi, fostul ministru Cristian David (PNL) - 14.811 si Eugen-Costinel Mihalache (PP-DD) - 13.423.

In Colegiul 2, cele mai multe voturi au fost obtinute de Adrian Anghel (USL) - 2.498 de voturi, urmat de Eugen Ionel Roventa (ARD) - 2.361.

Rezultate alegeri parlamentare 2012

Candidatii USL:... mai mult


Marti, 11 Decembrie 2012, ora 12:55

3 comentarii
Alegeri parlamentare 2012: Votul in strainatate a inceput la Auckland

Alegeri parlamentare 2012: Votul in strainatate a inceput la Auckland

Votul pentru alegerile parlamentare a debutat in afara tarii sambata, 8 decembrie 2012, la Auckland, in Noua Zeelanda, la ora 20.00, ora Romaniei (ora 7.00 ora locala), in sectia nr. 170, cea mai indepartata sectie de vot organizata in strainatate.

Ministerul Afacerilor Externe va transmite informari periodice referitoare la desfasurarea alegerilor pentru Camera Deputatilor si Senat de la cele 306 de sectii de votare organizate de MAE in 95 de tari, se mentioneaza intr-un comunicat remis Ziare.com.

In ansamblu, votul in strainatate se va desfasura pe durata a 35 de ore. Raportat la fusul orar din Romania, procesul electoral din strainatate se va incheia luni, 10 decembrie 2012, pe Coasta de Vest a SUA (sectiile de vot de la Los Angeles, Seattle, San Francisco, Las Vegas si Portland ) la ora 7.00 (ora Romaniei).

Pana se vor deschide sectiile de votare din Romania, romani din 31 de state vor fi inceput deja sa voteze. Odata cu votul din tara noastra, va debuta votul si pentru romanii care se afla in alte 16 tari din Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

Conform legii, scrutinul se va derula in intervalul orar 07.00-21.00 (ora locala).

Adresele sectiilor de votare se regasesc pe site-ul MAE.

Mai multe informatii privind desfasurarea in strainatate a alegerilor pentru Camera Deputatilor si Senat se pot regasi pe site-ul MAE, la sectiunea special dedicata acestora: http://www.mae.ro/alegeri-parlamentare-2012, precum si pe site-urile misiunilor diplomatice ale... mai mult


Sambata, 08 Decembrie 2012, ora 21:37

12 comentarii
Alegeri parlamentare 2012: Telverde pentru romanii din strainatate

Alegeri parlamentare 2012: Telverde pentru romanii din strainatate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anuntat sambata ca a fost pus in functiune telefonul verde (0800 800 407), la care pot fi oferite informatii utile cetatenilor romani din afara granitelor, legate de alegerile pentru Camera Deputatilor si Senat din 9 decembrie 2012.

Telefonul este pus la dispozitie tuturor celor interesati pana luni, 10 decembrie, in regim de permanenta, se mentioneaza intr-un comunicat de presa remis Ziare.com de MAE.

Pentru informatii utile poate fi accesata si sectiunea dedicata alegerilor parlamentare de pe site-ul MAE si de pe site-urile misiunilor diplomatice (http://www.mae.ro/alegeri-parlamentare-2012). mai mult


Sambata, 08 Decembrie 2012, ora 07:30

2 comentarii
Alegeri parlamentare 2012: Romanii stabiliti in afara vor avea harta electronica si tel verde

Alegeri parlamentare 2012: Romanii stabiliti in afara vor avea harta electronica si tel verde

Secretarul general al MAE, Robert Cazanciuc, a declarat miercuri ca romanilor din Diaspora li se va pune la dispozitie o harta electronica a sectiilor de votare pentru alegerile parlamentare si, de asemenea, vor putea accesa numarul de telefon gratuit pentru a afla diverse informatii.

"Ca si la precedentul scrutin - referendumul - am realizat o harta electronica pentru a facilita accesul cetatenilor romani la locatiile sectiilor de votare, mai ales acolo unde vorbim de locatii situate in afara sediilor misiunilor diplomatice, pentru ca Spania, Italia, SUA sunt foarte multe sectii de votare organizate in afara misiunilor diplomatice, acolo unde sunt comunitati de romani si unde misiunile diplomatice au considerat ca trebuie organizate sectii de votare", a sustinut secretarul general al MAE, Robert Cazanciuc.

El a mai precizat ca harta ce-i va ajuta pe cetatenii romani din strainatate este accesibila pe o platforma a google maps. "Aceasta harta se bazeaza pe o platforma a google maps (http://www.mae.ro/node/16968) care permite inclusiv o vizualizare efectiva la nivel de strada a locatiei unde se afla sectia de votare", a mai spus Cazanciuc.

De asemenea, secretarul general al MAE a mai precizat ca pentru a veni in sprijinul romanilor din diaspora, incepand de sambata va fi pornita o lunie telefonica gratuita unde cetatenii pot afla diverse informatii cu privire la acest eveniment.

"Incepand de sambata, in centrala MAE vor fi active permanent trei echipe care vor... mai mult


Miercuri, 05 Decembrie 2012, ora 15:04

Alegeri parlamentare 2012 Camera Deputatilor diaspora

Alegeri parlamentare 2012 Camera Deputatilor diaspora

Romanii din strainante sunt chemati la urne, pe 9 decembrie, pentru a alege deputatii care ii vor reprezenta in Parlamentul Romaniei in urmatorii patru ani.

Cantaretul Victor Socaciu cere, pe 9 decembrie, votul romanilor din strainate pentru a-i reprezenta, sub sigla USL, in Parlament. Totodata, William Brinza candideaza pentru un nou mandat.

Alegeri parlamentare diaspora 2012

Din partea USL vor candida, pentru un fotoliu de parlamentar:

Socaciu Victor - Colegiul 1 Camera Deputatilor
Victor Alexeev - Colegiul 2 Camera Deputatilor
Tanase Ionela - Colegiul 3 Camera Deputatilor
Raetchi Ovidiu Alexandru - Colegiul 4 Camera Deputatilor

Totodata, din partea ARD intra in lupta electorala:

Brinza William Gabriel - Colegiul 1 Camera Deputatilor
Tomac Eugen - Colegiul 2 Camera Deputatilor
Labanovici Mircea - Colegiul 3 Camera Deputatilor
Baturi Cristina - Colegiul 4 Camera Deputatilor

Pe listele PP-DD s-au inscris:

Mihai Aurelian - Colegiul 1 Camera Deputatilor
Vita Gheorghe - Colegiul 2 Camera Deputatilor
Hristescu George Celestino - Colegiul 3 Camera Deputatilor
Mircea Virginia - Colegiul 4 Camera Deputatilor

De la PRM vor candida:

Molnar Silviu Stefan - Colegiul 1 Camera Deputatilor
Emciuc Natalia - Colegiul 2 Camera Deputatilor
Gutu Nicolae - Colegiul 3 Camera Deputatilor

De asemenea, pe listele UDMR intra in lupta electorala:

Graban Zsolt Attila - Colegiul 1 Camera Deputatilor
Kovacs Richard - Colegiul 2 Camera Deputatilor... mai mult


Marti, 27 Noiembrie 2012, ora 15:55

1 comentariu
Alegeri parlamentare 2012 Senat diaspora

Alegeri parlamentare 2012 Senat diaspora

Romanii din strainante sunt chemati la urne, pe 9 decembrie, pentru a alege senatorii si deputatii care ii vor reprezenta in Parlamentul Romaniei in urmatorii patru ani.

Viorel Badea candideaza pentru un nou mandat si vrea sa ii reprezinta pe romanii din strainatate in Senat.

Alegeri parlamentare diaspora 2012

Din partea USL vor candida, pentru un fotoliu de parlamentar:

David Cristian - Colegiul 1 Senat
Anchel Adrian - Colegiul 2 Senat

Totodata, din partea ARD intra in lupta electorala:

Badea Viorel Riceard - Colegiu 1 Senat
Roventa Eugen Ionel - Colegiul 2 Senat

Pe listele PP-DD s-au inscris:

Mihalache Eugen Cristinel - Colegiul 2 Senat
Ilioi Doru Liviu - Colegiu 2 Senat

De la PRM vor candida:

Mihaela-Mihai-Neagu Mihaela - Colegiul 1 Senat
Ilina Carolina Floare - Colegiul 2 Senat

De asemenea, pe listele UDMR intra in lupta electorala:

Nagy Zoltan Levente - Colegiul 1 Senat
Kovacs Peter - Colegiul 2 Senat

De la Partidul Popular Maghiar din Transilvania candideaza:

Hantz Peter Bella - Colegiul 1 Senat

Pe listele Partidului Ecologist Roman se afla:

Savoiu Ion - Colegiul 1 Senat
Singeorzan Dorel - Colegiul 2 Senat mai mult


Luni, 26 Noiembrie 2012, ora 16:00

1 comentariu
Alegeri parlamentare diaspora 2012

Alegeri parlamentare diaspora 2012

Romanii din strainante sunt chemati la urne, pe 9 decembrie, pentru a alege senatorii si deputatii care ii vor reprezenta in Parlamentul Romaniei in urmatorii patru ani.

Cantaretul Victor Socaciu cere, pe 9 decembrie, votul romanilor din strainate pentru a-i reprezenta, sub sigla USL, in Parlament. Totodata, William Brinza si Viorel Badea candideaza pentru noi mandate.

Din partea USL vor candida, pentru un fotoliu de parlamentar:

Socaciu Victor - Colegiul 1 Camera Deputatilor
Victor Alexeev - Colegiul 2 Camera Deputatilor
Tanase Ionela - Colegiul 3 Camera Deputatilor
Raetchi Ovidiu Alexandru - Colegiul 4 Camera Deputatilor

David Cristian - Colegiul 1 Senat
Anchel Adrian - Colegiul 2 Senat

Totodata, din partea ARD intra in lupta electorala:

Brinza William Gabriel - Colegiul 1 Camera Deputatilor
Tomac Eugen - Colegiul 2 Camera Deputatilor
Labanovici Mircea - Colegiul 3 Camera Deputatilor
Baturi Cristina - Colegiul 4 Camera Deputatilor

Badea Viorel Riceard - Colegiu 1 Senat
Roventa Eugen Ionel - Colegiul 2 Senat

Pe listele PP-DD s-au inscris:

Mihai Aurelian - Colegiul 1 Camera Deputatilor
Vita Gheorghe - Colegiul 2 Camera Deputatilor
Hristescu George Celestino - Colegiul 3 Camera Deputatilor
Mircea Virginia - Colegiul 4 Camera Deputatilor

Mihalache Eugen Cristinel - Colegiul 2 Senat
Ilioi Doru Liviu - Colegiu 2 Senat

De la PRM vor candida:

Molnar Silviu Stefan - Colegiul 1 Camera Deputatilor
Emciuc Natalia - Colegiul 2 Camera... mai mult


Marti, 13 Noiembrie 2012, ora 22:44

9 comentarii
PDL organizeaza diaspora

PDL organizeaza diaspora

Una dintre marile actiuni pe care le coace principalul partid de guvernamant este legata de diaspora. Si nu ne referim la votul prin corespondenta, vazut de Opozitie drept ocazia de a aduce fraudulos un milion de voturi la teschereaua PDL. Ci la o maniera fara dubii in privinta scopurilor: gasirea de agenti electorali.

Se aude prin partid ca in vederea slobozirii mesajului catre romanii care traiesc in alte tari, cu precadere in America de Nord, unde lehamitea este suverana, se cauta organizatori de senzatii. Chiar daca la orizont falfaie in primul rand steagurile desfasurate in vederea alegerilor locale, distanta si dificultatea coagularii grupurilor fac ca PDL sa inceapa deja sa capteze atentia.

Din anumite surse, Elena Udrea va fi unul dintre liderii care vor primi insarcinarea sa se ocupe de mesajul catre "americani". Normal, la ce posete vand aia acolo... mai mult


Vineri, 23 Martie 2012, ora 07:25

16 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  2. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  3. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  4. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  5. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  6. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  7. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  8. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  9. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba
  10. Asa arata iepurasii oceanelor (Video)